Okt. 22-én (vasárnap) utazunk párommal Velencébe. Néhány kérdésem lenne: - Treviso reptérről hogyan lehet eljutni Mestrebe? (Szállásunk itt lesz: Ambasciatori Hotel Corso Del Popolo 221, 30172 Mestre) - Velencében hol tudunk vaporetto jegyet venni? Minden megállóban van erre lehetőség? A tengerparthoz miként lehet eljutni?
Bocsánat a sok kérdésért, de köszönöm, ha valaki tud választ adni :-)
A kérdésem az lenne, hogy milyen hajóval lenne érdemes mennünk, szeretnénk minél több időt tölteni a szigeteken is, van esetleg összevont jegy, vagy valamilyen napi jegy amivel mindent megnézhetnénk?
Sziasztok.Segítséget kérnék.Hogy jutok el Velencéből Burano szigetére??Melyik vaporettóval kell menni és melyik megállóból indul?Nagyon köszi előre is!
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni. Nyáron valószínűleg Caorle-ba illetve Porto Sant Margheritaba tervezzük a nyaralást kempingben.Onnan természetesen elmennénk Velencébe is és Muranoba vagy Buranoba. Na itt kellene a segítség. Szerintetek ,hogyan lehet a legjobban, legolcsóbban autóval velencét megközelíteni és ott hogyan tudok eljutni a fent említett 2 sziget egyikére. Azt sem tudom melyikre kellene. Jó lenne látni egy üvegműhelyt is meg gyönyörű városkát.Négyen talán öten vagyunk.Köszönöm előre is!
Sziasztok! Még 10 nap és indulunk.Kicsit aggaszt a vízállás. Most az írja hogy a max. 100 cm nem tudom ez jelenti-e már azt hogy a Sz.Márk téren víz áll.
Szia. A leírást ide nem sikerült feltenni, vagyis csak részben a másik velence topicba. viszont a www.utazas.com-on olvashatod az egészet, az útleírás rovatban, venetói mozaik címet adtam neki.
Én tegnap jöttem vissza velencéből, illetve 2,5 nap velencében és volt még treviso, padova, monselice, összesen 4,5 napot voltam. ha van rá érdeklődés, majd teszek fel egy leírást. buranóra én a fondamenta nuovéről mentem, LN jelzésű vaporettóval. kb. 30 perc alatt ér oda, megáll muranón és mazzorbón is. mazzorbo gyakorlatilag már burano, egy híd köti össze a kettőt. az árról nem tudok nyilatkozni, mert én 72 órás jegyet vettem 25 euróért, ami jó az összes vaporettóra és buszra. egyébként velence tényleg nagyon szép, bár az árak néha már nem igazán embernek valók, főleg a san marco negyedben, ami nem lopta be magát a szívembe, canaregio viszont annál inkább.
Murano, Burano és Torcello egy db vaporetto jeggyel elérhető. Sajnos nem emlékszem már az árára. Mi a San MArcon szálltunk fel rá és ugyanoda is hozott vissza. Caorlét mi autóval közelítettük meg. Nem volt messze. Nézd meg a térképet Velence körül, emrt így elmagyarázni elég nehéz.
Sajnos nem Caorléban laktunk, hanem Jessolóban( májusban nagyon olcsón lehet arra szállást kapni) és onnan jártuk be a környéket. Caorléban elég drága a szállás. Tele volt angolokkal és franciákkal az egész. Nagyon jóhangulatú kis halászfalu jellegű hely rengeteg pici étteremmel. Sokkal jobban tetszett, mint a másik 3 összesen( Murano, Burano és Torcello)