Az előbb próbáltam egy topicot nyitni: Kuncze lemond címmel és rögtön azt írja, hogy nincs ilyen topic. Na újból: "Van már ilyen topic". Bár létrehozni nem lehetett, a pauzét ki kellett azért várni. Próbálkoztam tovább: Búcsú az SZDSZ-től, ugyanaz.
Kedves girind!Féltelek.Magadtól.Nem szereted a gyűlöletet,de listát gyártasz a gyűlölködőkről.Legalább is felosztod ilyen szempontból a világot.Nem lehet szerintem.Konkrét emberek,konkrét helyzetek és azok hozzám való viszonyai,azok döntik el véleményemet,de a legfontosabb,hogy ezek változhatnak.Ennek a lehetséges változásnak a tudatában már sokkal türelmesebb vagyok,hiszen az én véleményem is változhat.A politika fontos dolog,de kicsike emberek ők!Többségüknek a nevével sem fogunk találkozni 2-3 év múlva.A legnagyobb gazemberségek szerintem pedig a gazdaságben vannak./vagy azokat jobban látom?/Ez pedig mindig a politika felett áll,sőt irányítja.Rossz helyen keresed az ellenséget.Egy író,vagy költő miatt nem fog az életünk tönkremenni.Véleményem persze nekem is van.Szeretem őket.Ennyi.Véletlen nem vagy Te is irodalmár?Bocsánat előre is:nincs Benned némi kis,de csak igen kicsi irigység,ami természetes dolog,de azt illik titokban művelni.Vigyázz Magadra,jó egészséget!
Azon kívül, hogy valakitől hallottál erről az ominózus magargondozós írásról (meg hogy persze tudod E. politikai véleményét) olvastál legalább egy könyvet tőle?
Vagy zsigerből szemetezed le?
Kedvelned nem kell se Petrit, se Esterházyt.
Ahhoz is jogod van hogy utáld őket, mint embereket.
Sőt, még ahhoz is jogod van, hogy szemétnek tartsd a munkásságukat (mint egy klasszikustól tudjuk, a hülyeség állampolgári jog...:-)
De ettől a tények még nem változnak: mind a ketten jelentős magyar írók.
Sőt, Esterházy - ha tetszik neked, ha nem - alighanem az egyik legjelentősebb élő írónk (magyargondozásos művét meg szerintem mélységesen félreérted, sőt félremagyarázod, de ezt számold el a (nem létező) objektivitásoddal:-)
És ahogy írod: Semmiféle gyűlöletet nem szeretek, és közben soraidból árad a gyűlölet...
Semmiféle gyűlöletet nem szeretek. Sokkal jobb egyetérteni és mondjuk inni rá egy jó korsó sört mintsem vitatkozni feleslegesem. Az igazságérzetemet azonban bosszantja pár dolog. Megpróbálom Hamupipőke módjára a búzát az ocsutól szétválasztani, jó lenne objektíven, de ez nem megy könnyen.
Tehát, ittragadva, hadd ne kedveljem már ezt az Esterházyt. Pont e magyargondozás miatt nem leszek rá kíváncsi, felőlem azt csinál amit akar. Őt is felveheted a gyűlölködők listájára, mert aki képes ilyet elkövetni.... Meg azt is engedjék már meg nekem, hadd ne tartsam ezt az ordenáré Petrit se a nagy költők között számon, ehhez jogom van. Amikor olvasok valamit, abból rögtön kiviláglik a szándék, a gondolat, az őszinteség és a többi emberi tulajdonság. Ahogy Mikszáth novelláiból átsugárzik a szeretet a jó palócok, és a tót atyafiak iránt.
Nagy Lászlótól azt a keveset (szégyen rám) amit ismerek, nagyon szeretem.
A poiltika szerintem fontos dolog. Épp ez késztet arra, hogy megpróbáljak azon kevés információ alapján tájékozódni, amikhez épp hozzájutok. Nem gubózhat be az ember. Habár az is igaz olyan nagy és sötét erőkkel találkozhat hamar bárki, hogy jobb ha nyugton marad. Tudod, sokszor elgondolkodok azon, vajon mi lehet egy-egy politikai lépés mögött a valódi ok, kik mozgatják a szálakat. És ha az pénz, mint manapság a legfőbb érték alapján próbálom szemlélni, az néha segít. Majd ezt a játékot is elunom egyszer.
A legjobb a család és baráti társaságban eltöltött idő, annak jó és rossz periódusaival, mert ott a szeretet, és bizalom.
Addig is, kifejtem nemtetszésemet, hogy itt ajnározzanak mindenféle szemetet nívós irodalom címén, és nem tetszik az az erőlködés ahogy próbálkoznak a kutyaütők nagy hanggal és médiaháttérrel, haverokkal egy lapra kerülni az igazi értékekkel.
Már mondtam: nem tudom.
Olyan hihetetlen ez az egész, pedig...
Az biztos, hogy nem vagyok normális: látom-hallom a kutyaszart, amint illegeti-billegeti magát, mint valami nemzeti színű királykisasszony, s én ahelyett, hogy vállat rántanék vagy röhögnék, kényszeresen mondogatom neki: vedd tudomásul, kutyaszar vagy.
Miért? Fene tudja - végtelen naivitásomban azt képzelem, hogy egy-egy ilyen kutyaszar, megtagadva természetét, el-eltöpreng. Mert sokan lehetnek olyanok, akik beleszületnek a kutyaszaros környezetbe, s "joggal" hihetik, hogy minden más abnormális...
Jézusom!Hová keveredtem?Ennyi értelmes ember és széteszi őket a gyűlölet.Hé,van a politikánál fontosabb dolog!Ilyen emésztő gyűlöletet az interen keresztül még nem éreztem.Mintha bunkóval rohannátok egymás felé.Kinek lesz rosszabb,aki üt,vagy akit leütnek?Egyszer mindannyiotoknak kellene a halál közelében járnia,akkor rájönnétek az élet lényegére.Remélem.Nagy László a jövő embereinek üzente "...ha lesz még emberi arcuk,csókolom öket."Ti már kezditek elveszíteni.
Tudod a nyomoronc antiszemitázó, gójozók a bibsik.
A kishegedűsi mélységekben leledzenek, a másik oldalon. Nekik élvezetes Esterházy tahósága, meg Neked.
Egyébként különbség van, és nem is akármilyen mondjuk Szép Ernő és Eörsi között. Hidd el látom én azt.
off
Kedves figyelő,
elárulod nekem, mi élvezet van a kihalt utcán egy kutyaszarhoz hasonlító tárgyhoz beszélni? Azon kívül persze, hogy válaszol, és ez, belátom, elég csudálatra méltó. ;-)
on
Érted is, meg nem is.
Nem igaz, hogy E. válogatás nélkül gúnyolódik - nagyon is válogat. Például a hozzád hasonló nyomoronc bibsizőket gúnyolja. E tekintetben hű a legjobb hagyományainkhoz, bármennyire is berzenkedsz ez ellen.
1. Azt, hogy költő vagyok meg irodalmár, azt nem komolyan írtam... nézd csak vissza korábbról, honnan indult a vita.
2. Ne személyeskedj, hanem próbálj meg válaszolni kérdéseimre, gondolataimra. Persze biztos te is kékben látod a világot (ahogy Petri és Esterházy is - érdemes rájuk keresni neten, én már megtettem), és csak téged is biztos az zavar, ha "zsidóznak", ha "magyaroznak" ugyanúgy, akkor az már művészet, meg irodalom.
Tisztában vagyok a magyar gyarlóságokkal. Tudod, ha a kritikákra vagyok kíváncsi akkor visszanyúlnék a klasszikusokhoz, mert azok legalább szeretettel írtak. Kölcsey, Petőfi, Arany, Móricz....
De ez a tetű Esterházy csak (jól mondod) gúnyolódik válogatás nélkül. Mondom, ezen aztán jót nevethetnek bibsikéim. Mecsoda szellemi szárnyalás! Gratuláluk , hogy Neked ez jelenti az entellektüell magaslatokat.
Joga van Esterházynak ehhez a firkálmányhoz, nekem viszont jogom van őt ezért szimbolikusan is jó szájbavágni. Ne sz@rjon oda, ahonnan eszik, a bibsi haverjaival együtt. Ilyen írások után, bárki is legyen az, ne csodálkozzon álnaivan ha megbélyegzik, ezt a viselkedést sehol a világon nem díjazzák, ezt megsúgom.
A gyűlöletbeszéd törvényi szabályozása helyett inkább egy hülyeségbeszédet büntető törvényre lenne szükség...
És aki hülyeséget beszél, az fizessen kártéritést.
Te - költő, irodalmár:-) - akkor nagyon hamar elszegényednél...:-)))
Elrontottam... jav:
"Ahogy esik, úgy puffan!" - nálad biztos, de én szánt szándékkal helyettesítettem be és lám kiakadtál tőle. Ez volt a cél.
"Semmi bajom nem volna az esetleges zsidó-magyar cserével, ha volna bármiféle művészi vagy azon kívüli, tisztességes értelme." - írtad, én is így gondolom (a vastaggal írt részt) E. írásával kapcsolatban. :)
"Ahogy esik, úgy puffan!" - nálad biztos, de én szánt szándékkal helyettesítettem be és lám kiakadtál tőle. Ez volt a cél.
"Semmi bajom nem volna az esetleges zsidó-magyar cserével, ha volna bármiféle művészi vagy azon kívüli, tisztességes értelme." - írtad, én is így gondolom E. írásával kapcsolatban. :)
"aszontam, retorikából egyes... fenntartom... mert egy színtelen kertitörpe árnyékából vartyogsz, és semmi olyat nem mondasz, aminek lenne valami vitaértéke"
Az a kertitörpe nem színtelen, hanem kék. Sőt annyira tetszik neki a kék szín, hogy ahol a médiában a kék szín túlteng, ott megtalálható a kertitörpe befolyása is.
Te tényleg nagyon buta vagy ;-)
Csak nem azt hiszed, képes volnál bármit szándékosan csinálni? Különösen, ha irodalomról van szó?!
Ahogy esik, úgy puffan! - s fogalmad sincs róla, miket is mondasz, miket is "csinálsz"...
De a buta emberek önbizalma, az megvan benned, rendesen.
Örkény és Esterházyt egy lapon említeni... hmmm... Örkény írásai mélyek, elgondolkoztatóak, Esterházyé meg felszínes, üres fröcsögés (mármint a vitatott mű).
Olvasd el a 31-ik hszólásban írt "verseimet". :) Én nem csak irodalomár vagyok, de ha Petri költő, bizony én is költő vagyok. :)
1. Petri költeményeihez hasonlót bármelyik 14-16 éves tinédzser ír. Mi ebben az irodalom ?
2. vallásgyalázás/gyűlöletbeszéd akkor most korrekt, vagy sem ? Anno megengedett volt SZDSZ támogatással, most meg ugyanezek törvénnyel akarják sújtani azt, aki azt teszi ?
Nem egy-két kiragadott sorból ítéltem, hanem abból is, amit eddig ide bemásoltál.
Arra, hogy valakit a kortársai mennyire értékeltek, és hogy az utókor mennyire, és hogy ez mennyire ellentmondásos egy dolog, ölég sok példát lehetne felhozni (zenéből: Bach még életében vált ünnepelt zenei fejedelemből kiöregedett, avíttasnak tartott öregúrrá, majd elfelejtett kismesterből - jóval halála után ismét A Mesterré...)
Az utolsó mondatod meg - szerencsédre:-) - félre is érthető, és akkor csak az ominózus két sorra gondolok, nem a személyre...
Tudod mennyi nagy kortárs író, költő volt az elmúlt évszázadokban? Némelyik még Nobelt is kapott, ma meg már a kutya sem olvassa őket. Ez a Petri féle szemét is megérdemelt helyére kerül pár évtized múlva.