Ha technikailag képzeled akkor egy lehetséges megoldás a következő.
Elmész az illetékes országos választási hivatlba és miután hiteltérdemlően igazoltad többedleges kötödésedet a Választsási Hivatal felvesz a központi nyilvánatrtás alapján létrehozott névjegyzékekbe a megadott százalékokkal.
A helyi választási bizottsággal (vagy az azt helyettesitő computerrel) közli, hogy mekkora a választási névjegyzék összege -ami ez estben természetesen- nemcsak egész szám lehet.
Névreszóló zárt boritékokban (vagy elektronikus szavazás esetén egy titkos asszociált file-ban)
elhelyezi minden polgár procentualis tokenjet, ami egy kinyomtatott szam, 1 és 100 % között. Ezt "ragasztja" a polgár kézi szavazás esetén a támogatandó jelölt vagy lista mellé.
A többi magától értetődő.
Hogyan alkalmaznád az EU helyett egyelőre Magyarországra, mondjuk a helyhatósági választásoknál? Mondjuk, van egy házam Sopronban is és adozom ott is. Az arány 2/3 : 1/3. Mindkét helyen titkosan szavazok, az adózási hányadommal együtt?
Ilyen "vote splitting" természetesen csak az érintett országok jogrendszerének harmonizálásával képzelhető el, és én a hivatkozott topicban kizárólag az Európai Uniora gondoltam, amelyiktől természetesen elvárható , hogy az ilyen tipusu kezdeményezéseket a tagországainak tekintetében felkarolja.
"mindenkinek egysegesen kijaro EGYSEGNYI szavazati jogot lehetne az ILLETO KIVANSAGARA megosztani elvileg azon teruletek kozott, ahol az illetonek bizonyithato erdekeltsege van."
Pld. fél szavazat USA és fél szavazat Magyarország?
Ott olyan esetrol irtam, amikor valaki tartosan egy idegen orszagban el, de intenziv kapcsolatot tart fenn sajat hazajaval (peldaul rendszeresen penzt utal haza csaladjanak) tehat egyszerre tobb adoztato, ellato kozosseget tamogat, es ellenszolgaltatas keppen illo, hogy elvileg mindketto ugyeibe -aranyos mertekben- beleszolhasson, termeszetesen az "egy ember egy szavazat korlat" figyelembevetelevel, ami kizarja azt, hogy valaki -akarmilyen hivatkozassal- tobbletjogokat szerezzen masokkal szemben.
Latszik, hogy nem olvastad el a hivatkozott tpicot, abban fejtegetem, hogy a mindenkinek egysegesen kijaro EGYSEGNYI szavazati jogot lehetne az ILLETO KIVANSAGARA megosztani elvileg azon teruletek kozott, ahol az illetonek bizonyithato erdekeltsege van.
No igen, fanyűvő sajnos lelőtte a poénomat! ;-)
Tehát a szavazati jogot ez alapján a logika alapján a befizetett adótól, és annak mennyiségétől kéne függővé tenni. Érdekes, roppantul demokratikus és liberális gondolat...
:>>>
1. Első mondatod ellntmondás, nem tekintesz a kedvesednek de azért szexuálisan kivánsz!
2. Hogy kinek mi határozza meg az identitását, az mindenkinek a magánügye és nem számonkérhető a másiktól. Érdekes módon ez a topic azzal a - jogos- felhorgadással indult, hogy senki ne lehessen idegennek tekinthető a hazájában, és te most pontosan ezt a csunyaságot követted el velem szemben.
2. A nemzeti jelkép, imádság szimbólum, és a pacalpörkölt meg csikós-pußta-gyulyás nem egy szinten vannak azért..az előbbiek egy nemzeti identitátudat jelei, az utóbbiak csak külsőségek. De egy Mo-i bozgornak ezt hiába mondom...
Miért nem viszed tovább ezt az agyrémet, Tamaska? Ha valaki kétszer annyi adót fizet, mint egy másik, akkor rendelkezzen kétszer annyit érő szavazattal! A mostani kormánypártok azonnal be lennének betonozva.
Azt hol kötötted ki, hogy az elméleted csak az emberekre érvényes?
offropic
Kedvesem, te most olyan szinvonalu elméncséget irtál, hogy mindenki a ki magyar a magáénak érzi a pacalpörköltet. Nos én sokkal inkább az angolosan átsütött beefsteak-et érzem a magaménak, és ettől nem gondolom, hogy kevésbbé lennék magyar, mint kegyelmed.
Azt már csak ráadásként említem meg, hogyha nem lennék jó hazafi, akkor nyilván kevésbé törném magamat azért -itt a fórumon-, hogy hazámat mindenfajta baromságtól távoltartsam.
Azért nem beszéltem róla, mert magától értetődőnek tekintettem. Sőt, a "Gondolatok az állampogárságról" c. elméleti jellegü topicomban, azt is kifejtettem, hogy a szavazatok megosztását is elképzelhetőnek tartom az EU-n belül, olyan emberek esetén, akik életmódjuk révén nem egy hanem több országhoz kapcsolódnak, és fizetnek adot illetve járulékokat, és igényük van arra, hogy a több mint egy lokacioju környezetükre is befolyast gyakorolhassanak.
Ejnye, Tamáska, észre szoktad te venni az ellentmondást, úgy látszik, ez alól csak a saját hozzászólásaid jelentenek kivételt! :)))
Nem beszéltél te hosszú időről meg körtefáról és hasonlókról! Annyit mondtál, ha itt fizet adót. Erre mondtam, hogy ÁFA. Erre neked lelassult az írásod. :)))
Szepen lassan mondom, hogy meg Te is megertsd: Ha HOSSZU idon at itt fizeti az afat meg a fogyasztasi adot, akkor feltehetoen itt el, es akkor egyeb jarulekokat is fizet.
Ha pedig hosszab ideje itt el, akkor termeszetesen a megfelelo EGYEB feltetlek teljesulese eseten igenyelheti az allampolgarsagot - igy rendelkezik bolcsen a torveny.
A határokon túli magyarok csak területekkel együtt kellenek! Nekünk nem az a párszázezer román iskolákban szocializálodott magyarul beszélő román kell, hanem a hegyek, vasutvonalak, ásványkincsek, stb. munkaerőnek majd jönnek szorgos, kulturált kinaiak, a tolvaj "románok" helyet.
"Eszem a lelked, szoval a "Kitántorgott Amerikába három millió emberünk" se volt magyar?"
Legyszi, nezz utana.
En ugy emlekszem, ez a "harom millio" csak masfelmillio magyar allampolgar volt.
Ezekbol voltak sokan, akik szlovaknak tartottak magukat. Kesobb ezekbol alakult a Szlovak Nemzeti Tanacs, Trianon "haszonelvezoi".
A "tantorgokbol", talan fele volt "magyar".
Hasonloan az orszag akkori etnikai allapotahoz.
Erdekes, de romant alig lehet talalni a "kitantorgok" kozott.
Ok Erdelyben, Tara Ungureasca-magyar fold, vartak Trianont.
A törvény más kérdés. Itt most a határon túli magyarok szavazati jogát elvitatók egyik fő érvére kérdeztem rá.
off
Egyébként egyik vesszőparipám az általános választójog. Egyesek nagyon éberen őrködnek, és visítanak, ha annak bármiféle korlátozását sejtik. Eközben pedig nem hajlandóak tudomásul venni, hogy általános választójog nem létezik, mert a választójogot nagyon sok feltételhez kötik. Nem veszik észre, hogy egyszerűen csak egyes korlátozásokat hajlandóak elfogadni, másokat pedig nem.
on
Akkor te nem vagy magyar. Mindenki aki magyar, a Himnuszt a magáénak érzi. Ez a rinyálás szöveg undorító.
Azt hiszem, neked nem kell a magyarokkal vitatkozni,mert nincs közös alapértéketek. nem tudom miből fakad benned ez az ordas magyargyülölet, de legalább akkor ne bennfentesként érvelj, inkább pl így:
"Én utálom a magyarokat, ezért nem szeretném, ha az adómból határontúliakat támogatnának"
Koszonom a valaszt.
Bizony a ketszaz eves nacionalizmus ennyi ido alatt erosen megpeneszedik, ami furcsa azoknak akik, ugy isszak mint a cseresznyepalinkat, ami mint tudjuk: "Minoseget korlatlan ideig megtartja".