Na kikapcsolt, 2 óra 45 perc után. Egy jó erőben levő 2500 mAh-ás akkuval talán 4 órát is menne egyfolytában. Most már tényleg utánanézek a LiIon akkus táplálásnak.
Ja, még valami. Próbálta-e már valaki külső táppal használni a gépet? 3 V kell neki. Egy LiIon akkura gondoltam, annak nagyon kicsi az önkisülése, tehát akár hónapokig is üzemképes marad, ha nem használom sokat. Viszont bármikor használható, nem ér az előbbi hozzászóláshoz hasonló meglepetés. Van 3 V-os változat is, vagy a 3.6 V-ossal sorbakötök egy diódát.
Meglepődtem egy kicsit, amikor az 1 nappal korábban feltöltött akkukkal fél perc üzemidőt produkált a gép. Betettem gyorsan a második párost, azzal meg be se kapcsolt. Húazannya! Energizer 2000 mAh-ás akkuk, igaz pár évesek már, de nem voltak sokat töltve, tehát a ciklusszám még elég kevés. Lenyomtam az akkukon egy kisütés-töltés párost, az egyik csak 1450 mAht vett föl, a többi 2000 körül. Mot járatom a gépet a gyengébbik akkuval, kb 1 órát ment folyamatosan, amikor pirosra váltott az elemjelző.
Szóval az lehet a gond, hogy az akkuk nem tartják jól a töltést ekkora terheléshez. Frissen töltve persze elég jó eredmény lesz, de hosszabb-rövidebb állás után már nem működik. Át kell állni a R2U, Eneloop stb. típusokra.
Ha esetleg valakit érdekel, nekem van egy eladó X20-asom. Tökéletesen működik, az elemtartó fedélből le van törve egy kis darab (már több mint 3 éve:-).
Köszi, sikerült egy pesti ismerőst rávenni, hogy látogassa meg az Akácfa utcát. az eredmény elég lesújtó, 3 vagy 5 ezerért nézik meg, és általában 12 ezer a javítás, ez utóbbi nyilván függ a konkrét hibától.
Az x20-ast is beadtam (ccd csere), azt mondták 1 hónap múlva lehet érdeklődni, most reménykedek erősen. :)
Az enyémet is megcsinálták. Sikerült is bekapcsolji, de a jobbra-balra gombot rosszul tették vissza. így használhatatlan volt. Visszavittem és 2 nap alatt helyben megcsinálták.
Nekem is van egy x21-es, az is kapcsolgat magától. :( Gondolom garanciaidőn túli javítás már nem éri meg, főleg ha Németországba kell küldeni. Kár érte.