Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.10 0 0 228

Akció (kisállat) -> reakció (Ön)

Ezt kell valójában megfordítani.

Nézd meg ezt :

agoo.hu

Tomsawier Creative Commons License 2015.10.31 0 1 227

50x50mm-es hálón befér a nyestek feje? Ilyennel gondoltam a tyúkólat körbehálózni.

gigigombas Creative Commons License 2015.03.15 0 0 226

halotam egy jo nyest riasztott. a héten megnézem.

gigigombas Creative Commons License 2014.11.29 0 0 225

sziasztok. hát nem nagyon pörög ez a fórum. azért leírom én is a bajomat. patkányok mindig is voltak. de ezeket rendszeresen meg fogtam. kicsit nagyolhatok. ezért a párom mondja hogy valami kotorászik a falban. a tetőt átvizsgáltam a padlást átvizsgáltam. semmi., de napok óta nem alszunk valami kapirgál. Ma a szomszéd felől leszedtem a cserepet. semmi. este raktam ki a csapdákat és látom ,hogy a szomszéd felől a fő épület és a mellék épület összekötésénél direkt rá vittem e szigetelést 8 cm  hungarocell. van valami kaparás hát ott van a luk. ez a szobámtól K:B: 8 méter. sehol nem látni kaparékot semmit, lehet hogy megették hungarocellt, ahogy a tyúkok is. ez márt biztos nyest mert erős a kaparása. szerintetek , megeszik a hungarocellt? a nyest be megy a patkány lukba?milyen csalik rakjak ki nekik. jelen leg egy róka csapdát raktam ki a rácsozatra raktam egy ruhát. a csalinak raktam almát, mézes zsemlét, töpörtyűt, csak belemegy  előbb utóbb.

Sihuhu Creative Commons License 2014.05.20 0 0 224

Nálunk a telken egy darabig nyestmentes időszak volt. Helyette a komoszt tetején megláttam és a farkáról aznosítottam azt, amitől mégjobban tartottam: vándorpatkány. S ráadásul beköltözött a faház falába - hallottam a kotorászást és láttam a patkányszart a sarokban. Sajnos patkányfogóval nem sikerült kifogni. A napokban meg már nyomát sem észleltem.

Helyette megjelentek az ismerős tappancsnyomok: megint nyest. Ráadásul az átlátszó un. világítócserepek közül - jó nagy Bramac-cserepek - egyet kikapott a mancsával. Visszaraktam nagy nehezen, de ha bent van a tetőtérben, valahogy ki is kell majd jutnia. Ez már legyen az ő baja.  :-) Ha a nap kisüt, akkor a tetőtérben - szintén a világító cserepek miatt - aszaló meleg lesz.

Jobb esetben elkapta a vándorpatkányt. De ha nem, akkor legalább elűzte, és ezzel legalább ennyi hasznát láttam.

balukrisz Creative Commons License 2013.12.27 0 0 223

Letudnád írni ezta a láda csabdát? Vagy eset leg kép et nem tudnál felrakni? Nagyon érdekelne

Előzmény: Woodduck (210)
FJoz Creative Commons License 2013.08.21 0 0 222

Hello,
érdekelne, hogy pontosan mivel, hogyan tudtad elűzni a nyestet? Nálunk hébe-hóba megjelenik, randalírozik és nem nagyon akar elmenni. Mostanában éppen az álmatlan éjszakáinkat töltjük....
Köszi előre is!

Előzmény: nádihápi (146)
tobiaskazmer Creative Commons License 2013.06.19 0 0 221

sziasztok,

úgy tűnik nálam is van nyest a tetőn... egy diófáról másztak át a pergolára, onnan pedig az ereszcsatornán az egyik sarokba, beslisszoltak a cseréptető alá. úgy tűnik 2 is van, mintha hajnalban 2 állatot is láttam volna az ablakból az ereszcsatornán ülni...

a diófát lefogom vágni, mert ráhajlik a pergolára, amúgy is útban van már, de addíg nem tudom megtenni, amíg ez a két szaros le nem kerül a tetőről... olvasok és úgy tűnik csak az élő nyest csapdával érdemes foglalkozni. ezt a háztetőre tegyem fel vagy le a teraszra, mert éjjel úgyis lejönnek? engem az sem érdekel, ha a tetőn mászik bele és onnan ketrecestül a kőre esik.. bár akkor a ketrec javítást is fizetnem kell, de nem érdekel, csak az, hogy takarodjanak el.. nem lehet aludni éjjel. :(

üdv,

tóbiás

TAlex22 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 220
Előzmény: TAlex22 (219)
TAlex22 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 219

És a kép...

Előzmény: TAlex22 (218)
TAlex22 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 218

Sziasztok,

meg tudnátok mondani, hogy ez milyen állattól származik? kertvárosi részben lakunk, és ezt találtuk a teraszon, gyanakszunk már mindenre, de érdekel a véleményetek.

Lehet macska, mókus, nyest...

Üdv,

Alex

BetononÁt Creative Commons License 2012.01.04 0 0 217

Sziasztok! V. kerületből költöztem zöldövezetbe, nem ismerem a családi ház rejtelmeit. Régóta hallok számomra hátborzongató hangokat a padlásról, ezért segítséget hívtam. Ma mentem először fel a padlásra egy hozzáértő férfival. A látvány: a beton födémet 1,2m hosszan, 30/40cm szélességben, plafonig-mélységben kikaparta a nyest (ürülékből és kerti lábnyomokból azonosítva). Ha kicsit még tovább dolgozik, a nappaliban beomlik a plafon a férfi szerint. Az üveggyapot, mellyel be van fedve a padlás, gombócokká gyúrta a ház 50%-án. Papírdarabokat és nejlont hurcolt fel és rágott meg: szétdúlt cca 60nm-t. Vérnyomot, szőrt, csontot, tetem-maraványt nem találtunk, sem a rést, ahol közlekedik. A gerendákat nem bántotta. Eléggé ijedt vagyok, segítsetek, kérlek. Azt hiszem, sürgős.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.30 0 0 216

Egy hét tapasztalata hogy nem jelentkezett a nyest . Valószínüleg a kutyusnak köszönhetően kerülik a portát újra. Erre a célra terrier kell ,mint pl. Foxterrier , Jagd terrier , Welhs terrier , Airedale Terrier........Volt nekem is más fajta őrző-védő kutyus ,/és még lesz is remélem/ de a terrierek viselkedése-jelleme azért másabb. Természetesen elengedve tartom és a gazdépületekbe is nyitva hagyom az ajtót ahol lehet , mennyen és tegye a dolgát. Nem mellesleg , imádni való , ügyes , gyors , kedves, éber.....Most van elősször foxterrierem , mindenkinek csak ajánlani tudom.

Előzmény: Woodduck (215)
Woodduck Creative Commons License 2011.07.27 0 0 215

A ládacsapda nem más, mint a kereskedelemben kapható drótcsapda (mint ami a nyestes fotón is van) másolata, csak deszkából készül.

Nekem olyan infóm volt, hogy a drótcsapdába nem megy bele. Két évig kísérleteztem vele, tényleg nem sikerült elkapni.

Az elkészített ládacsapda viszont a padlásra felrakást követő második éjszaka megfogta. Lehet ez véletlen? Döntse el mindenki.

Igen, a tojás az nyers volt és nem törtem fel, hanem egészben került a csapdába.

Ami a kutyát illeti, nálam egy német juhász és egy magyar vizsla van az udvaron, mégis évek óta volt nyest a padlásomon.

Nagyon fifikásak! A ház utcafront felőli oldalán járt fel a tetőre és fentről röhögte a lent sertepertélő kutyákat.

Minden tiszteletem a foxiké, de csak a puszta jelenléte biztosan kevés. Ha a kutya körbe tudja járni a házat és éjszaka folyamatosan járőrözik, akkor lehet, hogy hatásos, egyébként nem nagyon bíznék a dologban.

Sok sikert kívánok, Üdv.

Előzmény: Törölt nick (214)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.25 0 0 214

Szia! Ládacsapda , milyen az a ládacsapda és a tojás nyers tyúktojás , vagyis nem ütötted fel csak egészben feltetted a tojást ? Érdekelnek a részletek , 3 hónap kutyátlan porta után 2 napja éjszaka ismét megjelent a padláson a vendég . Beszereztem egy foxit tegnap, remélem elűzi már csak a jelenlétével is,  de érdekelnének ezek a részletek.

Előzmény: Woodduck (210)
Woodduck Creative Commons License 2011.07.14 0 0 213

Nem csak amiatt, hogy állatvédők is olvassák ezeket az oldalakat, erre a kérdésre a szabvány válasz:

Lakott területtől jó nagy távolságra szabadlábra helyeztem.

Üdv.

Előzmény: törpmanó (212)
törpmanó Creative Commons License 2011.07.12 0 0 212

Valóban, de az a legjobb ha a padláson lévő nyílásokat elzárod, akkor tuti a dolog, és mit csinálsz a nyestel amit megfogtál???

Woodduck Creative Commons License 2011.07.09 0 0 211

Ja, és mégvalami az előttem tanácsot adóhoz.

Én azért óvakodnék benzines rongyokat dugdosni a padlásomon.

Azon kívül, hogy rendkívül tűzveszélyes, csak 1-2 napig hatásáos, aztán elmegy a szaga.

Az én tapasztalatom szerint csak egy módon lehet tőle megszabadulni, ha elcsíped a beste fírget.

Woodduck Creative Commons License 2011.07.09 0 0 210

Üdvözlet Mindenkinek,

Szeretnék beszámolni a múltheti sikeremről.

Íme: 

Nem ebbe a csapdába ment bele, hanem ebbe csak átugrasztottam.

Csapdázás a padláson történt ládacsapdával, a csali nyers tyúktojás volt.

A kihelyezés utáni második éjszaka megfogta.

Üdv.

törpmanó Creative Commons License 2011.07.09 0 0 209

Sziasztok!

A nyest és görény elriasztására bróbáljátok ki benzinbe áztatott ruhákat tegyetek a résekbe ez általában bejön, éredemes kipróbálni, de a legjobb ha lukakat elzárjátok, hogy ne tudjon be menni, vagy élve fogó csapda.

Előzmény: öccse (208)
öccse Creative Commons License 2011.01.14 0 0 208

Üdv mindenkinek!

Sajnos én is felkerültem azok listájára, akiknek a padlására nyest költözött be. Visszaolvasva a topicon nem tiszta számomra, hogy mi az igazán hathatós módszer az elriasztására. Az ultrahangos riasztó bevált valakinek? Érdemes venni ? Van valakinek valami tuti tippje ? Előre is köszönöm!

Scholl4 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 207
Lord Iffy Creative Commons License 2003.04.08 0 0 206
igen. ez volt az.
:O)
Előzmény: Desire (205)
Desire Creative Commons License 2003.04.08 0 0 205
A gazda először kizárta szegény a nyestet a házból, de Stella távozása után, annyira elszaporodtak az egerek és patkányok a farmon, hogy visszafogadta őt.
Stella szépen rendben tartotta a házat, legalábbis elintézte a felesleges rágcsálókat. Aztán összejött egy helyes nyestfiúval, majd két kis nyestet kezdett nevelgetni, akik amikor felnőttek (6 hónaposan), elhagyták a házat.
Előzmény: Lord Iffy (204)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.04.08 0 0 204
ezt én is láttam már asszem. ebben volt mikor kölykei születtek? a gazda meg ki akarta nyirni az összeset...
Előzmény: eMM (203)
eMM Creative Commons License 2003.04.08 0 0 203
aha én még ősszel láttam.
Itt isd elrágta az autókábelt ette a tojást stb...
Lesz majd ebben a sorozatban a Raymond a róka is!
Előzmény: Desire (202)
Desire Creative Commons License 2003.04.07 0 0 202
Hétvégén volt a Spektrumon egy film Stella-ról a nyestről. Nagyon jó volt! Biztosan fogják ismételni.
eMM Creative Commons License 2003.03.27 0 0 201
de vigyázz rá,mert megeszi a denevér
Előzmény: Lord Iffy (199)
eMM Creative Commons License 2003.03.27 0 0 200
3 is van.
itt
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9022205&uq=9
meg itt
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9032661&uq=1
és itt
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9002900&uq=212
Ámbár ezek politikus darazsak
Előzmény: eMM (198)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.03.27 0 0 199
nekem, nekem, nekem. még két-három hét és lesz egy bazinagy lódarazsam. persze nem olyan amire te gondolsz... de gondoltam megosztom veletek, hogy a lóóóódarazsat én IMÁDOM! :O)))))))))))))
Előzmény: eMM (198)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!