Jó rég voltaam itt, csoda, hogy még néha felnéz valaki az Index fórumára.
Kis residents update: Egy ideje gyüjtögetem a Vinyil korongokat, így szert tettem természetesen pár Residents albumra. Eddig amik megvannak:
Meet the residents
The third Reich 'n' Roll
Not available
Eskimo
Title in Limbo
George & James
Stars & Hank Forever!
God in Three persons ( Instrumental Excerpts)
Freak Show
Gingerbread man
Demons Dance alone
Valamint kapcsolódóó albumok még:
Subterranean Modern
Snakefinger: Greener Postures
Devastate to Liberate
Bakeliten azért baromi jól tud szólni. Pl most a Freak showt meghallgattam, és teljesen odaszegeződtem a hangfalak elé. No meg a Stars&Hanks forever is... Próbálok még másokat is beszerezni.
Na tali ujabb 5 év mulva. Próbálok sűrűbben felnézni.
"fura visszaérezni valmit abból majd 30 évvel ezelötti hangulatból : ))) "
ja de hát ha belegondolunk, az ember élete a visszaidézett hangulatokból áll - mások emlékeknek nevezik azokat, amiket előhoznak ezek az izék : szagok, hangi foszlányok - , de persze hogy kinek mi a hangulat, az a kérdés persze.....
1000 éve volt egy the residents korszakom, talán én is a lemezbőrzében figyeltem fel rá, kazettán hallgattam őket, de már nem tudom melyik lemezüket vagy lemezeiket.. most pedig kezembe akadt a mark of the mole vinylen. fincsi, mennyi minden másféle zenét hallgattam azóta, fura visszaérezni valmit abból majd 30 évvel ezelötti hangulatból : )))
Nagyon köszi ezt.. (Mondjuk nekem megvan vagy 12 éve vagy több, de hogy betetted, azért respect..)
Ha lehet egyáltalán olyanról beszélni, hogy melyik a legjobb lemezük - inkább maradnék azon az alacsonyabb szinten, hogy nekem így közel 30 év alapján melyik a legmeghatározóbb - akkor én most a Demonsra voksolok. Most.. (Mert lehet, hogy két hét múlva pl. a Freak Show lesz a legkedvencebb.)
A koncertfelvétel közepén hallható melankólikus Honey Bear is nagyon megindító - ilyet mondani egy Residents-számra eleve furcsa, nem ? - az egyik kedvencem arról az albumról időnként.
De azt hiszem, ezt mintha nem hallottam volna a koncertfelvételben, amit szintén imádok:
The Weatherman (lehet, hogy már évekkel ezelőtt már feltettem ide, akkor sorry)
És hogy egy klasszikus régi Hank Williams-számot hogy tudtak átformálni - mint az előzőt is - az nem semmi. Gondolom sokak fülét sérti, akik ismerték az eredetit. Mint ugyanerről a lemezről a szintén Hank Williams-féle Ramblin' Man-t.
Nekem is az elsők közé tartozik, amit megismertem. Az első két album, amit agyonhallgattam, az a Starsandhanksforever, és a Freak show volt. Valamint az It's a man's world c szám. Engem asszem ez indított be:
Kösz a kérdésedet, de ritkán járok már az indexre, most is pont csak a Residents miatt néztem be..
Az utolsó Residents-élményem mindössze nagyjából egy hete történt, amikor is társaságban végighallgattam 4 lemezüket és azóta is belehallgatok némelyikbe, a Stars and Hank Forevert pedig éppen most hallgattam megint éjjel.. és akkor jutott eszembe ez a topic, hogy rég voltam itt..
Sajnos letettem arról, hogy aktív tagja legyek ennek a topicnak, de azért még benézek..
de attól még szeretem a Residents-t, mintegy 1986 óta, amikor először hallottam őket...csak nem biztos, hogy ezt be is akarom írni minden évben.