From:
To: polgari-kor@yahoogroups.com
Sent: Wednesday, January 15, 2003 6:48 AM
Subject: Re: [polgari-kor] Re: MODERÁTORI FIGYELMEZTETÉS!!! -
Szavazást kérek önmagam ellen!!!!!!!
Kedves ..............., és Tisztelt lista.
Ne bántsuk a moderátorokat, nagyon jól végzik munkájukat.
Ellentétbe a listával, a lista munkája, gyenge kettes. Sőt, néha arcpirító. Senki nem vette figyelembe a moderátor (egyben a lista üzemeltetője)
felhívását 3 tag, jelezte vissza, hogy egyetért a levél tartalmával.
Minimumnak érzem, ha a házigazda megszólít, odafigyelek, és
tiszteletben tartom kérését.
Egy Weblap üzemeltetése, jogi és erkölcsi felelősséggel jár, most
beidézek egy levelet:
> *
> "Képtelenség és nevetséges ez a letiltás. Mi a fene van itt? Azt
> hiszem némelyek túllőttek a célon. Ha mindenáron fegyelmezni
> akartok, oké, de végül elnéptelenedik a lista."
> *
A lista nem a moderátor miatt fog elnéptelenedni, hanem a tartalomtól!
Ha vettük volna a fádságot, a sok értelmetlen ok fejtegetés mellett, és
elolvasták volna a levelet, a Polgári oldalt és a polgári értékeket
képviseli a lista, az Interneten, és ez felelősséggel jár, vagy úgy
gondoljuk a felelősség a gépünk kikapcsolásáig érvényes.
Aki még nem tudná, minden levelünk kikerül a listáról, nagyon sokszor
csak idéznek leveleinkből, és Kedves ......... mi megértjük a te
üzeneted, de ha a kis jel nélkül kerül ki a leveled a listáról , beláthatod
az értelme, megváltozik.
Senki nem szeretné, hogy lekerülj a listáról, minden értékes emberre
szükség van!
Hogy mennyire nem érdekli a lista többségét, a moderátor kérése, az
elmúlt napok levél terméseit figyelembe véve,
*........ levele: ötletkatalógus polgári köröknek (senki nem foglalkozott
vele, Szégyen) erről kéne, szóljon a lista, hát nem vesszük észre, hogy
félelmetesen eltolódott a lista.
* ........ levele: Fidesz Magyar Polgári Párt, nagyon értékes,
mindenkinek, (bocsánat)
A PK érintő cikk.
1 azaz Egy, hihetetlen, de csak egy tagot érdekelt, és válaszolt rá.
*................ levele: MEGHÍVÓ! az Európai Unióra felkészítő internetes
távoktató, Weblap.
Senki nem válaszolt rá, de bezzeg, tiltakozzuk, nem, nem, csak OV-ral,
azonban a tájékozódás, minél több ismeretszerzés, az már fárasztó.
Egy magán véleménnyel zárom soraim, nagyon sok levél frenetikus
kielemzői, kérem, elemezzék kérésem.
Én nagyon tisztelem Orbán Viktort, és biztos vagyok benne
minddannyian így érzünk.
Gondoljuk meg, hol, mihez, milyen környezetben, milyen felhívásokhoz
használjuk nevét.
Az EU-ba csak Orbán Viktorral megyünk felhívásra, gondolok.
Tisztelt PK társaim, ha lesz, aki érti kérdésem, tudassa a listával, miért,
nem tartom helyesnek ezt a felhívást, ilyen formában.
Tisztelettel:
Internet Polgári Kör levelező lista.
Honlap: www.polgari-kor.hu
Nehez dolog lesz lemaszni a "vagtato lovak" koze kihalaszni a gyeplot, es ujra iranyba allitani a szekeret. Minden tiszteletem azoke, akik ezt megprobaljak
"A kép az alattomos manikulációra volt egy példa. "
Ugyan kérem...
Mint írtam, abban a topicban a "barátok közt" az igazából a kifejező..
Ezt lehet hogy megettem, valszeg azért mert Kelemen dr. ott víritott, no meg Medgyessy pozicíója jelemzi az egész Kempinski ügyet...
De ha már alatotomos manipulációkról van szó:
még soha ennyira alatomos manipulációt nem láttam, mint amit a ballib ( Hócipőtől kedéig stb) véghezvitt két Orbán fénykép kapcsán.
1. A középiskolai jelmezbál fénykép ( és az onnan elkezdödö ballib által gondosan ápolt/terjesztett cigányozás).
2.A szegény néni kézcsókos fényképe.
Kutyát nem érdekelte a néni háttere, motivácíója, halott férje stb.
Ami belefért. kendéig.
Egyébként félre ne értsd a mondandómat. Nem minősítem Medgyessy viselkedését és főleg nem védem.
A kép az alattomos manikulációra volt egy példa. Az ügy pikantériája, hogy ebben a témában nyugodtan lehetne valós tényekkel, infókkal és érvekkel meggyőzni az olvasót.
Elég ehhez csak (letölteni és) elolvasni www.fidesz.hu-n "Az Európa a jövőnk, Magyarország a hazánk (A Fidesz – Magyar Polgári Párt európai újraegyesítési programja)" címet viselő anyagot, és mindjárt kiderül, hogy szó sincs semmiféle uszításról.
A hivatkozott anyagban megtalálható, amit korábban hiányoltál, azaz a csatlakozásra vonatkozó "jobboldali" program is.
PS: Ha meg a kormány sokat vacakol az üggyel kapcsolatban a hiteles tájékoztatással, akkor nincs mit csodálkozni azon, ha felerősödnek a radikális EU-ellenes hangok.
"Itt a fórumon megvitattuk, hogy a kép haisítvány, ennek ellenére még most is manipulálnak vele gúlyásleves evő zombikat): "
A jobboldali kép "hamísitvány"???:)))
Annyira nem, hogy középen az ott dr. Kelemen Attila, RMDSZ képviselő, Amerikából(is) hazatántorgott állatorvos...
De ha érdekel az igazából kifejező kép a mostani külpolitikáról,A Csődben a Medgyessy féle diplomácia c. topicban megtalálható, "barátok közt" címmel...
Vannak emberek, akik álomvilágban élnek. Mindegy it mondasz nekik, ők a kognitív disszonancia módszerével felépítik a "saját valóság"-ukat. Feltehetően a levlistán is olyanok írogatnak, akik:
1.) ezek közé tartoznak
2.) manipulálnak
Az első típus nem fogja beismerni, hogy tévedett. OV az ilyen embereket nem tudja meggőzni arról, hogy szerinte fontos az EU-tagság, mert a világképével ellentétes. Ha OV nagyon erőltetné, talán elérhetné, hogy megútálják az ilyenek. De miért tenné ezt? Sokba került a MIÉP szétzúzása (lehet, hogy egy egész választási vereség volt az ára). Miért adna még egy esélyt?
Csak egy példa a hazúgságra:
(Itt a fórumon megvitattuk, hogy a kép haisítvány, ennek ellenére még most is manipulálnak vele gúlyásleves evő zombikat):
From:
To: polgari-kor@yahoogroups.com
Sent: Monday, January 13, 2003 8:30 PM
Subject: [polgari-kor] Mibe lépjünk...
Kedves Moderátor!
Nagyon kedves és figyelmes vagy, köszönöm. A kér-désem nem Neked
szól, hanem a Lista tagjai közül azok-nak, akik azt olvasták valahol,
hogy Orbán Viktor minisz-terelnök úr igent mondott /vagy írt valahol/ az
elkövetkező EU-választásra.
Az én olvasatomban Miniszterelnök úr nem nyilkatkozhat másként.
Korábban azonban megmondta, hogy van élet az EU-n kívül is.
Nemhogy az egyenlő feltételeket nem kapjuk meg, hanem a minimális,
a magyar élet további folytatásához alapvetőeket sem.Legutóbbi
nyilatkozatai-ban is elegedetlenségének adott hangot, - teljesen indo-
koltan!
Ebből világosan következtetek arra, hogy az EU-ra csatlakozási
szerződésre NEM-et kell mondanunk.
Megismerve a belépés előnyeit és hátrányait, szintén NEM a helyes
szavazat.
Tény, hogy a Magyar Kormány állítólag két és félmilliárd forintot kapott
az EU népszerűsítésére.
Nem történik látható lépés a mai napig se azirányba, hogy egyáltalán
megismerjük a belépés következményeit, az előnyökről némi fogalmunk
már van, a hátrányokról semmi.
Egy példa a belépésre:
Gyönyörű tóban egy csodás hattyú úszik a vízen. Szemmel látlatóan
még a szárnyai is a víz fölé esnek.
Kéremszépen csak a bolond ember megy be a vízbe a hattyú után, ha
nem tud úszni, mert - bár kézzel-lábbal kapálódzik, - mégis elsülyed.
Lenn a vízmélyen az első, rövid időszak nehéz, később hetekig -
hónapokig is elvan ott az ember. kikezdik testét más állatok,.
apránként elfogy róla a hús, a csont meg eloszlik. Egyik erre, másikat
viszi a bálna másfele.
Kérdem belépjek?
Nem! Nem!!! És soha NEM!
Soha nem leszek többé a játékszered! - szólt a sláger rég - rég.
Szeretnék Európában maradni...
Tisztelettel:
Internet Polgári Kör levelező lista.
Honlap: www.polgari-kor.hu
Elolvastam a linkbeli cikket. Egy újságíró beszámol valamiről, amit Orbán szerinte mondott. Nem Orbán szavai állnak a cikkben.
Én az ősszel többször csináltam, vagy készültem írni beszámolókat kampányrendezvényekről, ahol Orbán is beszélt. Nos, az ő szavaitól nagyon nehéz eltérni, amikor beszédeiről írni akarunk, ezt saját tapasztalatomból mondom. Lehet, hogy ez volt a lényege annak, mit Orbán mondott, lehet, hogy nem, de az újságíró ennyit jegyzett meg belőle. A MOM-beli rendezvényen például olyan beszédet mondott, amelynek szavaitól elvonatkoztatva, rettenetesen félre lehetett volna magyarázni. Sajnos, nem volt megfelelő minőségű a hangfelvételem, ezért nem tudtam megírni azt a cikket, de úgy láttam, más sem próbált megbírkózni vele.
off
Úgy tíz évvel ezelőtt dolgoztam egy költségvetési intézménynél, melynek működéséről egy NSZ-újságírónő írt egy cikket, miután az intézményvezetővel egy egész délelőttöt végigbeszéltek (4,5 órát). Amikor a cikk megjelent, főnököm elolvastatta velem és megkérdezte a véleményemet. "A fele nem igaz, a másik fele meg rosszul van megírva" - mondtam neki. Egyetértettünk.
on
2003. január 9., 16:52
Hende Csaba: Eörsi képviselő úr jobban tenné, ha tájékoztatás előtt tájékozódna
A polgári körök internetes honlapján megjelent felhívás nem Orbán Viktor véleményét tükrözi - nyilatkozta Hende Csaba, a volt kormányfő kabinetfőnöke.
A polgári körök szervezéséért felelős politikus az SZDSZ sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, ahol Eörsi Mátyás felolvasott egy, a polgári körök internetes oldalán közzétett felhívást, amely az áprilisi népszavazáson az EU-csatlakozás elutasítására szólítja fel híveit, majd hozzátette: Orbán Viktor volt miniszterelnöknek, a polgári körök összehívójának számot kell adnia arról, hogy miként viszonyul az idézett nyilatkozathoz.
- A polgári körök internetes oldala egy magánvállalkozás, amely tavaly nyáron indult, és a velünk való szoros koordináció nélkül működik - jelentette ki Hende Csaba. Orbán Viktor kabinetfőnöke hangsúlyozta: az ő honlapjuk a http://www.hajramagyarorszag.hu.
- Eörsi képviselő úr jobban tenné, ha tájékoztatás előtt tájékozódna - mondta a politikus. Hozzátette: álláspontjuk ebben a kérdésben Orbán Viktor álláspontjával egyezik meg, aki a Fidesz rendkívüli kongresszusán elmondott beszédében öt okot sorolt fel arra, hogy miért kell igennel szavazni az EU csatlakozásra.
- Annak ellenére is ez az álláspontunk, hogy ez a kormány nemcsak az optimális eredményt nem érte el Koppenhágában, de igen távol maradt még a lehetőségektől is - fogalmazott Hende Csaba.
mi koze hozza, mi van tole egy click-re?
ne csinald mar.
mivel az EU csatlakozas tamogatottsaga kb 80%, nyilvan azon izmozik az egesz baloldal, hogy orbant csatlakozasellenesnek fessek be, hogy ezaltal is csokkenjen a tamogatottsaga. orban periodikusan (minden nyilvanos szereplesen) explicit kijelenti, hogy a csatlakozas mellett foglal allast. ennel nyilvanvalobban nem lehet.
ezek utan te folytatod.
(a) beszoptad a balos propagandat.
(b) magad is a balos propaganda eszkoze vagy
a 80% tamogatottsag azt jelenti, hogy igen sokan vannak az ellenzok. viragozzek szaz virag. az iment (jogosan) kaptam a fejemre amikor porszivo kartacsat leszoltam, pedig eredetileg csak az ervelestechnikajat probaltam kritizalni.
Az indulo allapot az volt, hogy OVi karikajatol egy click-re eu ellenes propaganda folyik, melynek egy reszet a www.polgari-kor.hu kivedte azzal, hogy a hirek rovatban szerepeltette a felhivast, de azt mar nem tudja kivedeni, hogy a sajat levlistajan is hasonlo gondolatfolyam csorgedezik.
Tegnap vagy tegnapelott a nepszabadsag online szerkesztoje is jelentkezett a karika levlistara tagkent:)