Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 98
csak hitegecc, galádul... :))))
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 97
hát mégse akarod, bátyuska?
:))))
Előzmény: Törőlt_nick (96)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 96
és megadja a telefonszámát, a víz kiver! Egészen zavarba hoz ez a lány! A végén még tényleg összejövünk!! :))
Clodius_Albinus Creative Commons License 2003.12.16 0 0 95
Tavaly úgy körülbelül 6-800 fő volt jelen.
Hát ha már politikai topic akkor leírom:
Egy hang politika nem hangzott el a tavalyi rendezvényen a szarvezőktől. Ez inkább amolyan hagyományőrző dolog..
Én csak kinéztem , úgy gondoltam 5-10 percre..
Maradtam úgy másfél órát.

Érdekes volt, a népdalok, az öltőzékek ,stb..
Volt hangulata..
Kb ennyi..
Mit keres ez a politika topicban?

Előzmény: kiski (82)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 93
Na azt adja meg az isten, hogy vegyél!! Ajándékba kapsz majd tőlem egyet!
Egyébként nem rossz az ilyenkor, többet ér mint a sábeszdekli. :))
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 92
huh, és ha elviszel, bátyuska, akkor vehetek végre egy honfoglaláskori usankát, mint amilyet a háttal álló hölgy visel... :))))
Előzmény: Törőlt_nick (90)
H-turul Creative Commons License 2003.12.16 0 0 91
Kedves Szubkontra!
Mintha kissé következetlen méltóztatnál lenni!
"...A holokauszt régi dolog, az akkor szemben álló emberek lassan kihalnak, nem kell vele foglalkozni. A holokausztozás múltbanézés, boszorkányüldözés..."
Próbáltad már ugyanezt holokauszt helyett trianonnal?

Amúgy meg szívem szerint mennék én hagyományt eleveníteni, csak tudod tartok kissé a Budiházi ltd. közismert vehemenciájától. Ugye az a fránya nickem! Az én koromban nem igazán tesz jót a libidónak egy reptetés a Gellérthegyről, oszt a párom még kitenné a szűrömet!

Előzmény: contra4 (77)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 90
legalább így! :)

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 89
nekem ugyan nem... :))))
meg különben is: sehol sem írják, hogy szombaton nem szabad turulokat nézni meg zenét hallgatni... :))))
Előzmény: Törőlt_nick (88)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 88
de szombaton lesz, nem baj? :)
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 87
lyóóóóóó....
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 85
igeeeeeen!
hol s mikor találkozzunk?
Előzmény: Törőlt_nick (84)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.12.16 0 0 84
Cicanéni!

Ha meghívlak, eljösz velem? :))

Előzmény: Törölt nick (81)
kiski Creative Commons License 2003.12.14 0 0 82
Ez valami remek!
Van valami hír a tavalyi buliról? Milyen tetszési indexszel zajlott a hány fős résztvevősereggel?
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.14 0 0 81
idén is lesz... :))))

-------------

A Hun Szövetség idén is megrendezi az elmúlt évben is sokakat vonzó Téli Napforduló ünnepet december 21-én.

Ünnepi Program :

V. Március 15. tér
13.00- Jurta, ősi ruhák, öltözékek bemutatója.
Élő , őshonos ragadozó madarak bemutatója.
Póni lovaglás kicsiknek.
Ősi Hun üstben áldos főzés és kóstoló.

15.30 Lovas harcosok érkezése. Sólyom röptetés.
Naptűzgyújtás.
Ősi Tűzszertartás a megjelentek bevonásával.

16.40 Tűz átkísérése az esti helyszínre.

Magyarok Háza ( V. Semmelweis u. 1-3)

17.30 Íjászat.
Nyers Csaba az ősi ételek híres szakácsa főz- étkezés.

19.00 Előadás az ősi HUN ünnepekről.
Torokének, doromb, furulya (Alex)
Táltos énekek (Sólyomfi Zoltán)
Szaru és fafaragás kiállítás és vásár

21.00 Népzene, tánc, nóta hajnalig.

Hajnal: (5.00)
Szertartásos napfelkeltevárás a helyszín Hármashatár-hegy.
Az indulás a Magyarok Házából 5.00 -kor.

http://www.polgari-kor.hu/hirek/hirek.php?mit=bovebben&kat=3&id=3071

belohin Creative Commons License 2002.12.22 0 0 80
Ugyan, osztd mar meg a tudasodat velunk.

Elég logikus feltételezés. Ugyanis Havaselvét cca. a XI. századtól bő négyszáz évig uralták a besenyők /olykor uzok, kunok/. Természetes berendezkedés szerint átvették az arisztokrácia szerepét. Az is magától értetődik, hogy a meglévő uralkodó réteget párszáz év alatt kiradírozhatták a palettáról. Viszont utána sem mentek sehova a besenyők, sőt az első néven nevezhető feudális államalakulat fejedelme is egy bizonyos Baszaraba volt, akinek a neve egyértelműen türk, vagyis vagy besenyő, vagy kun.

Hogy a vlachok micsodák, azt a jóisten sem tudja, de egy biztos, odáig sosem vitték, hogy a maguk urai lehessenek. Ültek rajtuk rómaiak, görögök, besenyők, kunok, törökök, magyarok, stb...

Messze nem "hivatalos" az elmélet, de nem is teljesen légbőlkapott. A dákoromán elképzelésnél azonban erősebb lábon áll. :)

Előzmény: RobUr (79)
RobUr Creative Commons License 2002.12.22 0 0 79
"Viszont a kutatók egy részének elég masszív véleménye az, hogy a román arisztokrácia gyakorlatilag teljes egészében besenyő eredetű "

Ugyan, osztd mar meg a tudasodat velunk.
Eddig, ugy nezett ki, a vlach "arisztokracia" gorog eredetu.
Tekintve a fanariotak tevekenysegenek, akik a toroknek szedtek az adokat, "egy neked egy nekem egy neked, ketto nekem...stb" alapon.

Szerinted, meg az is lehetseges, a vlachok rokonnep lenne, egy kis romai koritessel?

Medgyessy elvtars lenne a hid, a ket nep kozott?
Dec. 1., a testverek talalkozasanak unnepe?

Ropitsunk Hor-akat, vagy Horkakat hat, tustent!
Regen, ugyan Harku volt a Horka, de mindenkeppen a harcias solyom a jelkepe.

Előzmény: belohin (73)
belohin Creative Commons License 2002.12.22 0 0 78
És miért mindig csak a magyar hagyományok felelevenítése nevetséges? Miért gúnyolódtok ezen?

Dehogy gúnyolódunk a hagyományokon. Csak azokon, akik mostanában elevenítgetik. Például rajtad.
Az ilyen szájszittyákon úgy áll a kacagány, mint tehénen gatya.
Árvalányhajas öregcserkészek viszeres lábakkal, meg hasonlók.

Azok az ősök nyereg alatt puhították a lóhúst, te meg nyereg fölött, ha érted a célzást. ;)

Előzmény: contra4 (75)
contra4 Creative Commons License 2002.12.22 0 0 77
Tényleg, milyen mókás, amikor háziköntösban, ódivatú öregbácsi-kalapban ajvékolnak, miközben gyűjtogatják a hétágú fogasra erősített gyertyákat. :-)))
Ha-ha-ha!
No és az, amikor a Siratófalat fejelgetik ékszeres szelencével a homlokukon...
Ha-ha-ha!
Ja, és amikor gázkamráznak, auschwitzoznak - na az milyen poénos!
A holokauszt régi dolog, az akkor szemben álló emberek lassan kihalnak, nem kell vele foglalkozni. A holokausztozás múltbanézés, boszorkányüldözés, árokásás, a társadalom kettészakítása. Az embereket ez nem érdekli, csak az, hogy megigyák a whiskyjüket és szórakozzanak.
Nevetségesek azok, akik még mindig Auschwitznál tartanak, és zsidókodnak. Szélsőséges mélyzsidók.

(Gondolom, most már én is lehetek liberális...)

Contra

Előzmény: SanyaX (76)
SanyaX Creative Commons License 2002.12.22 0 0 76
Érdekes, hogy az újkori "liberalizmussal" mennyire társult az intolerancia és az agresszivitás.

Ilyen stílusban a HAnuka ünnepről is lehetett volna mondani, hoyg annakidején nem is volt pályaudvar. Mellesleg Budaváriról nincs vélemyényem, mert nem ismerek róla semmit, így nem tudom, hogy mennyire elfogadhatatlan vagy sem. De a teával meg a röpllappal poénkodni nem vall magas nívóra és tiszta intellektusra.

A kerecsen szó eredete: az ilyen dolgok teljes nizonyossággal soha nem dönthetőek el, minden bizonyítás ingatag. Ezért többféle nézet lehet forgalomban egyidejűleg. Egyedüli igazság kinyilatkoztatása ismét csak egyesek privilégiuma.

contra4 Creative Commons License 2002.12.22 0 0 75
Tulajdonképpen miért fáj az a baloldaliaknak, ha vannak, akik felelevenítik a régi hagyományokat?
És miért mindig csak a magyar hagyományok felelevenítése nevetséges? Miért gúnyolódtok ezen?

Szomorú, hogy ennyi tudatlan, a hagyományok iránt teljességgel érzéketlen élőlény vegetál ebben az országban.
Aki nem érzi magáénak a hagyományokat, miért nem megy a francba???

Contra

belohin Creative Commons License 2002.12.22 0 0 73
Csak kombinálgatom a jobbos lózungokat, aztán furcsa dolgok jönnek ki. Ugye Megyó román, de arisztokrata is. Viszont a kutatók egy részének elég masszív véleménye az, hogy a román arisztokrácia gyakorlatilag teljes egészében besenyő eredetű /igaz, a dákok ettől vért tudnak pisilni, pedig elég sok minden alátámasztja :))/.

Ami a Kempinski"-ben történt, talán hagyjuk...

Számomra elég világos, hogy mi történt, de stilisztikailag frappáns módon sikerült két szóba belepréselnem egy tárgyszerű célzást, egy aktuálpolitikai botrányt, meg azt az utalást, miszerint nem hinném, hogy a szálló tehet a dolgokról, aztán a neve mégis szitokszó lett. Az ilyen produktumok szórakoztatnak. :)

Egyébként nekem tetszene, ha valóban szalonképessé lehetne tenni újra az ősmagyar folklórt, csak hát félek, hogy a turulok repkedése helyett lesz inkább búsmagyar Trianon, kis komcsizás, hazaárulózás, meg egyéb igen ősmagyartalan rítusok. Ha mégsem, akkor elnézést a feltételezésért.

Előzmény: barkasarja (72)
barkasarja Creative Commons License 2002.12.20 0 0 72
"De azért ugye az a piszok besenyő d209 azért szóbajön?"

Besenyő? Ezt nem tudtam... hogy szóba jön-e, ezt megint nem tudom...

"Mondjuk a tűzszertartás és a turulreptetés között megemlítitek az anyákat is..."

Szívesen elmennék egy ilyen ünnepségre - remélem még lesz alkalmam rá -, de egyelőre objektív akadályai vannak a részvételemnek... :))

"...inkább Kempinski vezér letaszajtásának lehetséges módozatai lesznek sámándalba szedve..."

Ami a Kempinski"-ben történt, talán hagyjuk... úgy gennyes az, ahogy van... ha nem érted, fölösleges magyarázni... de abban igazad van, ez a dolog, nem oda való...

Előzmény: belohin (66)
Kempinski Péter Creative Commons License 2002.12.20 0 0 71

Látom, Zsolt barátunk igencsak elevenedbe vágott. Magadra vetted az inget, nagyon úgy tűnik. :)))

Előzmény: Lámpavas Zsolt (29)
barkasarja Creative Commons License 2002.12.20 0 0 70
"...az én kérdésem az, hogy mi a bánatos lószerszámot keresett a parlamenti ádventi megemlékezésen a trianonozás?"

Sajnos, mindenről nem tudhatok - különben isten lennék :))-, de, ha ilyen is volt, természetesen semmit, és az efféle "belekeverésekkel" semmi szín alatt sem tudok egyetérteni.

Amocsok Creative Commons License 2002.12.14 0 0 69
Nincs szerencsém ismerni a programot. Körmenet lesz? És ha igen, kik jelezték már résztvételüket?
pindiy Creative Commons License 2002.12.13 0 0 67
Gha lyól tudom a Gellért hegyi ösi szertartásnak lényeges elleme a püspökgurítás.
Az idén is meg lesz tartva?
belohin Creative Commons License 2002.12.13 0 0 66
De miből gondolod, hogy ezeken az ünnepeken Trianonról is szó lesz? Ezt így előre látjátok?...

Na jó, Trianon nem annyira őstörténet. De azért ugye az a piszok besenyő d209 azért szóbajön? Nagyon csalódnék, ha nem. Mondjuk a tűzszertartás és a turulreptetés között megemlítitek az anyákat is /ahogy kell a szeretet ünnepe felé/ és valaki felolvassa a Vizigótok Bölcseinek Jegyzőkönyvét. ;)

Vajon miért gyanakszom arra, hogy tán nem is az ősi magyar emlékek felélesztése a cél, hanem inkább Kempinski vezér letaszajtásának lehetséges módozatai lesznek sámándalba szedve, több hasonló, újabb magyar emlék felemlegetésével? Alig hiszem, hogy Budaházi kende és sámánjai áldásért fordulnak az ősök szelleméhez, inkább az a sejtésem, hogy egy alaposan kidolgozozz, egész napot betöltő átkot dalolnak el dobkisérettel.

Előzmény: barkasarja (60)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.12.13 0 0 65
vannak benne olyanok, ami az egyiknek tetszik, a másiknak nem, az egyiket zavarja, a másikat nem...
Ez igaz! Van aki az Erzsébet-hídon akart menni, azt zavarta, van aki pedig a Gubacsin ment, azt nem zavarta.
Előzmény: barkasarja (63)
barkasarja Creative Commons License 2002.12.13 0 0 63
Erre nincs semmi kontra, csak azt mondom, hogy akkor következetes ember lehetsz...

Viszont - most sajnos közhellyel jövök - a demokrácia ilyen... vannak benne olyanok, ami az egyiknek tetszik, a másiknak nem, az egyiket zavarja, a másikat nem...

Előzmény: phallus impudicus (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!