Nem veszélyes, legfeljebb a szájüreget-nyelőcsövet-gyomrot irritálja. Meg persze igen be lehet tőlük rúgni.
Másrészt, a csehek "absinthjának" egyáltalán semmi köze nincs az abszinthoz, ez az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb átverése. Ezek általában ízesített vodkák, ritkábban ürmös bitterek. Egész csehországban 2 igazi abszint készül, a St. Antoine és a la Grenouille.
Meg hát az abszintot kb 12%-ra szokás hígítani, dehát a pancs úgy ihatatlan, ezért azt töményen itatják meg a turistával, hogy ne érezze az ízét.
Mi most kaptunk a csehektől zöld abszintot. Grrr.... Egyszer hánytam életemben piától, az a piros miatt volt. Én ezekkel már nem merek kísérletezni. De nem úgy van hogy X százalék felett veszélyes?
Megkóstoltam ezt a Nextet, ha már ennyire mondtátok, és tényleg nagyon finom. Állítólag eltűnt a receptje:O bővebb infó: http://zmolnar.blog.hu bár nekem nem elég ütős, de azért megéri kipróbálni
Hát egyszer én gondoltam eggyet és összekevertem jó deci abszintot meg kb u. e. skót whiskytés megbolonditottam fél deci bombával!!
Hát érdekes volt az ize és még a hatása sem volt rossz.
hadd ne mondjam elég hamar kidült mindeki:)))
De ha itt vagyok akkor mondok egy receptet amit itt nálunk a kertesek előszeretettel alkalmaznak:: Jó Fasza ki pálinka vagy 8-10 dl bele a szodásüvegbe és rácsavarni egy patront!Az aztán az igazi cucc ha gyorsan jó kedvre akarsz derülni!
Mivel a buborék azért eléggé felnyomja az agyba a cuccot!
1. Kávéfőzőt jó alaposan megtömni kávéval, majd víz helyett vodkával megtölteni. (Érdemes kicsit hátrébb állva figyelni, ha esetleg pukkan.) Ha gond nélkül lefőtt, forrón fogyasztható.
Nem azt írtam, hogy büdös, kérlek olvasd el újra.
Nagyon jó aromája van, de olyan tömény körte illata van etilalkohol aromával keveredve, hogy bele sem kell kóstolni, és már szédül az ember.
Az íze is szuper, de iszonyú erős.
Nekem ez volt a legdurvább pia eddig.
Én az elmúlt vasárnap fogadtam meg, sértődés ide, sértődés oda, ha számomra akár olyan vizuális állagú, akár olyan ízű, akár "illat" alapján nem elfogadható minőségű bármilyen itallal is kínálnak, egyszerűen nem fogadom el, inkább tekintesenek nagyképű affektának.
Az eset: rokon nagyagyú veje töltött ki kettőnk számára pálinkát, ő mást ivott. Pálinkás társam dobta le előbb. Fennakadt szemeire, torz és vértelen arcára kaptam fel a fejem, és fogtam vissza a mozdulatom. Beleszagolok, mint egy kevésbé ismert medveszarból kivont szibériai pacsuli ... Kérdezem a kitöltő fazont, miből van, de ő nem tudta, ezt találta a spájzban. Hát én barom a társam iránti lojalitásból csak ledobtam, lesz, ami lesz. Összes rutinomat össze kellett szednem ahhoz, hogy ne okádjam ki azonnal, nagy hiba volt, hogy ezt később sem tettem meg :(((.....
A valamivel később érkező családtagok adták meg a magyarázatot, miszerint ezt a kutyulmányt úgy kapták egy ismerősüktől, aki amikor az "illatot" kifogásolták beismerte, hogy egy mosószeres műanyagkannában tárolt pálinkából adott egy litykónyit nekik. Mondván: de ki volt mosva :(((..! Állítólag mindenféle napszámosok számára is, több mint egy éve birok alatt álló fos volt, amit mi ledobtunk, éppen az volt a vége :(...
(Két nappal előtte ittam Jugóban, életem eddigi egyik legfinomabb hordóban érlelt eperpálinkáját. Mmmmmmm ....)
Szigeten sikerult egy hortobagyon termett 55% almapalinkat meghuznom elozetes figyelmeztetes nelkul ami nem lett volna gond ha nem lett volna csipospaprikaval megvaditva...gyk. leegett az orrszorzetem...
Két liter tömény szesszel és sörökkel ütötte ki magát egy brnoi zenei fesztivál látogatója. Az eszméletlen férfi életét a rendőrök mentették meg, vérében 5,5 ezrelék alkoholt találtak.
Rekordmennyiségű 5,5 ezreléknyi alkoholt találtak egy 38 éves ittas férfi vérében a dél-morvaországi Brnoban - írja szerdai kiadásában a Právo című prágai lap. Az ittas férfira egy városi parkban találtak rá a rendőrök.
"Lehetetlen volt felkelteni, de miután kórházba szállítottuk, az orvosok megállapították, hogy él" - nyilatkozta Mojmír Popp a városi rendőrség szóvivője. Az orvosok szerint, ha a rendőrség nem találja meg időben, a férfi nem élte volna túl a nagy mennyiségű alkohol fogyasztását.
Az illető saját bevallása szerint egy zenei fesztiválon vett részt a barátaival, és megivott legalább két liter tömény szeszt sörrel keverve. A csehországi rekord eddig 4,9 ezreléknyi alkohol volt, amelyet egy szintén dél-morvaországi férfi vérében találtak néhány évvel ezelőtt.
Cseh orvosok szerint az emberek többsége számára a 4-5 ezreléknyi alkohol már életveszélyt jelent - írja a Právo."
Hazi keszitesu prvijenac Belgradban, egy jo arctol. A pia legalabb 70-75 fokos volt, azt hittem, hogy kikopom a teljes belrendszeremet. A masnap se volt semmi....
:-)