Keresés

Részletes keresés

fagabi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 38
Előzmény: fagabi (37)
fagabi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 37
és hol van szentferenc honlapja? mert az extrán nincs.
Előzmény: katikatt (36)
katikatt Creative Commons License 2004.07.19 0 0 36

Frissült a Szent ferenc Állatotthon honlapja. Több mint 200 kutya vár szerető gazdira, kicsik nagyok, kölykök, felnőttek. Érdeklődni lehet a 30/461-02-66-os vagy a 06/20/340-42-74-es telefonszámon.

Tibbe Creative Commons License 2004.07.14 0 0 35
j
burvinyek Creative Commons License 2004.07.06 0 0 34

HÁt akkor hozzuk fel ezt a topikot:)

A Szent Ferencnél Ócsán nagyon sok kutyus várja az örökbefogadókat, az Alapítvány pedig az érdeklődőket, támogatókat.

Az Alapítvány elérhetősége:

Nagy Rita/Nagy Henriett: 0620-340-4274

Az Alapítvány ezúton is keresi azt az állatszerető, antialkoholista férfit/nőt, vagy házaspárt, aki az Alapítvány telephelyén ( Ócsa-külterület) szállásért, ellátásért, és némi plusz díjazásért elvállalná a telep vezetését, takarítást, etetést, stb.

Gyermek és kutya nem akadály:)

Érdeklődni a fenti telefonszámon lehet, Nagy Ritánál.

Előzmény: burvinyek (33)
burvinyek Creative Commons License 2003.02.21 0 0 33
Friss örökbefogadható lista a Szent Ferencről:
www.zoldmagazin.com

felső kis linkeknél Ócsa.

nagyon sok a kutya !! Tessék örökbefogadni!:)

üdv

fmar Creative Commons License 2003.01.16 0 0 32
fel
nextdoor Creative Commons License 2003.01.16 0 0 31
Lajka helyett, most én felh.
LAJKA Creative Commons License 2003.01.14 0 0 30
fel
LAJKA Creative Commons License 2003.01.13 0 0 29
felh
szuszmok Creative Commons License 2003.01.12 0 0 28
Most kaptam, hátha tud valaki segíteni:

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni: az egyik munkatársamék találtak egy félig megfagyott, kb. 7-8 hónapos cicust (már jól van, túl van a megrázkódtatásokon), de nem tudják megtartani, mert az őket birtokló felnőtt cic nem fogadja el a jövevényt. Aki tudna segíteni új otthont találni a fiatal cicának, kérem hívja Schnabel Dánielt a 327-6363 telefonszámon. (ez az Inter-Continental recepciójának a telefonszáma)

Előre is köszönjük.

Futrinka3 Creative Commons License 2003.01.11 0 0 27
Sziasztok!

A budapesti Westend Citycenterben található Galapagos Zoo Centrumban jártam. Van ott sok érdekes, részben egzotikusnak számító állat - egy igen kis üzletben. Elöször a degukra lettem figyelmes. Szegények kettesben, hármasban nyomorogtak igen kicsi kalitkáikban, ahol nyoma sem volt a számukra oly fontos faodúnak vagy házikónak. Nem is néztek ki túl egészségesnek, szegények elnyúlva feküdtek a kalitka alján.
Legjobban azonban a csíkos mókus kalitkája háborított fel. Sajnos nem volt alkalmam méretet venni róla, de szerintem nem lehetet nagyobb 30cm x 40cm x 50 cm-esnél. Ugyan hol van ez az ezen állatoknak szükséges legkevesebb 100 cm x 150 cm x 60 cm-töl! Ráadásul a kalitkában nem egy, hanem KETTÖ állatka nyomorgott! Persze ök is odú vagy házikó nélkül. Pedig ez számukra különösen egy ilyen forgalmas üzletben nagyon fontos lenne.
Szegényeket nagyon sajnáltam, és mélységesen felháborított az üzlet felelötlensége és ŔLLATKĚNZŔSA.
Nem tudom, hogy mióta élnek már itt ezek az állatok, és hány mókust adtak már el így.
Vajon tudják-e azok, akik egy így tartott állatot vásárolnak, hogy ezáltal ök is csak az effajta állatkínzást támogatják? Vagy hogy a 24000 Ft-ért megvásárolt mókusuk nem lesz hosszú életü, és ha egyáltalán túléli a szállítást, igen kevés az esélye annak, hogy valaha is szelíd lesz?

Persze az üzlet tulajdonosának jogában áll úgy tartani az 'áruját', ahogyan ö akarja. De nem lehet-e mégis valamit tenni annak érdekében, hogy ezeknek a kis állatoknak a tartási körülményei megjavuljanak?

Futrinka

LAJKA Creative Commons License 2002.12.28 0 0 26
felh
LAJKA Creative Commons License 2002.12.21 0 0 25
felhozom. Legalább meg kéne etetni.
Előzmény: szuszmok (22)
burvinyek Creative Commons License 2002.12.21 0 0 24
Karácsony alkalmával ne feletkezzetek el azokról a kutyákról és cicákról akik gazdi nélkül, hidegben töltik az Ünnepet !
www.extra.hu/szentferenc

Aki esetleg szeretne ajándékot eljutattni a menhely kis lakóinak, az keresse a menhely vezetőjét telefonon: Nagy Rita: 0620-340-4274

fmar Creative Commons License 2002.09.05 0 0 23
Sziasztok!
Segítségre lenne szükség, olvassátok el az S:O:S: gazdit keresünk topicot. Biztos valaki be tudná fogadni a szegény idős kutyust!!!Én is befogadnám, de már 4 kutyám van!!! Mentsük meg!!!
szuszmok Creative Commons License 2002.08.30 0 0 22
Kedves barátom telefonált és kért meg, rakjam fel:

Tegnap állítólag a Budapest TV is bemondta, hogy a Soroksári úton ül egy szegény, fiatal golden retriever, akit több napja egyszerűen kiraktak egy zöld Suzukiból. A kutyus csak sír, nem fogad el senkitől semmit és várja a gazdiját:(((
Tud valaki valamit erről? Tud valaki segíteni??

macskaclub Creative Commons License 2002.08.13 0 0 21
Fel hozom
CICA Creative Commons License 2002.08.12 0 0 20
Szijasztok! :)
Örömmel jelentem, hogy az első fuvar lement a raklapokból az ócsai menhelyre. Elég borsos árat kért a fuvaros, szívtuk is a fogunkat (25 ezer forint volt), ráadásul esőben rakodtuk fel a raklapokat a bokáig érő sárban, mondhatni sz***á áztunk, lerobbant a derekunk, nyakig sárosak lettünk, de nem baj. :))))

Viszont lehet még jelentkezni menhelyeknek a maradék raklapokért erre a hétre; sajnos a mi anyagi lehetőségeink végesek, úgyhogy a szállításban már nem tudunk segíteni, de aki meg tudja oldani magának, az viheti a cuccost. Eddig a váciak, ceglédiek és szekszárdiak jelentkeztek be. Az út nagyon meredek lefelé, bokáig ér a sár, agyagos a talaj, nem lehet egész a raklapokig beállni, mert beragad a kocsi. DE, annyi a raklap még minidg,hogy észre sem lehet venni, hogy ma eltűnt egy ifányi mennyiség; szóval még marad szerintem a három másik menhely fuvarja után is. :))) (Bejelentkezés még mindig nálam;ahhoz, hogy beengedjenek vkit kocsival időpontot kell egyeztetnem a konzul úrral.)
(Ennyi maradt.)

LAJKA Creative Commons License 2002.08.12 0 0 19
fel
LAJKA Creative Commons License 2002.08.05 0 0 18
felh
CICA Creative Commons License 2002.07.29 0 0 17
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségünk! Minden megoldás érdekel!
Szereztünk építőanyagot (faanyagot és némi vasbetonhálót) az ócsai menhelynek, azonban ezt legkésőbb a hétvégén el kell hoznunk az adományozótól a Budakeszi útról. Egyelőre azonban nincs semmilyen szállítójárművünk, és ha nem megyünk el a héten érte, akkor más kapja meg az anyagokat. (arról nem is beszélve, hogy akkor töbet innen nem kapunk támogatást valszeg)
Akinek bármi ötlete van, esetleg rendelkezik kisteherautóval, utánfutóval(+vonóhorgos autóval hozzá), kisbusszal, stb., az jelezze legyen szíves minél hamarabb a foszerkeszto@zoldmagazin.com emilcímen vagy a 06-20-3670-369-es telefonszámon!

A fuvar tehát a Budakeszi útról Ócsára lenne! Eddig egy potenciális lehetőségünk van; kapnánk kölcsön egy utánfutót, de az Sukorón van és nincs vonóhorgos kocsink! Tehát ha vkinek van vonóhorgos kocsija és bevállalná, hogy le az utánfutiért, vissza Budakeszi út, onnan Ócsa, aztán utánfutit vissza Sukoróra, az is szóljon légyszi!!! Benyapénzt összedobjuk!

fagabi Creative Commons License 2002.06.17 0 0 16
Na, nem is én lennék, kivételesen a záró idézőjel megvan, de nem hu, hanem com. http://www.zoldmagazin.com

Cica féle Zöld Magazin

Előzmény: fagabi (15)
fagabi Creative Commons License 2002.06.17 0 0 15
Cica, amit írtál, elküldem magunknak, okulásul, meg tanulásul, meg edződésül.
De a napi 6-18 ezer találattól ledöbbentem. És ezt csak így mondod? Ennyiért profitorientált weboldalak vért izzadnak!
Mellesleg tényleg nézni kell:
Cica féle Zöld Magazin
Előzmény: CICA (13)
macskaclub Creative Commons License 2002.06.16 0 0 14
Kedves CICA !
Tiszta szivemből sajnálom a macskádat !!!!!!!
Igen, mindenben igazad van ! Tudom, hogy nem tehetek olyan sok mindent az állatokért, mint amennyit szeretnék, de azért belevágok, mert állatvédők mindig kellenek ! Pl.: ha belegondolsz külföldön, mint pl.: Németország, Ausztria, Hollandia, stb. már nincsenek kóbor állatok és ez mind az állatvédőknek köszönhető !
De tudom, hogy ez tényleg nehéz dolog !
Mindent megpróbálunk, mert nem tudom tétlenül nézni az állatok szenvedését !
Szívesen hallanék sikerélményeidről is és örömmel fogadom a tanácsokat !
Üdvözlettel Szandra
Előzmény: CICA (13)
CICA Creative Commons License 2002.06.05 0 0 13
Szia Szandra! :))
Jó nagy fába vágtátok a fejszéteket. Tudod, mi is pont ezeket csináljuk, amiket leírtál (kivéve a hírleveles formát, mert az elég hatástalan). Nagyon sok csalódás fog érni, és nagyon el fogsz szomorodni pár év múlva. (Jé, nekem is ezt mondták, de nem hittem el :)))
Mi foglalkozunk állatmentéssel, menhelyek támogatásával mindenféle formában, de sajnos azt kell, hogy mondjam,hogy szinte minden pénz, pénz és pénz kérdése. Ki kell majd építenetek egy önkéntes hálózatot, ami nagyon nehéz, mert az elején mindneki lelkes, de amikor majd híre megy a dolognak és minden nap a kertetekbe dobálják be tizesével az állatokat és nem fogjátok tudni őket hova rakni, akkor kicsit alábbhagy a lelkesedés. Hogy mást ne mondjak, találsz egy elütött kutyát az éjszaka közepén. Van önkéntesed, akit riaszthatsz, és kirohan kocsival, de nembiztos, hogy egy vidéki városban van állatorvosi ügyelet. Ha eljutsz vele oda, és röpködnek majd a számok,hogy röntgen tízezer, CT 20ezer, műtét negyvenezer, akkor kezd cikis lenni a dolog. De ezt mindenki a saját bőrén tanulja meg. Aztán, amikor hajnali 3kor már a hónapban a negyvenedik kutyához riasztanak az ismerőseid, ésnem fogod tudni hova tenni az állatot, mert minden önkéntes gazdi, egész ismerettségi kör tele van, akkor jön majd, hogy megy a kutyus a menhelyre, ahol csak protekcióval fogadják, mert ugye dugig van. Ha párszor összekalapoztok pár százezer forintot néhány menhelynek, akkor protekció persze lesz, de akkormégmindig illik kifizetned a kutya gyógykezelését, az oltását,ivartalanítását, hogy az ne a menhelyre háruljon, és még egytizest is illik otthagyni, hamár egyszer kisegítettek.
Egy év alatt rá fogsz jönni,hogy ez így nem megy, beleőrülsz, mindenhol kóbor állat, ketten, hárman küzdötök egyedül, ti fizetitek ki az összes költséget,ameddig bírjátok. Aztán csináltok majd egy alapítványt, hogy le tudjátok vonni a költségeket legalább. És bekerültök ti is a nagy mókuskerékbe, a Magyar Állatvédelem nevű posványba, melynek a tetején ketten-hárman királyságot építenek, az állatok meg valahol a legalján fuldokolnak a levegőért. :)))
Szóval nagyjából ezek a kilátások, és ezt mind a sajtá bőrömön tanultam meg. Én is rájöttem, hogy támogattam olyan menhelyet, amit nem kellett volna, hogy az adományok fele zsebbe megy és nem az állatoknak (hogy odavittem személyesen a tápot? ehh, másnap a piacon kötött ki a faluban...), és hogy abból a 400 baromi nagy állatbarátból, akinek személyesen szóltam x ügy miatt, kb. 2 méltatott egyáltalán nemleges válaszra, a többi még arra sem.
És akkor ehhez vedd hozzá, hogy jelenleg mi vagyunk a legolvasottabb állatvédelmi napi média, napi 6-18 ezer találattal (ez kb 4-600 fix, naponta visszatérő olvasó), ahol szépen össze vannak gyűjtögetve az állatvédelmi hírek pl. És hiába írom ki, hogy x menhelyen széttépik egymást a kutyák, mert nincs kaja - vállalom,hogy megszervezem a szállítást, a gyűjtést, a megvételt is akár; tudod, hányan jelentkeznek adakozni? szintén a saját bőrömön: senki. A közvetlen baráti köröm, anyuci, apuci,akiknek tartom a markom minden héten egy beteg kutyáért, vagy egy épülő menhelyért. :((((
Tudod, hogy a jótékonysági koncertre, amit 4 rádió, meg egy tévé, meg egy csomó újság (pl Magyar Hírlap) nyomatott, hányan jöttek el? kb ötvenen. Csak a kutyatulajdonosok, akiknek négyszer küldtök körbe az infót, azok több, mint négyszázan vannak. Plusz a net, a körlevelek, a rádiók, a tévé, az újságok, a plakátozás. :((
Na mindegy,most ki vagyok borulva, mert meghalt a cicám vasárnap. :(((
majd legközelebb mesélek vidámabbakat is, mert sok a sikersztori azért. :)))
Előzmény: macskaclub (11)
macskaclub Creative Commons License 2002.06.01 0 0 12
Kedves Mokuss !

Örülök, hogy te is szeretnél hoozánk csatlakozni !
Az előző hozzászólásomban megtalálod az elérhetőségeinket, kérlek írd meg, hogy hol laksz ! Ezuntán e-mailen keresztül tályékoztatni foglak terveinkről bővebben is ! Üdvözlettel Szandra

Előzmény: mokuss (9)
macskaclub Creative Commons License 2002.05.31 0 0 11
Kedves CICA !
Egyelőre még nem vagyunk bejegyezve, de természetesen ez is terveink közé tarotozik !
Néhányan elhatároztuk, hogy megpróbálunk segíteni a rászoruló állatokon !
Havonta hírlevél formájában közlöm az aktuális állatkínzásokat, állatkísérleteket, stb.
És ezek ellen körlevelek segítségével aláírásokat gyűjtünk ! Az épülő menhelyeknek pedig segíteni próbálunk !
A tagok feladatához tartozik, hogy a környezetükben lévő segítségre szoruló állatokon segítsenek, pl. mikor elütnek egy állatot orvost kell hívnia, vagy kóbor állatokat megfelelő menhelyre eljuttatni !
Minden új tag nagyon fontos a szövetség számára !
Elérhetőségeink:
E-mail: av.i.sz@freemail.hu
Cím: 3504 Miskolc, Pf.: 72.
Telefon: 06/30/3452210 (16-20 h)
Fax: 46/311-138
Előzmény: CICA (8)
burvinyek Creative Commons License 2002.05.31 0 0 10
hellóhalló:)

én kicsit lemaradtam a topic követésében, elnézést ha valakinek nem válaszoltam.Bárki bármire kiváncsi, rólunk minden infot megtalál itt:
www.zoldmagazin.com

A koncertre jöjjön mindenki aki tud !!!

mokuss Creative Commons License 2002.05.31 0 0 9
en szivesen csatlakozok ;))

az ifi szovetseghez:)

Előzmény: macskaclub (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!