Amúgy de. Nekem a Pete-André korszak és rivalizálás a tenisz csúcs - nem, nem Djoko, nem Rafa, nem Rodzser; a két antagonisztikus ellentét játékban. Kár, hogy akkoriban még egy pályafutás (érdemi része) 8-9 év volt, de hát ez adódott a stílusból is.
Én már a fradiújpest szintű anyázásokat se értettem soha, illetve abból is illik kinőni 20 éves kor felett, így tőlem lehet vérmes módon saját igazunkat erőltetve állítani, hogy "de az én kedvencem minden idők legjobbja", csak egyrészt mindenkinek meg lehet az igazsága (stílus, számok, körülmények stb. tekintetében), másrészt én már nem akarok mást meggyőzni az igazamról. :D
Hát lehet, hogy a mai gyerekek minden étkezési, orvosi, meg egyéb stábbal sokkal előrébb vannak, de hiába telik az idő, nekem akkor is Pete marad a Nr. 1.
Persze a mai borítás már nyilván más - eleve miatta változtattak annyit rajta :P
Pete Sampras két szettben legyőzte Andre Agassit a két amerikai teniszező New York-i bemutató mérkőzésén. A 39 esztendős Sapras 6:3, 7:5-re verte egy évvel idősebb ellenfelét a Madison Square Garden 19 ezer nézője előtt. Profi karrierjük során 34-szer találkoztak, ebből 20-szor Sampras nyert, utoljára a 2002-es US Open döntőjében.
Agassi a kezdés előtt átvette egy gyermeksegítő szervezettől a Garden of Dreams Hero Awardot (Az álmok kertjének hőse-díj), amelyet a lakhelyén, Las Vegasban végzett jótékonysági munkájával érdemelt ki. A hétfői programban szerepelt volna még John McEnroe és Ivan Lendl összecsapása is, ám előbbi bokasérülést szenvedett a meccs előtti edzésen, így visszalépett.
Pete Sampras, az amerikaiak legendás teniszezője bejelentette, hogy trófeáinak és díjainak nagy részét közel három hete ellopták egy Los Angeles-i közraktárból.
"Mintha elvitték volna pályafutásom történetét" - nyilatkozta szomorúan a 2003-ban visszavonult sztár, majd hozzátéve: bízik benne, hogy valaki visszaadja az eltulajdonított relikviákat, mert szeretné őket megmutatni a gyermekeinek.
Sampras tizennégy Grand Slam-trófeája közül csak egy tűnt el, ám hiányzik a 64 ATP-tornagyőzelemért járó serlegek nagy része, két Davis Kupa-elsőségért kapott és egy olimpiai bajnoki gyűrű, továbbá hat olyan díj, amelyet év végi elsőségekkel érdemelt ki.