Az elmúlt 3 hónap csöndje azt jelzi: a topic halálra van ítélve. Szegény Kecskemét kb. 12., a Loki a 6. Persze lehet, ha a Kecskemét jut fel és pénzhez+szponzorokhoz jut, most nem így áll... ami a vidéki labdarúgásnak tényleg jót tett volna...
Csak a LOKI! Hajrá Vidék!
Na, így, a Bordeaux elleni eredmény, meg a bajnokságban eddig nyújtott teljesítmény alapján, azt hiszem, kijelenthetjük, hogy jó, hogy bent maradt a Loki.
Sziasztok!
Mit szóltok ahhoz,hogy egy osztállyal lentebb az ESMTK sem vállalta a feljutást és ott automatikusan a második helyezett a Dabas került fel? Hogy van ez ? Nem egységesek a szabályok? Mindenesetre azért ez érdekes!! Nekem semmi bajom a Debreceni csapattal,de ez több,mint furcsa.
A BKV kb. 2 éve játszott a Nagyerdőn Magyar Kupa meccsen, nem vettem jegyet, mert időre vissza kellett jönnöm az egyetemre, így az első félidőt a vendégszektornál ácsorogtam végig, ahonnan a fél pályát be lehetett látni. Aranyosak voltak, 6 punk jött el, mindannyian mattrészegek voltak, az egész első félidő végigénekelték és dobolták. A kedvenc nótájuk a Szeretem a sört, a bort és a pálinkát volt.
Jó fejek voltak.
Objektíven nézve az első osztályért oda-visszavágót kellett volna kiírni a Kecsk. és a Loki között.
BKV ultrak olyannyira vannak, hogy a "Szeretem a BORT!" cimu nota is toluk szarmazik!!! Van egy jo drapijuk amin csak annyi all: "BORT!" :))) Amugy Vikings a nevuk asszem es Pesti letukre szimpatikus csoport (szinte majdnem mindegyik Punk)...
Acid! Ha az MLSZ a Vasasnak adott volna igazat Korsós jogosulatlan szereplése ügyében, akkor a Loki simán bennmaradt volna, mivel a Viditől abban az esetben rengeteg pontot levontak volna. Amúgy jónapot kívánok!!
1. Hááát iigen. Azért valljuk meg, Franciaországban más a csapatok felkészültsége és pénzügyi helyztete is.
2. :-))))))))))))
3. Igazad/igazatok van, ezért is mondtam, hogy a vezetőségi hibák más lapra tartoznak. Inkább a Magyar Kupa az, ami bizonyítja, hogy a LOKI-nak helye van a legjobbak között. No és tudtommal a Kupát ebben az évben egyedül a Debrecen nyerte meg ;-) .
1. Az erősítések miatt esetleg igazad lehet, de egyébként nem fontos. Kit érdekelt, hogy harmadosztályú a Nimes, amikor kiverte a Kispestet? (Márminthogy Franciaországban kit érdekelt, hogy harmadosztályú csapat képviseli őket)
2. de még BKV-ELŐRE ultrákról nem hallottam Hétvégéig még én sem, de most, kapaszkodj meg, kiderült, hogy vannak. Találkoztam mind a nyolccal a metróban, hazafelé menet... :-)))
3. A vezetőségi hibák miatt le lehet váltani a vezetőséget, de amiatt sírni, hogy ők hibáztak, nem a játékosok, hadd maradjunk már bent, na, azt nem lehet.
Szóval az a meglátsom, hogy elég elfogult véleményeitek vannak, ami nagyjából jól is van így. No meg persze bizonyos szempontokból igazságtartalma is van a vélemenyeknek.
De azért mindenki baláthatja, hogy a magyar foci (közel)jövőjét tekintve mindenképpen előnyös, hogy a
LOKI
NB1-es maradt.
1. Szerintem fontos, hogy az UEFA kupában ne másod osztályú csapat képviselje szeretett hazánkat. Mégpedig azért, mert nagy valószínűséggel egy első oszályú csapatnak jelentősebb anyagi lehetőségek állnak rendelkezésére nívósabb játékosokat igazolni, ha nemzetközi kupaszereplés vár a csapatra Tehát a LOKI eredményesebben is szerepelhet, mint ha kiesett volna és nem költenének erősítésre.
2. Debrecenben az átlagos nézőszám 5000 fő. Már így is elég sok az olyan Pesti csapat az NB1-ben amelyeknek jó ha összesen van 2000 szurkolója, de már nagyon sokat mondtam. Távol álljon tőlem, hogy bárkit megsértsek, de még BKV-ELŐRE ultrákról nem hallottam. Ami a feljutás esetén azt jelentette volna, hogy újabb "üres lelátós meccsek" következtek volna, ami nem biztos, hogy jót tett volna a sportág népszerűségének/népszerűsítésének. Mint ahogy az sem, ha a sok lelkes debreceni szurkoló - akik már a kiesés biztos tudatában is töretlenül buzdították csapatukat - csak másod osztályú meccseke járhatnának.
3. Jó lenne, ha nem lenne az NB1 Budapest-Bajnokság. Így sem tudja már a főváros eltarani a már meglévő csapatait sem. (Lásd: Csepel, Kispest, Vasas - szaporodtak a gondok, bár már tisztul az ég.) És igenis szükség van vidéken is a focira. A minőségi, jó focira. A LOKI pedig messze nem a második legrosszabb csapata volt a mostani bajnokságnak. (Talán erre elegendő bizonyíték a
Magyar Kupa
)
(Óriási vezetőségi és hatalmas bírói tévedések.) Persze ez már nem ide tartozik.
Mindent egybevetve, szerintem a magyar focinak ez inkább előnyére fog válni, mint hátrányára, még akkor is, ha elég fura, hogy ilyen megtörténhet...
Én azt gondolom, hogy a Kecskemét semmiképpen sem juthatna fel, mert nem végzett erre jogosító pozícióban. A Debrecen sem maradhatna bent, mert nem végzett erre jogosító pozícióban. Ettől függetlenül én még örülök is a Debrecen bentmaradásának, de azzal kapálózni, hogy miért nem a Kecskemét került föl, tiszta hülyeség, mert ugyanannyi jogalapja van nekik, mint a Lokinak. Egyébként akár a Kecskemét is nevezhetett volna az NB1-be (ugyanúgy, mint a Loki), mégsem tette. Ennek is nyilván oka van, bár nem tudom, mi az. Ebben az esetben pedig három variáció közül kellett volna valakinek (MLSZ?, Liga?) dönteni:
a) kiválasztani, hogy melyik nevezést fogadják el (ami azért gázos, mert jogilag megtámogatni egyiket a másik terhére elég neccesnek tűnik)
b) mindkettő
c) egyik sem
Ráadásul az MLSZ-elnök, ugye, kötődik Kecskeméthez.
De mindez csak felesleges eszmefuttatás, mert a Kecskemét nem nevezett, a Loki pedig igen. Ez (mégegyszer hangsúlyozom) nem jelenti azt, hogy feltétlenül jogos az, hogy a Loki bentmaradt. DE HOGY LETT VOLNA NB1-ES A KFC, HA NEM IS NEVEZETT??? Így a KFC NB1-re való nevezését nem fogadhatta el sem a Liga, sem az MLSZ, ellenben a Lokiét igen.
Egyébként tervezek ezekkel az anomáliákkal kapcsolatosan egy topikot, a topikindító kb. 3/4-ét már meg is írtam, csak most nem érek rá befejezni, de egy-két napon belül megnyitom, majd belinkelem ide is.
Találtam egy szurkolói véleményt ezzel kapcsolatban.
""A liga döntése jogilag tiszta,de nem azért,mert a legjobb kiesőnek kell lenni,hanem "Ha valamelyik bajnoki osztályban(csoportban) visszalépés,...feljutási jogról való lemondás,...következtében kevesebb számu csapat marad....a bajnoki év megkezdéséig fel lehet tölteni." Igy az nincs konkrétan meghatározva,hogy kivel,de az sincs leirva,hogy nem lehet a legjobb kieső.Ezért bármilyen ellenvetés kivizsgálásáig már rég elindul a bajnokság.""
A szabálykönyvet felül kellene vizsgálni, mivel a liga ennyi erővel az NBII-böl kizárt Ceglédet is felkérhette volna.
egyszerűen nevetséges, hogy kiesik egy csapat az nb1-ből, és mégis bennmarad, mert az nb2-es egyik bajnok visszalép
szerintem az lenne igazságos, ha a második helyzetett jutna fel, és teljesen mindegy, hogy az erősebb, vagy gyengébb, mint a kieső. Miért nem adják meg a lehetőségeket a kis csapatoknak?
ha így gondolkodnánk, akkor az nb1 utolsója erősebb, mint az nb2 elsője. Legyenek tehát örökös tagságok??? Ez nevetséges.
F@sz még csak vagyok is, de irigy nem. Meg persze olyan objektív sem, mint Te.
Mindegy, az a lényeg, hogy aki kiesett, az a pályán harcolja ki a feljutást.