Keresés

Részletes keresés

Dumás Sanyi Creative Commons License 2010.04.04 0 0 4208
Előzmény: lujo2 (4206)
lujo2 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 4207
és amiért még tetszik, más Linuxok alatt a processzor hűtője úgy forgott, majd kiesett a helyéről, ez pedig egész halkan, viszonylag kis fordulaton.
ez egy FSC laptop, és szoftveresen lehet a halk üzemmódot beállítani windows-ban. Ez nem ismeri, de ez nem is várható el, mert speciális program. Mégegyszer, jó kis disztribució, mert a többivel az usb-és wlannal csak szívtam. Ez egy hülye laptop, met az inteles 2200-es hálókártyáját felismeri, de szoftveresen lehet csak bekapcsolni.
Előzmény: lujo2 (4206)
lujo2 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 4206
letöltöttem egy GNOME felületű Live CD-ás Mandriva linuxot. Már vagy 3-4 éve nem foglalkoztam vele. Akinek böngészésre, irodai munkára, csetelésre, stb kell, nyugodtan ajánlom! Az Openoffice maygar kezelői felülettel, helyesírási szótárral. A Firefox flash videokat a neten lejátszik mindenféle hókuszpókusz nélkül. Egy 1,6 GHz-es Pentium IV-es laptopon, 2Gb-os RAM-mal vígan fut. Eddig semmi különbség a másik disztribúciókhoz képest. Amiért le a kalappal, az most jön! Egy USB-és wlannal is be tudom állítani a hálózatot, és a WPA2 titkosítást is ismeri!
Konnektororrú Creative Commons License 2007.12.31 0 0 4205
"jó sokára jött"

Csak pár napja pakoltam fel :))))
Előzmény: edesviz (4204)
edesviz Creative Commons License 2007.12.31 0 0 4204
Jösz a választ,
bár jó sokára jött, de nekem a 2007-sel is voltak problémáim, igy fedorázom, jelenleg. Boldog új esztendőt.
Édesviz
Előzmény: Konnektororrú (4203)
Konnektororrú Creative Commons License 2007.12.31 0 0 4203
Szép és gyors, de.

1. a telepítésnél az automatikus csomagkiválasztása már-már szokásszerűen béna (például a Midnight Commander nem alapértelmezett csomag).

2. kicsit túlzottan Windows akar lenni, tehát pl. amikor a webes csomagtelepítési forrást akartam beállítani, akkor csak egy listából tudtam választani, nem tudtam én külön beírni a kedvenc csomagforrásomat. Természetesen biztos, hogy valahol be lehet, de ezek szerint jól eldugták.

3. A K-menürendszer más, mint a korábbi mandriváknál, ami egy idő után megszokható, de az elején idegesítő.

Szóval egy jól működő régebbi mandriva helyett nem érdemes fölrakni csak azért, mert újabb, de ha valaki újonnan akar mandrivát, akkor szerintem ezt töltse le, és ne a régebbit.
Előzmény: edesviz (4171)
Laca0 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 4202
Már nem tudom megmutatni, mert leszedtem.
Mivel nagyon tetszett a menürendszere, megpróbáltam először onnan elvégezni a szükséges beállításokat. Az ottani network manager grafikus felületén, a 2 hálókártya színe zöld volt, ha aktív és piros ha letiltott. Plusz volt mellettük egy-egy gomb: csatlakozik vagy kapcsolatot bont.
Az a lényeg, hogy ha a pirossal jelzett hálókártya melletti csatlakozás gombot megnyomtam, akkor zöldre váltott, de a másik kari pedig pirosra.
Ennél részletesebben nem tudom leírni.
Előzmény: NevemTeve (4200)
dj Creative Commons License 2007.11.28 0 0 4201
De lehet, csak nem érdemes. Egy mandrivát leszedni szerver szintre elég macerás, túl sok benne az automatizmus, így a konfig kevésbé kézben tartható, mint egy debian vagy ubuntu dapper esetén. Működni fog, de ha valami speckót akarsz akkor bőven felkötheted a gatyád. Mint írtam a mandriva a desktop fele tart erősen és próbál megoldani mindent a felhasználó helyett, én nem tenném szervernek, de ettől még működik, mint szerver amíg elegendőek a "gyári" defaultok.
NevemTeve Creative Commons License 2007.11.28 0 0 4200
Mit jelent az, hogy egy hálókártya aktív? Addig is, amíg nem látjuk a képernyődet, idézd be a 'netstat -i' vagy az 'ifconfig -a' kimenetét.
Előzmény: Laca0 (4194)
Laca0 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 4199
Internet megosztás (időzített korlátozásokat kell végezni), valamint Samba.
Előzmény: dj (4197)
locsemege Creative Commons License 2007.11.28 0 0 4198
Szerinted nem lehet gyakorlatilag bármelyik disztribúcióból szervert csinálni?
Előzmény: dj (4195)
dj Creative Commons License 2007.11.28 0 0 4197
Mit akarsz csinálni?
Előzmény: Laca0 (4196)
Laca0 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4196
Te melyiket ajánlod?
Előzmény: dj (4195)
dj Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4195
Nem jó eszközt választottál a feladathoz, bár azt nem írtad milyen szervert akarsz csinálni, terminál szervernek jó. A Mandriva a desktop felé hajt. Keress szervernek olyat ami arra van kitalálva.
Előzmény: Laca0 (4194)
Laca0 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4194
Sziasztok!

Kipróbáltam a Mandriva live-ot. Nagyon tetszett a logikusan felépített menüje, beállító ablaka.
De ez csak egy dolog... képtelen voltam internetet varázsolni rá...
Az adsl beállítás ment, úgy tűnt, hogy rendben kapcsolódott is, mégsem ment a net.
Mivel server célokat szolgálna ez a gép, ki akartam próbálni rajta a netmegosztást. Itt jött a 2. feketeleves: egyszerre csak 1 hálókártya lehetett aktív!
Hogy lehet ez? Vagy ez is egy free-korlát?
bazsix Creative Commons License 2007.11.26 0 0 4193
Öööö izé, valamiért nekem nem tünt fel, h ott van rgy DHCP fül is :)
Előzmény: Robin Dale (4192)
Robin Dale Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4192

Esetleg:

Mandriva menü > System > Configure Your Computer (>> Mandriva Linux

Control Center) > Network & Internet > Reconfigure a network interface >

DHCP fül > DHCP Client mező > Assign host name from DHCP address - pipa ki!

Előzmény: bazsix (4190)
locsemege Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4191
Azért utána ugye újraindítottad a hálózati szolgáltatást? Ez többnyire valami ilyesmi:

/etc/init.d/network restart
Előzmény: bazsix (4188)
bazsix Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4190
Okés, megpróbálom.
NevemTeve Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4189
> Ezt a komponens nyomozást hogy érted?

Gondolom a gépeden van Midnight Commander, abban van olyan hogy "Find File"
Start at: /etc
Filename: *
Content: hostname

Talál párat, megvizsgálod, kitalálod melyik az igazi, értelemszerűen javítod, örülsz.

Megjegyzés: ha van olyan, hogy /etc/init.d, akkor elsősorban ott érdemes kezdeni a keresést.
Előzmény: bazsix (4187)
bazsix Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4188
én valahol azt olvastam, h a DHCP_HOSTNAME=gépem_neve -t a /etc/sysconfig/network-be kell írni. Ott nem volt benn csak egy HOSTNAME=gépem_neve. Szóval beleírtam kézzel de nem volt semmi hatása.

/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0-ben asszem nem próbáltam.
Előzmény: locsemege (4186)
bazsix Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4187
cat /proc/sys/kernel/hostname Mit mond?
a régit ami dhcppc1 ebből gyanítom , h dhcp-től kapja...
kijavitani kilehet egy hostname amitakarok-kal is de szeretném ha nem kéne mindig...

ha jól emléxem mandriván nincs /etc/hostname ill, /etc/HOSTNAME file

Ezt a komponens nyomozást hogy érted?
Előzmény: NevemTeve (4184)
locsemege Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4186
Nekem például nincs /etc/hostname csak /etc/hosts file-om. Na meg a /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 file-ban egy ilyen:

DHCP_HOSTNAME=gépem_neve
Előzmény: NevemTeve (4184)
locsemege Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4185
Fedorán van erre lehetőség a GUI-n, Mandrivát nem ismerem.

Előzmény: bazsix (4183)
NevemTeve Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4184
cat /proc/sys/kernel/hostname Mit mond? Ha rosszat, javítsd ki:
echo 'teve-pc' > /proc/sys/kernel/hostname, illetve nyomozd ki, hogy melyik komponens állítja be a rossz értéket.
PS: cat /etc/hostname mit mond?
Előzmény: bazsix (4183)
bazsix Creative Commons License 2007.11.23 0 0 4183
Sziasztok!
Mandriva 2007-en próbálom megváltoztatni a hostnevet, amihez a Mandriva saját rendszerbeállítós tool-ját használtam. Újra indítás után mégis mindig visszaáll a régire. Végignéztem az összes álltalam ismert config fájlt mindenhol az új név szerepel és mégis (/etc/hosts /etc/sysconfig/network) és mégis. Valószinüleg a DHCP osztja ki neki de a soho router dhcp-jében ilyet nem tudok állítani. Szóval a kérdés az lenne, hogyan lehet rávenni a gépet, h ne a dhcp-től kapott hostnevet használjon? Köszi!
lalabay Creative Commons License 2007.11.16 0 0 4182

Hali!

Egy nagy segítséget kérnék:  WMware Workstation 6.0.2 programot használok.Ennek a programnak az a tulajdonsága,hogy a feltelepített op.rendszerre fel kell telepíteni a WMware-Tools csomagot,mely által tökéletes működést várhatunk az adott op.rendszertől.Feltettem a Mandriva 2008 operációs rendszert,de nem tudom,hogyan kell installálni a VMware-Tools csomagot. Ubuntu-,Kubuntu-,Debian-,Fedora Core -Linuxokra fel tudtam telepíteni,Mandriva 2008-Linuxra sehogy nem megy,pedig ez a Linux - KDE felülettel nagyon szép.Kérném a segítségeteket.

Köszi!!!!

locsemege Creative Commons License 2007.11.10 0 0 4181
Ezt próbáld:

rpm -qa | grep -i nero

Ha újra akarod telepíteni:

rpm -Uhv --force csomagnév.rpm
Előzmény: szjozsi79 (4179)
RogerWilco Creative Commons License 2007.11.10 0 0 4180
Nem értem mi a gond.

rpm -Uvh nerolinux*.rpm nem rakja fel??
Előzmény: szjozsi79 (4179)
szjozsi79 Creative Commons License 2007.11.10 0 0 4179
Hova tűntek a programok?
NeroLinux-t akartam telepíteni, rpm-ből, telepítésnél kiírja nekem, hogy már telepítve van, furcsa, hogy sehol nem találom. Próbáltam a csomagkezelővel, források újraolvasása, ott még az Nero...rpm-et sem látja, eltávolítandó programok (telepítettek) között sem találom. Tehát telepíteni nem tudok, mert már telepítve van, eltávolítani meg nem tudom, mert nincs telepítve nyilván. Akkor hol van?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!