az igazi nevem róza, de az már foglalt, így nagyobbik fiacskám műszavát használom, a paszadát ez az ő csúnya szava, amit mi nem mondhatunk ki. De leírni szerintem szabad.
most fogok diplomázni pszichológiából, és a gyes-betegség nevű tüneményről szeretnék írni. és ennek a topicnak ez a címe :) de (szerencsére) már rég nem erről beszélgettek, nem tudom, megengedhetem-e magamnak, hogy zavarkolódjak. talán jobb lenne új topicot nyitni, de at még nem engedi a rendszer.
tudom, hogy a gyesbetegségnek van valamennyi irodalma, de engem nem az irodalom érdekel, hanem a szubjektív élmények. ki szenved tőle, ki nem, ki miért, és miért nem, ki hogy küzd ellene, ha küzd, és mennyire sikeresen. szeretnék őszintén, előítéletek és indulatok nélkül beszélgetni erről, ha nyitottak vagytok ilyesmire, kérlek Benneteket, válaszoljatok.
Egy nagyon fontos kérdésem lenne Gyes-sel kapcsolatban, remélem tudtok segíteni..
A helyzetem a következő: jelenleg határozott idejű szerződéssel dolgozom immáron 3. éve, jövő év (2005.) dec. 31-ig szól a munkaszerződésem (közalkalmazotti jogviszony). Azonban én még a jogviszony lejárta előtt szeretnék babát, kb. jövő tavasz táján -amikor valószínűleg veszélyeztetett terhesként betegállományba fog küldeni a dokim. A kérdésem a következő: mivel GYES előtt megszűnik a munkaviszonyom és csak alanyi jogon kapom majd a GYES-t, az mennyivel kevesebb, mintha lenne munkahelyem, ahova a GYES, GYED után állományba mehetnék, illetve hogyan számítódik? A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
Sajnos én sem tudtam elmenni, de hallottam híreteket piglettől, majd legközelebb (tényleg gyakrabban kellene ilyesmit összehozni).
Egyébként pedig segítségeteket szeretném kérni: egy nagyon jó barátnőm most keres munkát, újságíró, csak jó sokáig volt otthon gyesen (igazi GYES-beteg!), és a munkát az alapján kapja meg, hányan kattintanak rá az írására.
Aki teheti, nézzen rá a következő cikkre:
http://csaladinet.hu/index.php?module=news&target=article&id=283
Köszönöm szépen, üdv mindenkinek!
Sófel
Sziasztok,
Én is csak most jutok ide, mert a kellemes este után kelemetlen éjszaka jött, kifogtunk egy besurranó tolvajt a lakásunkban. Mivel megriasztottam, nagy kárt nem csinált, de így is pont elég volt. :-(
Meg kellett ígérnem a páromnak, hoyg legközelebb 4 cola helyett csak 3-t iszom, mert biztos én zártam be rosszul az ajtót.
Azért mehetünk legközelebb is. :-)
Sziasztok,
(csak tegnap jöttünk haza Bécsből, most jutottam nethez)
én is nagyon jól éreztem magam, összeülhetnénk gyakrabban is (még 2005 előtt...), sőt még Gabeszka 3 fijja megszületése előtt is...
Mámi, kár hogy nem jöttél!
Ágibági, úgy látszik nekünk csak fokozatosan sikerül az ismerkedés! Azért egyszer csak elmeséled az álláshoz jutásod történetét!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam menni, gondoltam rátok sokat este, de legközelebb tuti megyek. Azt is sajnálom, hogy voltak olyanok, akiket még nem is ismerek személyesen, és pont most nem voltam. Na sebaj, nem károgok tovább, itt van majdnem a tavasz, örüljünk neki.
Puszi Mámi
Sziasztok!
Én épp jövök ki egy bölcsességfog-kinlódásból és megyek bele egy, úgy tűnik, kiadós náthába, még nemtom mi lesz velem jövő héten... :( De azért igyekszem.
Addig foglalok helyet, és akkor a pontos címet is leírom. Addig is: Arany János utcánál van a HOld utca, amiből nyílik egy picike utca, valami Nagy x utca (azt hiszem nem Imre). Ebben van a pizzázó, neve: Via Luna.
köszönöm :-) Nekem a 11 is jó, csak a 4-5-6 nem. E 3 nap kivételével én már alkalmazkodom, mert ezer éve nem láttalak Benneteket és már nagyon jó lenne!
Érted mindent! Még egy nappal korábban is! De lehet, hogy inkább jobb lenne a jövő utáni hét (márc 11), mert Apa jövő héten MIlánóba utazik és bonyolult lenne megszervezni a vigyázást.
Én is csatlakoznék( már ha lehet :-) ), ha lehetne mondjuk egy nappal korábban, mert pont aznap utazunk el 3 napra. Jó lenne már látni Tiketeket (ahogy a lányom mondaná :.) ). De ha nem megy, akkor majd máskor.