Szevasztok! Itt az idő, hogy újból elkapjon benneteket az ingerencia:) Most épp a steel panthers main battle tankkal + a world at warral játszom és kíváncsi lennék, hogy lehetne ezekben beállítani azt, hogy mikor a gép köre megy, akkor az én egységeim csak a jóváhagyásommal tüzelhetnek. A world war II-ben be lehetett állítani ebből gondolom, hogy talán itt is belehet valahogy, csak nem tudom miként.
ha a reinforcement hexekre gondolsz....a scenario editorban kinyitod a scenariodat a map editorral. a kívánt hexre klikkelsz és beütsz egy számot 2 és 9 között attól függően, hogy melyik oldal hányas számú reinforcement hexét akarod telepíteni. reinforcement= csata közbeeni erősítés a reinforcementek megjelenésének beállítását pedig a deploy-ban. tehát: a helyet a map editorban, az alakulatot és a fordulót pedig a deploy-ban.
Sziasztok! Az Editorban szinte már mindent megtanultam csak egy valamire nem jöttem még rá. Kérlek segítsetek benne, ha tudtok! Nem tudom, hogyan kell azokat a zászlókat áthelyezni ahol a kör elején megjelenik az erősítés. Előre is köszönöm Agócs Endre
ha nem megy.....nézz vissza a topicba pár tucat beírást, több forrás is volt asszem. ( a 7.1 régi, de szvsz a legjobb a verzió ....a h2h-val fejelve pláne. ( és a jobbak a blitzben is ezt használják h2h-val fejelve) az újabb, 8.0 és afölötti verziók csak rontottak rajta.
a cseheknek van nagyon jó steel panthers oldaluk. meg lengyel, orosz, német, szerb, horvát, francia, finn stb. SP oldalt is találni.
a magyarokat sikeresen demilitarizálták és defetizálták - a kutyát sem érdekli. :-))))
embörök!!!! ha már erre jártam.... mültkor kreáltam egy félhipotetikus scenáriót, "Battle at the Maros" néven(tudom, hogy idiótán hangzik, de hát mit csináljak...épp akkor ennyire tellett:-)) )
itt letölthető a dolog....eredetileg C&C-re kalibráltam, de még a tesztelőknek is próbára teszi a feladat,.. úgyhogy csak egyszerűen kapcsoljátok ki a CC-t.
szia.... üdv az spwaw topicban. megkaptam a maileket is, de mostanában torlódik minden és engem betemet mint a hó coloradóban:-))) szvsz a 7,1 verzió h2h-val patcholva legjobb... először töltsd le a 7,1-et.......ismerkedj meg vele és ha tecc.....utána töltsd le a h2h-t rá.
felhívták erre a figyelmemet ami eléggé nehéz feladat....
de sikerült
off/on is
mi az hogy 88-as félszaksz???
section = szekció, milyen meglepő.. vagyis : rész
amúgy raj lenne (scquad) de nem itt.
a 88-as légvédelmi ágyúk mint a nehéztüzérség része 3 löveges ütegekben volt
igazából közepesnek számít...
1-1 löveg 1-1 szakasz, platoon amit tiszt vezet
minden ilyen szakasznak volt 1-1 géppuskája is, légi / földi célok ellen, önvédelemre
mindenki jól megszívta a németek azon ötletétől hogy a 88-asokat mobillá tették, pl: az angolszászoknál ezek a nehéz légvédelmiek nem voltak bevethetőek, mert hosszú telepítéri idő kellett nekik
a 88-as meg menetből vontatóra kapcsolva is lőhetett vagy pár perc és kész, földi célok ellen rögtön bevethető
egyébként a németeknél a nehéz és közepes lövegek ütegei 3 löveggel voltak tehát,és 5 üteg adott egy tüzérosztályt
a könnyűek, szó szerint értendő, nem ürmérettől függ, hanem a löveg tömegtől:
2 tonnánál könnyebb a könnyű (KB) vagyis a 15cm-es gyalogsági mozsár is könnyű, meg a 105-ös l/28-as tarack éppúgy, mint a kis 75-ös gyalogsági mozsár
Hááát több van földön s égen, mit az egyszerű halandó megérthetne...
Amitől most esett le az állam az a következő:
A szitu még az előzőek folytatása. Van 2 ütegem 105-ösökből. Gondoltam nem kell nekik külön minden ütközetben Ammo Dump, így átrendezgettem a harcrendet és úgy eszkábáltam össze, hogy két - eddig vontatóként funkcionáló - egységet fejlesztettem Ammo Crate-nek. Úgy ügyeskedtem, hogy ezek lehetőleg egy 1st Lt parancsnoksága alatt legyenek. Szépen meg is volt az egész és ugye akkor jött az, hogy egyik-másik lövegnek RECON tulajdonsága lett. Nem baj! Jött a javítási szakasz, szépen feltöltikéztem, meg csereberéltem... Aztán állam a porban... Újabb lövegek kaptak RECON tulajdonságot, sőt mostmár az Ammo Crate-ek is :))) A másik idegrángásos ügy, meg az, hogy van egy 88-as félszakasz (vagy hogy is mondják a section-t?) 2 löveggel meg 2 vontatóval. Ugye általában az egyik löveg pk-a a formáció-pk is. Na most itt vmilyen oknál fogva ez felcserélődött: az egyik vontató pk-a a 2nd Lt... 30 kill-el, 103 exp. ponttal :D Pedig nem is nyúltam hozzá! Nem cseréltem, fejlesztettem semmit :S Kezdem azt hinni, hogy saját életet él a játék :D
Egyébként próbálkoztam olyasmivel, hogy pl. alapból a CS-tankok nem rendelkeznek recon tulajdonsággal így az egyik javítási szakaszban lecseréltem egy felderítő járműre, aztán a következőn vissza. Csak sajnos akkor sem lett recon tulajdonsága, még attól sem, hogy ugye egy recon unit-ra fejlesztettem (degradáltam :)
Egyébként most, hogy megemlítetted az OOB-t... nálam fent van a Depot Multi Mod 2... szóval az is lehet, hogy ez kavar be :S
vanilla spwaw vagy h2h? -egyébként szvsz a következő történhetett; olyan alakulattól cseréltél a kampányban a javitás/csere fázisban.....amelyiknek a formációja 1-es (recon) special jelzésű az oob-ben, es a szd.pk-i harcjárművet szerezted be, ami recon képességű.
Ez nagyon erdekes... An jo par kampanyt jatszodtam SPWaW-ban de soha semmilyen ilyesmi nem tortent. Annak idejen a Panzer General II-ben volt ilyen ha az egyseg elit lett.
Nem ugrade-eltel valamit azelott hogy ez a kepesseg megjelent?
".....Nemet oldalon a 88mm-es helyett a 75mm-es panceltoro agyut javaslom 3 ok miatt. ..."
ott- es 75 mm-essel hasonlitva - en is. de itt a 76.2-mm-esrol ( es nyilvan szovjet alternativarol) volt szo. en arra celoztam, hogy nem igazan osszehasonlithatok. illetve , csak ugy mint a korte vs. alma. sok kozos vonas....meg gyumolcs mindketto. de nem egymas alternativai.