Attól függ mit követett el ellenem az illető és hogy milyen kapcsolatban van velem. Azaz ha kedvelek valakit akkor valószínűleg akkor sem ölöm meg ha egy vadidegennel megtenném. Szóval a körülmények sokat számítanak, de elképzelhető olyan szitu az önvédelmen kívül is hogy megöljek valakit.
Egyébként a halálbüntetésnek van egy másik vonzata is:
0 aldozat=0:jakab_kora=18
1 aldozat=aldozat+1 'Gipsz Jakab megöli a feleségét mert nem a kedvenc ételét főzte
2 jakab_kora=jakab_kora+4+random(4) 'Humánus bíróság ad neki 8 évet, jó magaviselet miatt azonban előbb kiengedik
3. if jakab_kora<90 Goto 1' ha Gipsz Jakab még elég fiatal, újranôsül
4. print "A humanus törvénykezés áldozatainak száma gipsz jakab esetében";aldozat
Én pld. Téged szívesen belefojtanálak 1 hordó sörbe a szellemesnek vélt egysíkú vicceiddel együtt, sőt, mert szadista állat vagyok, 1 hordó langyos Borsodiba. Bocsika!
Káosz a király... meg a DragonLance...:)
De ez külön topic-ot érne meg, úgy hiszem.
ON
Sajnos senkinek nincs módjában, hogy ezeken a dolgokon változtasson, legalábbis közülünk, egyszerű földi halandók közül, ahhoz min. politikusnak kell lenni, abból is a rosszabbik fajtának, mert a tűzhöz úgy lehet közelebb kerülni.
Nekem mellesleg akkor is felmegy a vércukorszintem, amikor Torgyán-papa elismeri, hogy nem vallotta be "minden" jövedelmét, de ahogy számoltam, a bejelentett havi fizetése alapján kb. 250 évig kellett volna dolgoznia (úgy hogy nem költ semmit) ahhoz, hogy legyen pénze az elhíresült 150 milliós építkezésre...
Ez ugyan nem egy gyilkolóok, nem is ölnék miatta (még mit nem!), a tény viszont szomorú, hogy ilyen, és ehhez hasonló csaló és hazug emberek kezében van többek között az igazságszolgáltatás kormánykereke is...
nem az a bajom, hogy könnyen, vagy nehezen múlatja az időt, hanem az, hogy az én pénzemből él a börtönben, éz tévét, jár kimenőre, mert neki emberi jogai vannak ...
lehessen az ilyet sóbányába küldeni! a lényeg viszont az, hogy ne juthasson vissza a társadalomba (agyam megáll, amikor a gyilkos kimenőre megy és kétszeres gyilkosként jön vissza /nincs 1 éve, hogy megtörtént/)
Leha!
Azt hiszem ilyen részleteket nem nagyon mérlegel az az elkövető, aki 500 Ft.-ért szúrja hasba a cimboráját. Így is, úgy is döf. Csak ha a te javaslatod lenne érvényes, akkor kicsit nehezebben múlatná az időt. Ennyi.
Hátha nagyon éhes lennék!? mért ne?:DDDDDDDD
Egyébként tudjátok meg, hogy minden ölés, amit megesztek! No jó, a lehullott száraz levél, az nem! De a magok IGEN!..........Jé! a tej sem, a sajt sem, a vaj sem.... akkor senkit sem kell levágnom:))))))) max. egy rongyra:DDDDDDD
off: miért félne bárki a halálbüntetéstől, ha minimális az esélye annak, hogy elkapják?
nem halálbüntetés kéne, hanem az, hogy tényleg ne kaphasson kimenőt, az életfogyt ne 15 évre szóljon (és ne lehessen harmadolni), és lehessen az elitéltet munkára kötelezni!
Felvetődött közben a halálbüntetés - ill. hogy jelenleg nem létezik, és egyébként sem visszatartó erő. Igaz lehet, hogy szar ügy, ha tévedésből végeznek ki valakit (volt rá példa, lesz is még, sajnos), azonban úgy érzem, a halálbüntetésnek mégiscsak lehet visszatartó ereje...
Pl. tettenérés, vagy teljesen egyértelműen bizonyítható esetben lehetne alkalmazni, ha a bűntény olyan súlyú, ha pedig nem halálra, hanem életfogyt-ra ítélik, akkor az tényleg az is legyen, ne olyan, hogy 10 év múlva szabadláb, közben meg néha hazaengedik egy hétvégére, mert a jó magaviselet miatt "kimenőt kap" a delikvens. Mint egy szanatóriumban, ez egy vicc.
Lehet, hogy drákói, de én hiszek benne, hogy az annak idején László király korában alkalmazott büntetési retorziók IGENIS visszaszorítanák a bűnözést - ha a szervezett bűnözést nem is. Ha valaki lopni akar, és tudja, hogy azt kockáztatja, hogy levágják a kezét, hát tuti, hogy alszik rá párat... Szemet szemért, én ebben hiszek.
Ha rendesen megteverezed a gyilkossagot, figyelsz minel tobb aprosagra, akkor minimalis az eselye, hogy elkapjanak (gyakorlatilag 0).
A rendorseg a hirtelen felindulasbol, vagy tapasztalatlanok altal elkovetett gyilkossagokat tudja kivizsgalni. A statisztikak azert ilyen jok, mert a gyilkossagok tobbsege ilyen.
De gondoljatok csak a kozelmult nehany kirivo bergyilkossagara. Semmit se tudtak tenni a zsaruk, pedig meg lehetett volna fokozni az anonimitast.
Persze ehhez kell IQ meg szorgalom meg nemi krimis tapasztalat.
De tenyleg csak akkor szabad ilyet tenni, ha egyszeruen nincs mas mod, es nagyon atgondolta az ember.
A vismaiorhoz intezett UTOLSO mondatom visszavonva,ugyanis O azt irja,hogy nincs akkora bun.Szerintem van,es a fegyver beszerzese,a ravasz meghuzasa sem tudna eltantoritani.
Természetesen én is úgy gondolom, hogy extrém esetben (önvédelem, bántják az anyukámat, satöbb) hozhatja így a sors, de igazából soha senkinek nem kívántam még a halálát, _egy_ embert kivéve: azt a srácot, aki a suliból hazafelé menet mindennap hátracsavarta a karomat a 91-es megállójában, amikor én csak másodikos voltam, ő meg hetedikes, egészen addig, amíg inkább rászoktam a gyaloglásra, és minden nap egy órát bandukoltam föl a hegyre. Ha magadra ismersz te nyomorult féreg, akkor reszkes: hidegvérrel megölnélek bárhogyan, bármikor. Tudnám hogy nézel ki... mert arra sajnos nem emlékszem.
Önvédelemből hogyan ölnél meg valakit? Puszta kézzel, vagy átharapnád a torkát? Vagy pedig fegyvert hordassz. Nem próbáltam megölni még senkit egyik módszerrel sem, de már ahhoz is, hogy valakit megüss, vagy megrúgj, kell egy "felkészülés"; ki kell kapcsolni egy adagot a tudatodból. De ez önmagában édeskevés; sőt innen jön a neheze: a gyilkolás technikája. :-)
Ha e kettő együtt van (képes vagy kikapcsolni az agyadat+ értessz a gyilkoláshoz), már nem lehet gond embert ölni, akár direktbe is.
> masik kerdes: mivel? pisztoly - ja mer' az van otthon. honnan? es bizti nem remegne a
>kezed, amikor az illeto szemebe nezel? nem olyan konnyu am az a pillanat.
Hmmm....
1) honnan tudod, mennyire nehéz/könnyű az a pillanat? ]-)
2) nem hiszem, hogy ha igazán nyomós indokom lenne rá (pl. az alant felhozott jellemző esetek), egy pillanatig is remegne a kezem amíg a szemébe nézek és látom, hogy rájött, hogy most tényleg vége.....