Csak szólok, hogy megjelent az új lemez (Road Songs For Lovers) és igen kellemes hallgatnivaló. A 2000. előtti "popos" és az azutáni blues lemezek ötvözete.
Üdv ! Már azt hittem,hogy egyedül maradtam a topikon. Chris Rea-nak gyönyörűek a filmzenéi is. Az általad említett dal a "La Passione" című filmből való. Még nem láttam a filmet és nem is sikerült sehol találkoznom vele. A többiekkel is megtárgyaltuk már,de emlékeim szerint más sem akadt a nyomára és nem is tudjuk honnan lehetne letölteni. Nekem a "When the grey sky turn to blue" a kedvencem ugyanerről az albumról.
Ahogy az nálunk a kisdunán lenni szokott,a csuka beindulásával beköszöntött az általános horgászati tilalom. A rablóhal horgászok le vannak szarva,sérül az ártatlanság vélelme stb-stb. Mi horgászok tehetetlenek vagyunk a döntéshozókkal szemben.
Rea, meg de pláne szubjektív:) Nekem minden egyes zenéje képek özönét zúdítja az agyamba, ezért nehéz vezetés közben hallgatni, mert keveredik a valóság az álommal:))) Ez így elég veszélyes.
Visszatérve a Gibb-fivérekhez: ők voltak a modern popzene Mozartjai. Barry egyedül már csak epigon, sajnos.... Ők hárman (valaha négyen) voltak igazán elemükben. Én is nehezen tudok napirendre térni a dolog felett, de B. Franklin óta tudjuk, hogy két dolog biztos: az adó és a halál...
Mr.Mustard jóvoltából alkalmam nyílt megnézni a Santo Spirito filmanyagát. Nagy várakozással és kellő empátiával viseltettem iránta,de én is úgy döntöttem,hogy ezután is csak "behuny szemmel" fogom élvezni az időközben általam nagyon megkedvelt zenét. Nem szólom le a filmbetéteket, vannak benne szép képek,hangulatok,de annyira belső indíttatásúak,hogy nekem más képek jönnek fel miközben hallgatom a melódiákat. Mivel azonban ez szubjektív műfaj,mindenkinek ajánlom,hogy nézze meg az egész művet. Kíváncsi vagyok a véleményetekre,már csak azért is ,hogy ne rekesszük be végleg a topikot.
A Beatles mellett az egyik kedvencem volt a Bee Gees. Egyedülálló énektudás és hangzás jellemezte őket. A pop zenében az elsők között alkalmaztak hangszerelésükben szimfónikusokat. Gyönyörű és maradandó melódiákkal írták be nevüket a pop-rock zene történetébe.
Jár még erre valaki ? Én be szoktam nézni,hátha van valami megosztani való élményetek.
Most azt szeretném kérdezni:nem adja el valamelyikőtök a teljes Santo Spirito Blues projectet. Főleg a filmek érdekelnének. Annak ellenére,hogy Mr.Mustardnak nem tetszett,én azért megnézném. A zenéje most kezd igazán megérni bennem.
Nézzetek be sűrűbben ,ne hagyjuk kihülni közös érdeklődésünk fórumát. Jöhetnek klippek,videók is...!
anno még én is rádióból vettem fel kazettára és ebben az volt a legszebb- amit egy mai fiatal meg sem ért - , hogyha fújt a szél, akkor a felvétel is susogós lett:)))
kazettáról meg úgy másoltunk kazettára, hogy elindítottuk az egyik magnót és a másik mic bemenetén keresztül rögzítettük, el tudjátok képzelni a felvétel minőségét:)