Jaj, ne írj ilyeneket, a múltkor is, amikor a Juszt Laci szájából folyt a baromság – miszerint a kikapcsolt mobiltelefont lehallgatókészülékként tudják a rossz bácsik aktiválni – több hétig nyugtatgattuk a befolyásolható mobiltulajdonosokat, hogy nem kell levenni az aksit a telefonról (lévén ez az egyetlen megoldás ellene), ha kikapcsoljuk. :-)))
Leadtak egy (kulfoldi) hirt, amely szerint a headsetet hasznalo emberek 3x annyi sugarzast kapnak mint akik siman telefonalnak a mobillal, headset nelkul...
De hozzatettek: "A mobilgyartok szerint ez a meres erosen megkerdojelezheto"
Hat szerintem is ;)
Persze hasonlo dolgot en is ki tudnek talalni, pl.: a mobiltelefon kikapcsolt allapotban 5x annyit sugaroz, mint bekapcsolt allapotban ;)
Bocsánat, most értettem meg (szégyen), hogy az új kütyü nem a rádiótelefonozásban kerül felhasználásra.
Ja, hogy pont ez a kérdés. Ez ma nem az én napom.
Én arra tippelnék, hogy a vonatok, villamosok által keltett mély hangokat „alakítja át”, és mondjuk az ablak sarkába kell ragasztani.
Vagy esetleg az autóba szerelik be, a motorzaj csökkentése céljából.
A fejemmel ellentétes oldalon azt értettem, hogy a fejem felé van a telefon kijelzős oldala, a bogárkát meg a telefon túlsó oldalára kell ragasztani, az antenna környékére. Ha nem arra az oldalra ragasztom, akkor vagy a tárcsázásban zavar, vagy nem tudom a hanszórót a fülemhez illeszteni, vagy nem látom a kijelzőt.
Azért azt ne gondold, hogy a fejedben elnyelődik a hullámzás. Ha ez így lenne, akkor pl. az adóra való optikai rálátás nélkül lehetetlen lenne telefonálni. Meg hát a beltéri lefedettség csak egy fogalom lenne, mert egy 60 cm-es téglafal, vagy egy 20 cm-es betonfal jobban nyeli el a sugárzást, mint a fejed, de át is jut rajta.
Abban az esetben, ha mondjuk szabad rálátásod van egy adóra, akkor – mondjuk – 0,5 W teljesítménnyel ad a telefonod. Ha bejön közéd és az adó közé egy 40 cm vastagságú fal, akkor – monjuk – 1,5 W-ra emeli a teljesítményét. Hasonló dolog játszódik le, ha az adó és a készüléked közé bejön mondjuk a fejed.
Figyelj csak!
Ha ilyen tájékozatlan vagy a rezgésszámok környékén, akkor ne áruld el másoknak.
50 Hz az egy nagyon mély – szabad füllel – hallható hang.
A 300 Hz az már magasabb nagyjából az egyvonalas F körüli hang.
Nem tudom mire gondoltál. a 50-300 kHz még mindig nem az igazi, 50-300 MHz még mindig a rádiózás tartománya. Az 50-300 GHz pedig már egy kicsit magas.
-honnét veszed, hogy a fejeddel ellentétes oldalra kell feltenni? Nézd már meg légyszi a honlapot.
-Nem kívánom taglalni az anyag dielektromos állandójának mértékéből fakadó tulajdonságait, ehhez is ajánlom figyelmedbe az említett siteokat, és akkor választ kapsz a harmadik kérdésedre is.
-azt állítom, -azaz a fellelt irodalom-,hogy a bogárka (hű tényleg de hülye név:) annak az "energiemennyiségnek" a jelentős részét nyeli el, ill. alakítja át ami egyébként a fejben nyelődne el, alakulva át részben hővé, tehát semmiképpen sem jut el a bázisállomásig. Az a buta bázisállomás nem fogja tudni, hogy a hozzá el nem jutott "hullámok" a fejnen, vagy a bogárkában "akadtak"-é el, igy valóban nincs hatása a telefon működésére.
-ne legyél lusta. Kedvcsinálónak elmondom, hogy találkoztam a zeropa termékcsalád új tagjával vándorlásaim alatt és arról azt álítják, hogy 50-300Hz frekin "hatásos. Találós kérdéseim :
1.Mit gondolsz, méretében nagyobb, vagy kisebb min a bogárka?
Attól tartok félreérterrél. Én nem vagyok "bogárka fan".
Pusztán kissé felháborít, hogy valaki egy terméket anélkűl fikázzon, hogy -veled ellentétben- utánna nézzen dolgoknak.
Baromira nem értek sem az elektromágneses terekhez, sem azok hatásaihoz. És még sok máshoz sem:(bár valaha villamosmérnöknek csúfoltak:), de vettem a fáradságot, és elég alaposan körbeszörföztem a témát a neten, és az osskiban is.
Az a véleményem, hogy mert valamiről, úgymond "nem tudjuk elképzelni" hogy működik, az nem feltétlenűl jelenti azt, hogy nem működik.
Megismétlem. Szvsz a mobilpajzs és a bogárka fifty-fifty alapon akár hatásos is lehet, az összes többi tuti kamu.
- Működési elve, hogy a kerámiaötvözet egy nagy dielektromos állandójú anyagból készítve azokat_az energiamezőket véltoztatja, téríti el amely _egyébként a fejben nyelődne el jelentős mértékben, igy csökkenti a mobil emberi szervezetre kifejtett hatását anélkűl, hogy a telefon működését befolyásolná.
Namost, lenne pár kérdésem:
1. Honnan tudja az a kis aranyos bogárka, hogy melyek azok az energiamezők, amelyeket a fejem nyelne el?
2. Hogy csinálja ezt, ha a telefon fejemtől számított túlsó oldalára kell felragasztani? Átszívja a oda a sugarakat (a rádiósugárzás elvileg gömbkarakterisztikával terjed)?
3. No és mindezt, amit leírtál, hogyan csinálja elektromos áramforrás nélkül?
4. Javíts ki, de úgy tudom, hogy az adattovábbításhoz szükséges rádiófrekvenciás hullámokon kívül semmilyen más hullámot (fény- és hanghullámon kívül :-)) ) nem bocsát ki a telefon, ergo ha valamit is elnyel v. csökkent a bogárka, azt csak a telefonálás minőségének rovására teheti.
5. Lusta voltam utánaszámolni a 300 MHz és a 2 GHz hullámhosszának. De biztos, hogy egy azonos méretű tárgy (legyen bármekkora) azonos módon tud „hatni” közel 7-szeres hullámhossztartományon belül?
Most olvastam a figyalő c. ujágban egy összehasonlító elemzést ezekről a kütyükről.
Hááááát kicsit csodálkozom, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelet miért nem lép -itt is-, mer ez a pillangó,(safety butterfly) meg a safe guard 100% hogy tök gagyi. 5990, ill 6990 ftért. De szvsz nem az ár a lényeg, egy fillért sem érnek.
A cepo moboilpajzs, meg a zeropa bogárka, hát a fene tudja...
Enyhénszólva morálisan és tudományosan is elítélem a hozzászólásodat:(
Világos, hogy fikázod a megbízód konkurens termékeit, ez erkölcsi oldal.
De azért nem ártana, ha kicsit körülnéztél volna a témában mielőtt belevágsz a weboldal készítésén ,- amiben nyilván profi vagy,- kívűli fejtegetésedbe.
Tények.
1.Valóban az utóbbi években az érdeklődés középpontjába kerűlt az un. negyedik szennyeződés, az elekrtromágneses szmog. Kutatják, nemzetközi szinten is hatásait. Ennek egyik leágazása a mobiltelefonok emberi szervezetre gyakorolt hatásának kutatása. Sokan elmondták és ez az igazság: nincs bizonyított álláspont sem arra, hogy káros, sem arra, hogy nem. Egy tény: _hatása_van_.
2.A "pillangó"ról.
Valóban azt írják róla, hogy 50-200MHz között hatásos. Ezután nem is érdemes rá több szót vesztegetni (gyk A mobilok többsége 450, 900, 1800, 1900 Mhz-n működik).
3.A különboző felragasztható, hálószerű képződmények semmiféle _megbízható_ laboreredménnyel nem rendelkeznek, igy azokra se pazaroljunk több billennyű leütést.
4.A mobilpajzsot valóban bemérte az országos sugárbiológiai kutatóintézet (OSSKI) és 92%-os _teljesítménysűrűség_ csökkenést mért.(a mérés egy zárt kamrában történik, és a telefon felett 114 ponton mérik a mágneses térerősűrűséget, majd ezt átlagolják) Ez magyarul azt jelenti, hogy _leárnyékolja_ a készüléket az antennára húzhato kis műanyag felület, miáltal
-csökken a készülék adóteljesítménye, ennek következtében a bázis állomással folytatott "párbeszéd" eredményeként növeli a telefon az adóteljesítményt, amiből az következik, hogy hanarabb lemerül az akku, és a magasabb energiaszint "hat" a környezetre.
-a pajzs reflexiós hatása sem túl kedvező...
Off
Az OSSKI azt nem méri, hogy a készülék szolgáltatásaira van-e hatással a tesztelt "védőeszköz". Tehát ha egy fémdobozt adna be valaki bevizsgálásra, arról kimutatnák, ha a mobilt beleteszik, hogy 100%os térerősűrűség csökkeneést eredményez. (Nem védelemről szólnak a jegyzőkönyvek !)
on
-azokhoz a készülékekhez, aminek beépitett antennája van a mobilpajzs nem használható.
-a mobilpajzs egyetlen pozitívuma : a neve:)
5.A bogárkáról, mely szvsz "féllábu a bénák közt" csak annyit, hogy
- bemérte az OSSKI, sőt infóim szerint az egyetlen a "védőeszköz"palettán, amelyik rendelkezik a KERMI forgalmazási engedélyével is
- 300-2000 MHz-es tartományban "aktív"
- Működési elve, hogy a kerámiaötvözet egy nagy dielektromos állandójú anyagból készítve azokat_az energiamezőket véltoztatja, téríti el amely _egyébként a fejben nyelődne el jelentős mértékben, igy csökkenti a mobil emberi szervezetre kifejtett hatását anélkűl, hogy a telefon működését befolyásolná.
- Talán ez az egyetlen, amelyiket, és ez a www.zeropa.co.uk lapról elérhető linkekből kiderűl
,komoly laborok teszteltek és minősitettek megfelelőnek.
- Ennek forgalmazója legalább fordított valamit a marketingre,(hogy eredményesen-e az egy másik kérdés) és számomra az is meggyőző, hogy komoly üzletekben kapható, ellentétben a többi terjesztés "network" szerű megoldásaival.
Végezetűl egy biztos, a magyar honlap _tragikusan_ rossz. Lehet, hogy kedves corporal, téged kellett volna megbízniuk és akkor most nem írtam volna ennyit.
Ezek az ízeltlábuak szerintem is csak a pénztárca tartalmát csökkentik. Ha egy ilyen rámászna a telefonomra mar nyúlnék is a Chemotox után. Ha meg mégis szür, az annál rosszabb, mivel a kapcsolat minöségét rontja, ezért a mobil nagyobb teljesitményre kapcsol és meg nagyobb lesz a sugárzás ...
Corporalnak: a Nokia 3210 nincs betiltva az Európai Unió területén, hiszen bármelyik külföldi szolgáltatónál gombokért dobják utánad. Meg a németeknél is, pedig ök a leghisztisebbek az ilyen ügyekben. Egyszerüen a Nokia terítette a piacot egy olcsó és jó minöségü mobillal (nem reklámszöveg, nekem nem Nokiám van, nem is volt és soha nem is lesz :).
ellátogattam az mobilpajzs oldalára, igazad volt, hogy az oldal sucks
ami a mobilpajzsot illeti: a sugárzás ellen védhet, de amíg nekem nem bizonyítják be, hogy a mobilsugárzás ártalmas az egészségre én nem vennék semmi olyan nmicsodát
OFF
corporal: Azert megneznek olyan embert az atlagos kozeposztalybol, akinek 67e vagy 110e Ft fillereknek szamit. Ugyanis ha nem akciosan veszed, ennyibe kerul a 3210-es. Szoval mibol kovetkeztetsz ilyenre? Azert erdekel nagyon, mivel ilyen telefont vennek a hugomnak, csak nem akarom, hogy a maradek agya is szetfojjon. :-)
ON
En speciel gumiovszert huzok a telefonra, mivel azt mondtak, hogy az mindentol megved.
corporal: Mi van a 3210-essel? Hol van az a link amirol beszelsz? Azt hiszem egy ilyen rendelet valahogy nagyobb visszhangot kapott volna Mo-n is. Várom a választ, de ide, mivel az emilcimemet most nem tudom elerni. Koszi.
Elolvasva a cikket, arra a következtetésre jutottam, hogy ők is kb. azt az állásponot képviselik, amit én. Egyértelműen nem lehet kijelenteni sem azt, hogy a módszer ostobaságok gyűjteménye, sem azt, hogy kitűnő megoldás a problémára. Csak egy kicsit bűzlik...
Nemrég volt egy műsor a tévében, amiben szó volt erről is. Egy sugárzáskutató beszélt róla, gondolom ő sokkal joban ért hozzá, mint én. Azt mondta, hogy a nagy dielektromos állandó stimmel, csak azt nem érti, hogy miképpen vonzza magához a sugarakat ez a ki mütyür. Ugyanis a probléma ott (is) van, hogy maga a szerkezet méreténél fogva nem fedi el az agyat a mobiltelefontól, emiatt valahogyan meg kell oldani a sugarak beleterelését a bogárkába. Ennek módját pedig ő nem ismeri. Ezek után a dolog nekem egy kicsit jobban bűzlik.
Les, farkas69
Valóban van egy idióta magyar lap, amit Les mond, de szerintm is a farkas69 által adott cim a mérvado. Márcsak azért is, mert el lehet rola ágazni az angol, benelux disztributorok lapjaira, valamint az USA szabadalmi hivatalba beadott a anyagra. Szerintem attól mert ilyen pici lehet benne valami. Valami olyasmit olvastam róla, hogy egy nagy dielektromos állandoval rendelkező speciális kerámiaötvözet, aminek a gyártási technológiája a NAGY TITOK. Egyébként van egy SARTEST nevü laborra is elágazás ami már egész komoly anyagokat tartalmaz.Szóval én nem vagyok sem szakembere a témának, sem zeropa hívő de lehet benne valami...