Keresés

Részletes keresés

Jacket002 Creative Commons License 2006.10.24 0 0 17

Sziasztok!!!

Tudna valaki segíteni!!??

Segítséget kérnék abban h komárom-esztergom megyében hol lehet vásárolni csiperke gomba spórával oltott zsákokat vásárolni??

reméelm tudtok segíteni, mert idáig csak pesten tudok vagy annál messzebb!!

Segítségeteket előre is köszönöm!!

Ha valaki tud pontos címet vagy telefonszámot írja meg!!!köszi

Egon14 Creative Commons License 2006.01.06 0 0 16
Megbeszéltük a Faterral, és lemondtunk a tervről. Helyette több zsákot fogunk venni, és az a pincében majd eléldegél.
Mad árka Creative Commons License 2005.12.29 0 0 14
A gombaveteményes gondolatát Tőled plagizáltam... Nem, nem láttam gombaveteményest, csak itt lentebb már szó volt gombatermesztésről, lovas majorról és hasonlókról, ezért aztán egyszerűbb volt egy összefoglaló nevet találni rá. Gombaveteményes, érted. :-)
Előzmény: Törölt nick (12)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.29 0 0 11
Szüleim ezt úgy csinálták, hogy vettek Csepelen nagy "gombás zsákokat", levitték a pincébe, otthagyták, aztán x idő múlva mentek szüretelni. Óriási csiperkék nőttek, alig győzték az elosztogatást. Szóval vannak már erre módszerek, nem kell gombaveteményesben gondolkodni. :)
Előzmény: Egon14 (9)
Egon14 Creative Commons License 2005.12.27 0 0 9

Akkor megpróbálom szépen megfogalmazni. A pincénk padlója nincs kibetonozva, itt tiszta a föld (és homokos is). Mi már nem is tudom mióta termesztünk gombát, de csak kicsiben. A Fater most kitalálta, hogy a pince egy részét ültessük be gombával, de nem mertük elkezdeni, mielőtt megtudnánk, a homok zavarja-e a termelást.

Egon14 Creative Commons License 2005.12.25 0 0 7
Ma' nem ugy értettem hogy tenyyészteni, hanem termelni. Ló meg van elég a szomszédban. Itt élek délvidéken, itt pedig homokon kívül nem nagyon találsz semmi mást, max néhány helyen feketeföldet.Akkor lehet vagy nem?
Egon14 Creative Commons License 2005.12.25 0 0 6
Kösz az infót
Egon14 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 4
Senki nem válaszol?
Egon14 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 3

Ha homokos a talaj a vidéken, akkor lehet itt gombát tenyészteni?

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.28 0 0 2
Előfordulhat az is, hogy a termőföld fertőzött volt, nem volt steril, abban különböző gombafonalak maradtak. Leggyakoribbak a ülönböző csészegombák. Ezek kiírtása igen nehéz. Legjobb módszer a föld cseréje lehet.
Előzmény: Megyesi Éva (1)
Megyesi Éva Creative Commons License 1999.10.31 0 0 1
Azt hiszem tul sokat ontozod a viragaidat, akkor jelennek meg ezek az izek. Probald kicsit kiszaritani a cserep foldjet, persze a novenyt nem muszaj. Vagy ultesd at oket, s azutan ontozz kevesebbet. Azt hiszem ,az atultetest mindenkeppen ajanlom.
Előzmény: MacFly (-)
kaviat Creative Commons License 1999.10.27 0 0 0
gombapaprikás drága Mesterem :))

.kav]4t

Előzmény: MacFly (-)
MacFly Creative Commons License 1999.10.06 0 0 topiknyitó
nagyon amator szinten tengetem viragaim eletet a lakas sotet zugaiban, de a jobbitas szandeka megvan bennem. ha eppen tudok odafigyelni. van pl. ez az orok problemam: a viragcserepek foldjeben idovel feher/sarga gombak jelennek meg az a ragacsos fajta, nehezen eltavolithato. mit lehet ezzel tenni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!