Keresés

Részletes keresés

damogran Creative Commons License 2004.05.29 0 0 37
Én a Bricostore-ban csak egy kiültethető rhododendront vettem, kb. két hónapja. Azóta is gyönyörű, leszámítva hogy egyenetlenül hozza az új hajtásokat, mivel valami kutyaféle megtaposta nem sokkal a kiültetés után.
A New-Garden szerintem gyönyörű, kár hogy megfizethetetlen.
A Kertészeti Egyetem kiállítás/vásárán én idén voltam először, de nagyot csalódtam benne. Először is: vásár belépővel? Valamint a kitelepült árusokat nehezen nevezném kiállításnak.(Leszámítva a tulipán-kiállítást, amit plusz belépőért lehetett megnézni.)
Semmi látnivaló nem volt, maximum ha valaki venni akart valamit a balkonládájába, az megtehette, bár szerintem azt se olcsóbban, mint bárhol máshol. Sokkal több a látnivaló, ha az ember elmegy egy mezei kertészetbe nézelődni (pl Budakeszi Kertcentrum, vagy az említett New-Garden, akár más, nem zsebkendőnyi kertészet). Az egyetem szegényes "arborétumát" pedig bármikor megnézheti az ember.
muzsa Creative Commons License 2004.04.22 0 0 36
lehet vásárolni de kiállítás is.
bővebben itt tudsz olvasni róla.
Előzmény: krampuszi (35)
krampuszi Creative Commons License 2004.04.21 0 0 35
Köszi!
Micsoda? Belépő?????????? Ez érdekes. Vásárolni megyek és még fizetni is kell? Vagy nem is lehet vásárolni, mert ez kiállítás?
Fura.
Előzmény: endru (32)
Kiza Creative Commons License 2004.04.21 0 0 34
Szia Endru!

Tudnál erről bővebben mesélni?

Éppen most hétvégére terveztünk kitartó és szívós kerti növény vadászatot... :o)

Mi az a KEK? Kertészeti Egyetem??

Köszi,

Kiza

Előzmény: endru (32)
taramiram Creative Commons License 2004.04.20 0 0 33
Köszi, majd egyszer kirándulok oda. Csak vasárnap van?
Előzmény: csurtus (30)
endru Creative Commons License 2004.04.20 0 0 32
KEK: Most péntektől vasárnapig tart,600Ft állitólag a beugró.
Előzmény: krampuszi (31)
krampuszi Creative Commons License 2004.04.20 0 0 31
Sziasztok!
Mi gyakorlatilag minden növényt a Silvanus-ban (Óbuda, ez van közel nagyon)vettünk (eddig 3 pusztult ki, a többi szépséges), de már kicsit unom a választékot. Egyszer voltunk a New Garden-ben, mert csodás volt a prosija, valahol Tétényben, vagy hol........ na ott nem vettünk semmit.
Bricoban millió virághagymát vettem, azok csodagyönyörűek!
Állítólag nagy anyák napi virágvásár lesz valahol a II/A-ban. Tudtok róla hol pontosan? És a KEK-es is nagyon érdekelne!
Köszi
csurtus Creative Commons License 2004.04.19 0 0 30
Hú, mindent: örökzöldtől a hagymásokig, a vágott virágtól a fűszer- és gyógynövényekig, palánták, kifejlett növények, magok, stb.

Nem tudom, mi lesz pár hét múlva, de most voltam kint a tegnap és szemem-szám elállt a gyönyörűségtől.

Ajánlom mindenkinek. Figyelem: a vasárnapi piacról beszélek, az Ady Endre utcában, a Rákóczi iskola mellett, a fekete 94-es BKV-busz Rákóczi utcai megállójánál.

Előzmény: taramiram (29)
taramiram Creative Commons License 2004.04.19 0 0 29
Tényleg? A Gyáli vasárnapi piacra gondolsz? Miket lehet kapni?
Előzmény: csurtus (28)
csurtus Creative Commons License 2004.04.19 0 0 28
Gyertek ki Gyálra! Az itteni piacon legalább olyan minőségű növényeket lehet vásárolni, mint a Brico-ban, csak feleannyi áron.
arkanoid Creative Commons License 2004.03.24 0 0 27
Óbudát én említettem először itt, mert a New Garden szórólapja így hirdeti.
Előzmény: arkanoid (12)
andzsin Creative Commons License 2004.03.24 0 0 26
A nagy áruházak növényei valóban jó kertészetekből származnak, nem is ezzel van a gond, eyébként vettünk mi már olyan növényt kertészetben is ami elpusztult, amit meg barkácsáruházban vettünk él és virul, tehát nem szabad általánosítani.
Az Oázis egy jó kertészet jó árakkal és szép növényekkel, mi még nem csalódtunk bennük. A New Garden valóban egy újgazdagok pénztárcájának való áruház, tényleg elképesztő választékkal.
Egyébként meg ajánlom mindenkinek az április végi KEK-en lévő kertészeti kiállítást és vásárt ott olcsón be lehet vásárolni jó minőségű növényeket, nekünk a fél kert onnan van.
sfnx Creative Commons License 2004.03.24 0 0 25
A Lupa-szigeti elágazásnál levő a Hermes Áruház, ami melett április elején nyílik a New Garden a Budakalász nevű hévmegálló (Pomáz onnan 3 megálló) és a Lupa-szigeti bányató között kb félúton van, maga a Lupa-sziget a Duna egyik szigete ha jól emlékszem a bányatavakon túl van
Óbudát nem kommentálom :-)
Előzmény: endru (19)
georg_balog Creative Commons License 2004.03.24 0 0 24
Tényleg, mi lessz azzal, akinek mind2 lábát levágta a villamos? 1szerüenNagyon nincs szerencséje, bár cipön sokat spórol. :-)))
rferi Creative Commons License 2004.03.24 0 0 23
Az én páromnak (szintén finom úrihölgy) 35-ös lába van. :--)))
De van mellé nekije egy 44-es lábú párja, szal mi lehet, hogy elnézünk aznap .. :--))
Előzmény: georg_balog (18)
Szimat Creative Commons License 2004.03.24 0 0 22
Mi harom eve vettunk leylandi ciprusokat a foti Bricostorban es gyonyoruen virulnak a kertunkben.

udv,
Szimat

Előzmény: georg_balog (-)
taramiram Creative Commons License 2004.03.23 0 0 21
Teljesen egyetértek. Az Oázisban, na jó, nem mindenki, de kedves hozzáértő eladók is vannak. A választéka kerti és szobai arányban is nagyon jó. A gyengébb minőségekből, elvirágzott növényekből akciók szoktak lenni.
New Gardenben csak egyszer voltam, nem is vágyom többször az irreális árak miatt. Magamutogató, túlméretes kerti növények, még ahhoz sem csinált kedvet, hogy vággyak valamire. Volt néhány szobai, jellemzően cikász és hatalmas pálmák hihetetlen áron. Ehhez képest a két nagy csomagküldő is olcsó.
Vettem már multiknál is növényeket, szerintem frissen, a szálítás után érdemes megvenni, amikor még nem teszik tönkre. Az árak jók, a beszállítók valószínűleg ugyanazok, csak a multiknál előbb-utóbb elpusztulnak, ki kell fogni.
Előzmény: dygale (20)
dygale Creative Commons License 2004.03.23 0 0 20
Nem szeretnék vitába bonyolódni, de ha már össze kell hasonlítani a new gardent meg az oázist akkor igazán nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy a new garden egyáltalán labdába rúghat a kertészeti áruház címért. tudtommal egy kertészeti áruház arról ismertetik meg hogy minden termékcsoportból (faiskola, szobanövények, kiegészítők) nagy választékal rendelkezik. Az oázis nem olcsóbb mint a tesco de szerintem ár érték arányos és azt mindenki elismerheti, hogy a választéka messze felülmúlja a hasonló kertészeteket. A new garden valóban egyedülálló hatalmas import kerti növényekkel van tele de ezek a termékek és áraik nem az átlag (de még azon felül sem) halandóknak szólnak. A new garden buda gyakorlatilag egy luxus faiskola és ahogy ma arra jártam a budakalászi new gardenben sem lesz egy darab szobanövény sem.
Előzmény: endru (19)
endru Creative Commons License 2004.03.23 0 0 19
Aranyoskáim.
Valamelyiktek irja le ide, hogy milyen üzlet nyilik és hol.
Az előzőekben eddig Óbuda, Lupa-sziget, Budakalász és Pomáz mellett szerepelt. Megjegyzem gyenge vagyok földrajzból.
georg_balog Creative Commons License 2004.03.23 0 0 18
Asszony, 1ébként finom úri hölgy, és 36-os lába van, azt üzeni, hogy a kurva anyukájukat, nem elég, hogy a villamoson nem éri el a kapaszkodót, most már a tujáért is fizessen többet mint az, aki nagyra nött.
Előzmény: hkati (17)
hkati Creative Commons License 2004.03.23 0 0 17
Április 1.-i lábméret akció

Az akció gyakorlatilag az összes növény terméket érinti. A vásárló a kasszánál előre kikészített lábmérő lapon megméretteti a lábát és a fizetéskor ennek megfelelően százalékos kedvezményt kap.

Az akció ideje: 2004 április 1.
A lábakat 34-48-as lábméretig mérjük. A jobb és bal láb különböző mérete esetén a méreteket átlagoljuk.
Akciós termékek: minden növény kivéve a már akciós, illetve egyéb akcióban is vásárolható termékeket, a bizományi készletből származó termékeket, a leértékelt termékeket, hagymák, magok.
Az akcióban csak magánszemélyek vehetnek részt.
Az akció nem vonható össze más kedvezményekkel.
Az akció keretén belül egy vásárló maximum 50.000 Ft-ért vásárolhat az ezen felüli vásárlás automatikusan törzsvásárlói jogosultságot adna, ekkor a vásárló törzsvásárlói igénylő lapot tölthet ki.
Az akciós termékek ellenértéke csak készpénzben illetve hitelkártyás fizetéssel rendezhető.

Az oázis.hun most olvastam. Most megyek, és keresek egy nagylábú ismerőst.

rferi Creative Commons License 2004.03.23 0 0 16
Fog bizony!Mert az emberek bemennek, megnézik az árakat, és fejvesztve átrohannak a Hermeszbe!
Olyan "európai" áraik vannak, hogy a falnak lehet menni tőle, és bizony a növények ott sem mind szuperek.
Az egyetlen lehetőség náluk vásárolni, mikor leárazás van.Akkor kábé 10%-al alá mennek az összes többinek, és akkor meg lehet venni a cuccot egy helyen, mert azt meg kell adni, választék az van.(pesti üzletet ismerem).
Előzmény: georg_balog (15)
georg_balog Creative Commons License 2004.03.23 0 0 15
Az nyerö, szinte nálunk van. Mi Pomázon lakunk. A Hermesz örülni fog nekik. :-)
arkanoid Creative Commons License 2004.03.22 0 0 14
A Lupa-szigeti elágazásnál nyitnak, a Hermes Áruház mellett, tán április elején. Az már Budakalász, azt hiszem...
Előzmény: georg_balog (13)
georg_balog Creative Commons License 2004.03.22 0 0 13
A weboldaluk gyönyörü. +látjuk, ha óbudára jönnek. Tudja valaki mikor, hová?
arkanoid Creative Commons License 2004.03.22 0 0 12
Ki mondta, hogy az Oázis a legjobb az országban?!

New Garden

Óbudán napokon belül megnyílik a harmadik üzletük.

Előzmény: endru (10)
georg_balog Creative Commons License 2004.03.22 0 0 11
Na talán az unióval jönnek új játékosok.
endru Creative Commons License 2004.03.22 0 0 10
Nálam nemcsak lassul, hanem le is áll a fórum és nem is cúcsidőben, tehát nem a sok látogató miatt lecsökkenő sávszélességről van szó. 21.ik századi technika. :-((
Nem vagyok elragadtattva az Oázistól. Én is vittem magammal 3 napi hideg élelmet és meglátogattam a Meddőhányó utcát. Még a postás sem ismerte akit megkérdeztem hol van.
No és a kinálat. Nagyobb méretű szép zöldek, melyekkel redezvényeken dekorálni lehet, gyakorlatilag nem volt, illetve csak roncsok, vadi új áron. Bonszájból 10 db volt, használhatatlan minőségben. Bonszáj cserép, szerszám 0. Cserepes citrusfélék voltak, felkopaszodott, megnyúlt rút fácskák, de talán ha 3 fajtából. Az viszont igaz, hogy legalább öntözve voltak. Osmocot tápanyaggranulátomból egyetlen fajta, pedig a katalógusukban vagy 20 féle van, és azokat még öntözni sem kell. És ez sajna a legjobb az országban.
Előzmény: dygale (9)
dygale Creative Commons License 2004.03.22 0 0 9
Azért nem locslják őket mert egyszerűen nem veszik komolyan. Nekik a növény csupán egy vevőcsalogató, hangulatteremtő termékcsoport. Szerintem a fogyasztó minősíti magát azzak, ha a péktermékek és a konzervek kosárba rámolása közben akarja megoldani a dísznövény vásárlást.
Említettétek az Oázis. Amennyire én ismerem őket szerintem az egyik esélyes hazai (bár nem tudom az üzleti hátterét) cég, aki képes a "Gartencenter" piacon felvenni a versenyt a hiperekkel minőségben árban és kínálatban. Most olvastam, hogy vidéken is terveznek kertészeteket nyitni.
Egy technikai kérdésem viszont volna (még új vagyok): az hogy néha teljesen lelassul a fórum az nálam hiba vagy mással is előfordul?
Előzmény: deniboj (8)
deniboj Creative Commons License 2004.03.22 0 0 8
Az Oázisban voltam két hete Soroksáron, a Meddőhányó utcában. Vettem pár aranyvesszőt, somot, ilyesmiket. Eddig még mindegyik megvan, sőt, szemmel láthatóan virulnak.

Most lekopogtam....

db

Előzmény: georg_balog (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!