Tavasszal ha kimegyek a szabadba, a kertbe, akkor utána a lábam szára úgy viszked, hogy véresre tudnám vakarni. Voltam allergia vizsgálaton, semmit sem állapitott meg, de adtak egy gyógyszert az ismertetőjére olyan mellékhatásokat irtak, hogy rosszul lettem tőle.
Különben a tujára vagyok allergiás - képletesen - utálom, hogy a kertekben szinte mást már nem is látni.
A vadkender=parlagfű (Amaranthus retroflexus). Tuti, mert öt éve kezelnek.
Un. hyposzenzibilizáló injekciókat kapok, aminek a lényege az, hogy bőr alá két-három hete növekvő dózisban parlagfű pollen tartalmú oldatot fecskendeznek be s ezzel kvázi szoktatják a szervezetemet a pollen jelenlétéhez. Nyáron, amikor a parlagfű virágzik, akkor a kezelés természetesen szünetel. A kezelés hosszadalmas, de esetemben hatékony. Akit érdekel bővebben, annak szívesen adok további infot.
Frimi
Én nem tudom, milyen növényre, mert még nem volt kedvem kivárni az allergiavizsgálatot (többet kéne rá várni, mint egy motoros PÁV izsgára :o(( )
de valami biztos van. Akkor tűnt fel a dolog, mikor segédmotorra kötelezővé tették a bukósisakot. Én hülye, zárt sisakot vettem, aztán mikor erdőn-mezőn húzgáltam a simson gázmarkolatát, néha meghapciztam a lecsukott plexit, aztán fék, papírzsepi, miegymás. Viszont nem párásodott :o))))
.... (csak közben ki kellett ugranom egy kicsit...)
továbbá a parlagfüre nem! (juhééé:O))
ezenkivül még atópiás dermatitiszem is van (bibibiii:O)) és egyébkénte meg nem kenhetek semmitsem magamra mert a krémek 95 %-tól is kiütést kapok.:O))
na ezt tetőzzétek! én vagyok a nyerő! :O)))))
a Prof úr talán tud megoldásokat panaszainkra?