Ja, és vagy 3 napot most jól meg is áztatta az eső... Ha meg véletlenül kisütne a napocska vagy egy hétre - ami az aszúnak most igencsak jót tenne :) - akkor nem akarok tétlen szemlélő lenni, viszont aznap már lehet, késő lesz bárminek is nekikezdeni. Szóval startrakész szeretnék lenni.
Ajánlották pl. hogy egy hanyattfektetett boronával adjak neki - a sekély szántás pl. ennek is kedvez - és aztán kézzel szórjam tele fűmaggal. Ezután egy gyenge sima boronálással vagy hengerezéssel dolgozzam be a magokat a madarak miatt.
Kukorica kultúra volt a kertben. Letörtük, aztán jött a szárvágó... Néhány hét pihi, és most szépen be van szántva. Sekélyen, direkt a gyep miatt nem mélyszántattam. Ennek már jó egy hete. A tárcsázást ilyenkor felejteni szokták, mert ismét felszínre hozza az erős szárakat.
Egyébként az itt a legnagyobb gond, hogy az utcában is legalább hatan értenek hozzá. Persze mind másképp. :))
ha tudod biztosítani, hogy legalább két, de az öszi idő miatt inkább 3 hétig legalább 10 fok legyen, akkor nem gond. 10 fok alatt ugyanis nem csírázik a mag. természetesen ha még nem történt meg a talajelőkészítés, akkor felejtsd el. marad a a tavasz.
Van egy nagy kertem. Az idén - hálistennek - beszüntettük rajta a kukorica/burgonya vetésforgót. :) Az a tervem, hogy gyepesítem az egészet, hogy legyen hol fociznunk.
A helyi szakemberek szerint akár most is elvethetném a fűmagot, más fórumok azonban azt írják, hogy tavasz előtt kár volna belevágni.
Van valakinek akármilyen tapasztalata? Egyrészt egyáltalán ekkora felülettel, másrészt az őszi gyepesítéssel kapcsolatosan?