Keresés

Részletes keresés

dr poljakov Creative Commons License 2002.10.13 0 0 3
Ja, és vagy 3 napot most jól meg is áztatta az eső... Ha meg véletlenül kisütne a napocska vagy egy hétre - ami az aszúnak most igencsak jót tenne :) - akkor nem akarok tétlen szemlélő lenni, viszont aznap már lehet, késő lesz bárminek is nekikezdeni. Szóval startrakész szeretnék lenni.

Ajánlották pl. hogy egy hanyattfektetett boronával adjak neki - a sekély szántás pl. ennek is kedvez - és aztán kézzel szórjam tele fűmaggal. Ezután egy gyenge sima boronálással vagy hengerezéssel dolgozzam be a magokat a madarak miatt.

dr poljakov Creative Commons License 2002.10.13 0 0 2
Talajelőkészítés? Mire gondolsz?

Kukorica kultúra volt a kertben. Letörtük, aztán jött a szárvágó... Néhány hét pihi, és most szépen be van szántva. Sekélyen, direkt a gyep miatt nem mélyszántattam. Ennek már jó egy hete. A tárcsázást ilyenkor felejteni szokták, mert ismét felszínre hozza az erős szárakat.

Egyébként az itt a legnagyobb gond, hogy az utcában is legalább hatan értenek hozzá. Persze mind másképp. :))

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.13 0 0 1
ha tudod biztosítani, hogy legalább két, de az öszi idő miatt inkább 3 hétig legalább 10 fok legyen, akkor nem gond. 10 fok alatt ugyanis nem csírázik a mag. természetesen ha még nem történt meg a talajelőkészítés, akkor felejtsd el. marad a a tavasz.
Előzmény: dr poljakov (-)
dr poljakov Creative Commons License 2002.10.10 0 0 0
Senki? Még nulláznom is nekem kell? :/
dr poljakov Creative Commons License 2002.10.07 0 0 topiknyitó
Üdv!

Van egy nagy kertem. Az idén - hálistennek - beszüntettük rajta a kukorica/burgonya vetésforgót. :) Az a tervem, hogy gyepesítem az egészet, hogy legyen hol fociznunk.

A helyi szakemberek szerint akár most is elvethetném a fűmagot, más fórumok azonban azt írják, hogy tavasz előtt kár volna belevágni.

Van valakinek akármilyen tapasztalata? Egyrészt egyáltalán ekkora felülettel, másrészt az őszi gyepesítéssel kapcsolatosan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!