Highlights: The Sydney Olympic Games are MOUSSAMBANI's first international event and the first time he has been out of his country.
Sports at national level: Basketball just for fun.
Why this sport: I started swimming only in this January, and I have never swam 100m before. I didn't want to swim 100m but my coach told me that I should do it anyway, I thought it was too much, but I made it.
Ambitions: I just finished high school, but I want to go on to do science at university.
General interests: Carried the flag for his nation's delegation in the Opening Ceremony for the Sydney 2000 Olympic Games. I only carried the flag because they needed a small swimmer to do it, and nobody knew who I was. But now, when I go home, everyone will know.
On whether his family knows about his 100m Freestyle race: My family doesn't know anything yet and I am not going to tell them anything until they see me on the TV tomorrow, it is night in my country right now.
Hát én flegmának nem nevezném, de tény hogy elég furcsa stílusa va. Amikor a rádióban focimeccseket közvetített, akkor is a meccs közvetítése helyett állandóan ironizált valamin.
Ide is beírom, ami a "Riporterek az olimpián - a körítés" topicba írtam. A véleményem VIZ-ről.
Nem tudom láttátok-e tegnap este a kis érdekességet az úszásról. Amikor kis feka guineai manus egyedül úszott, mert a másik két versenyzőt (szintén fejlődő országbeliek) kizárták, mert előbb ugrottak a medencébe, mint rajt. Namost, a kiscsávó alig tudta leúszni a 100 m-t erre okos Vass István Z. folyamatosan fikázza, de valami visszataszító módon. Hogyaszongya: "Ez nem látott még 50 m-es medencét, otthon csak 20 m-es van, otthon nincs is medence, a kutyám már rég átúszta volna, vigyázz nehogy nekimenj a szalagnak, hehe csak 2 perc alatt tudta átúszni a medencét..." stb. Ezután a műp*csa vigyorogva megkérdezi VIZ-et: "Hogy engedhetik ezeket oda?". VIZ: "Nem tudom, de olyan kicsi az ország, hogy elmegyek és kérem az állampolgárságot, hogy indulhassak a olimpián."
Hát b@ssz@ meg!!!
Hogy lehet valaki ennyire primitív?!
Hát pont erről szól az olimpia nem? Hogy az egész világ ott lehet nem?
Miközben hazánk fiai csak úgy tarolnak. ;-( Érmet éremre halmoznak. ;-( Hát menjen VIZ a p*csába! Még okunk sincs nagyképűnek lenni.
Ne bantsatok Vass I.Z.K.L.G.-t. O az en kedvenc riporterem. Annak idejen Bacsi Sandor profi(?) futballista uj klubba igazolt. A korkapcsolasos kozvetites soran V.I.Z. ezt az alabbi modon kommentalta: "... a helybeli cukraszok nagy oromere..."
Engem az zavar az egészben, hogy a V.I.Z. próbál roppant jópofa lenni, de neki szerintem alapvetően már a rádiós stílus áll jól, nem mutat jól a tévén, másrészt az orgánuma sem túl jó. A szövegei pedig idegesítőek, ahogy próbál magyarázkodni.
Palikkal nincs gond, mert lelkesedik a nap 24 órájában, tájékozott, csak a magyar eredményeket rendszeresen 30 perc késéssel mondja be (kb. fél óra a késés pl. a vívóeredményeknél).
Nem tudom, bírni fogja-e a 16 nap éjszakázást, már most meglátszik rajta, hogy fáradt, nem tudom miért nincsen váltótársa.
Az a baj, hogy sok interjú a tévében nagyon kényszeredett és látszik rajta, hogy csak azért csinálják, hogy kitöltsenek két bejátszás közti rést, egyszóval rizsázzanak, a riporter feltegyen egy 20-25 másodperces kérdést, amire a vendég jó esetben 5 másodpercben felel (lévén a kérdés magában rejti a választ is, így nincs mit válaszolni rá)
Hallgattam vasárnap és hétfőn este a rádiót, hát ők sem sokkal jobbak...
Valamiért ők maradtak itthon. Zelinka Ildikó egyébként profin közvetíthetett volna kosárlabdát, a Gundel Takács keleti küzdősportokat stb. Egyébként Vass István helyett jobb lenne pl. a Knézy napjában 2 vagy 10 órákat? Akkor inkább túlozza el a poénjait, csak maradjon!
Zelinka meg mosolyogjon tovább, de spec nekem meg ő nem kellene oda (miért nem hallom már egy kosármeccsen!)
Hát azért a Palik se matyóhímzés...vagy lehet, hogy pontosan az?
Mindenesetre azt kapjuk, amit érdemlünk. A stúdióban egyedül a Zelinka Ildikó normális - legalábbis szerintem.
Kiváncsi volnék, hogy csak engem irritál a Vass István Zoltán Károly Lajos Géza baromi flegma stilusa a TV pesti studiójában. Iszonyat ez a manus, a Reggeli Krónikában csak hallja az ember, de még látni is!!!