Mindenhol felbukkan. Tegnap este tűnt fel, hogy már a Windows11 Jegyzettömb/Notepad alkalmazásában is ott van az ikonja, és kinált legördülő menüben pár opciót, hogy ird tömörebbre, és hasonlók, de bármelyikre kattintottam, egyből azt dobta, hogy fizessek elő, mert ez csak akkor van, szóval igy egy szar reklámspam, semmi több.....
még nem verik nagydobra, de nagyon fontos lesz az AI-ban az hogy MEGISMERJEN TÉGED. hiszen így sokkal hatékonyabban tud beszélgetni veled.
a chatgpt és társai összes beszélgetése le van tárolva, vannak dolgok, amiket külön megjelöl mint "emlékezet" rólad (setupban ebből ki lehet törölni azokat amiket nem akarsz). és hasonlók...
aki persze nem használja az AI-t, nem beszélget vele, az ebben is le lesz maradva...
Ha ez teljesen gépi, akkor félelmetesen jó. Nincsenek ragozási hibák, nincs semmi akcentusa, jól hangsúlyoz, teljesen úgy hangzik, mintha egy magyar anyanyelvű ember beszélne.
itt egy videó ami már ilyen, nagyon brutálisan durva (na nem kapcsolódik be nálad a magyar nyelv, a beállításoknál kapcsold be): https://www.youtube.com/watch?v=IQJL3htsDyQ
én csak dalokat csinálok ai-val, de nagyon brutál durva némelyik, ahogy a dal szövegéhez illően hangsúlyoz.
mondjuk az én trükköm hogy tudatosan "spoken word" meg "talking rap" stílusokat adok meg, hogy még véletlen se akarjon énekelni. az énekkel sincs nagy baj, csak totál sablonos.
ugyanez igaz a versekre is. tudatosan olyan szövegeket írok, amikben csak kevés rím van! és a durva, hogy emiatt a dal egyedibb lesz, ugyanis megpróbálja a nem rímelő és nem ritmusosra megírt szövegben megtalálni a logikát, és így mégis lesz benne valamiféle "vers-szerű".
valójában a macskás videóknak is csak nagyon kis része ér el nagy nézettséget. a legtöbbet nem nézi senki.
a youtube és a többi gigamédiacég egyik fő trükkje a csordaszellem-felturbózás. "mindenki ezt a videót nézi!!!" meg "az egész világ rápörgött erre a videóra" és hasonló mocskos szemét dolgok
Mi kell hozzá, hogy angol felirattal jelenjen meg?
Szerintem semmi, ha a youtube-ra teszed, működik, mint bármely más videóval. De én nem tettem még fel videót. Néhány kisebb nézettségű magyar vlog esetén mindenesetre működik.
Érdekes egyébként a mézettség. A világ vezető politikusai tesznek történelmi jelentőségű bejelentéseket, kapnak néhány százezres, vagy 1-2 milliós nézettséget.
Ellenőriztem a dolgot kisebb nézettségű magyar nyelvű videókkal. A feliratozás, és annak angol nyelvre fordítása minden esetben működött, jól érthető minőségben.
Szinkron viszont nem volt elérhető. Azt eddig csak nagyon nagy nézettségű, angol eredeti nyelvű videók esetén láttam - persze ettől még lehet más is.
A video fogaskerék menüjében lehet erre menüpont. A magyar szinkron nem minden videónál áll rendelkezésre. Olyan vidót is láttam, ahol több nyelvből lehetett választani, de a magyar nem volt közte.
A saját elképzelésem (nem biztos hogy így van) az, hogy a szinkron nem real-time, hanem néhány nagy nézettségű videónál ezt megoldják, más esetekben csak részben, vagy egyáltalán nem.
A feliratozás viszont szerintem real time. A fogaskeréktől balra van egy cc ikon, ezzel be lehet kapcsolni a feliratozást, majd a fogaskerék menüvel ennek a feliratnak a fordítását a kívánt nyelvre.