Ja, nem mondtam igazat, nem gugliztam rá. Azóta viszont tényleg, s benne van a válasz a cég pénzügyi jelentéseiben. Amit nem értettem, azt a google fordítóval lefordíttattam.
Ez amúgy üzletileg mennyiren érheti meg az ES-nek (vagy a tulajdonos Discoverynek) , hogy létezik ez az előfizetéses modell, de megy a rendes tv-s program is? Nem értek hozzá, hogy a tv-s adás biztositása többlet költség e.
Ez csak 1 felvetés volt, ennyi , most az atlétika ismétlés alatt hallottam, hogy akkor újra elmondjuk ami a reklám alatt volt, kerékpár alatt is rendszeres, én azt hittem aki kifizeti a dijat az pl mérges ilyenkor, hogy ez mondjuk plusz tartalom a pénzéért, amit mi tv nézők nem hallunk a reklám alatt. Semmi több.
Az emberek nagy többsége nem csak a plusz tartalomért fizet elő, hanem szeretné akkor nézni amikor akarja, ott nézni, ahol akarja. Valamint reklámmentesen.
Sok közvetitésbe észrevettem, hogy simán elmondják, miről beszélgettek a tv-s reklám szünet alatt. Ez nem igazságtalan azokkal szembe azokkal szembe akik előfizetnek, és ez is 1 plusz tartalom lehetne amit a reklám alatt beszélnek? Félre értés ne essék ez nekem csak jó, én nem fizetek a MAX sport szekcióért, nekem csak jó ha elmondják, de véleményem szerint aki előfizet az érezheti, hogy igy nincs neki plusz tartalom.
Engem meglep, de elvileg adja az ES1 kedden Révész Bulcsú selejtező meccsét kedden. Gondoltam beirom, legalábbis a nemzeti sport tv rovata és az eurosport saját netes oldalán a tv müsor ezt irja.
Az ES weboldalán látszik mindkettő Katalán 7. szakasz, de a MAX-nál az "Élő és hamarosan érkező műsorok" most is csak a reklámmentes verzió van.
Általában visszanézni szoktam a kerékpárt, s a "Visszajátszások" között mindkettő szerepel.
De eszembe jutott, amit írtál, s a "TV csatornák" sávban/csíkon megtaláltam a reklámost.
Ami érdekes, hogy az ES 14:15-re mondta a TV-s (reklámos) verziót), míg a reklámmentest csak 15:15-re. Ez elég szokatlan, először azt hittem, hogy a brit és a mgyar idő közötti egy óra van csak ott, mint hiba.
................
..............
................
De miközben ezt mind leírtam, közben megjelent a TV-s verzió is a "Élő és hamarosan érkező műsorok" soron, de folyamatosan csúszva, 14:27, 14:30, 14:33, 14:36,, 14:39 most itt állunk. Ezt leköveti az ES műsorújságja is. Azaz itt legalább szinkron van.
Simán lehet, hogy csak a műsor előtt nem sokkal (értsd pár perccel) jönnek fel a TV-s stream-ek itt ezen a "Élő és hamarosan érkező műsorok" soron.
.....................
......................
Mözben meg ezteke is leírtam, megint eltűnt a TV-s verzió a "Élő és hamarosan érkező műsorok" soron"
Ránéztem most a TV-re, mármint a TV szolgáltató Guide-jára, másorújságára, ott eleve 15:15 van most 14:31-kor.
KONKLÚZIÓ: A TV szolgáltatónak rendesen leadta a MAX/ES, hogy mikortól várható a reklámos, TV verzió, de a saját weboldalai az ES és a MAX is bejelzi korábbra, hogy majd szépen elcsúsztassa a TV-bne már tudott időpontig. Ez elég gagyi, vagy tudatos MAX-hoz láncolás, hogy figyeld, mint a hülye, hogy mikor lesz már.
Persze majdnem ugyanaz, de mégse. Hogy ennek a káoszteremtésnek mi értelme?! Ez utóbbira rájött valaki már?
Nyilváén ott egyértelmű, amikor a téglalapban mondjuk Snooker, Welsh Open szerepel, mert akkor nem egy egész sportág tartalma jön be, hanem egy versenyé. De amikor egy egész sportág, akkor miért nem az ikonok/sportok között szereplő ikon mögötti tartalom?
Vártam 3 hetet a válaszommal, de szerintem a Google ajánlása jogos.
A Facebook-ot is azért kerülöm, mert csurig van olyan kérdésekkel, amiből érződik az, hogy minimális utánjárási és/vagy gondolkdoási kísérlet sem előzte meg.
Majd valaki, biztos segit, nem kérdeztem megoldhatatlan kérdést, amúgy csak szólok az ilye beszólásaid a fórum szabályzatot sértik, én se irtam neked sehol, legyél kellően felnőtt és kerüld ki a hsz-em, köszi.
Sziasztok meg szerettem a Si ugrást. Úgy tudom van nyári grand prix is, . Ezt szokta adni az ES legalább ismétlésbe, reménykedhetek benne, hogy látom? köszi.
Na ja, akkor minek vettek meg egy olyan terméket, ld Eurosport, aminek a tartalmai szinte csak az eu -i embereket érdekli? Mármint a britteket és a többi eu-it. :-)
Vagy ha egyszerűen az történt, hogy a Discovery-vel jött a nem annyira vágyott ES is a WB-nak, akkor meg jobban jártak volna, ha ezt a nem globális sporttartalmat eladják egy eu-i szintű játékosnak.
Az ES akkor volt sikeres, amikor egy angol vagy francia tulajdonosa volt. Szvsz 2015 óta a múltjából élt. De legalább többé-kevésbe stagnált, majd a végefelé zuhant. Nem a tartalom, az app és a webes felület. A Max rendberakta ez utóbbiakat, de nem érti meg, hogy Európában azért nehezebb árat emelve megtartani az ügyfélkört. Az elődei megértették, hogy többre mennek az alacsonyabb és az egyes országokhoz igazított díjcsomagokkal.
Nem nagyon kerültek be új tartalmak az utóbbi időben, sőt szerintem inkább szűkül a kínálat, ahogy futnak ki a kisebb jogok, amíg csak streamen mentek.
2025 végén lejár a Superbike, Giro vagy a WEC is, 2026 tavaszán pedig a FIS, IBU és snooker jogok. Nagyon úgy fest nekem, hogy európai piac már abszolút másodlagos és csak a brit piacra koncentrálnak és ott is a prémium jogokra.
Belekérdeztem a Digital Spy fórumjában, hogy hogyan kell elképzelni a változást, meg az eddigi helyzetet, s ez volt a legprecízebb válasz:
”Sky has the exclusive rights to new H.B.O. programming in the countries where it operates so W.B.D. decided to wait until that contract ends before launching Max in those yet. This is why we still have Discovery+. But that deal expires at the end of this year, so Max will launch in the U.K. early next year and sport will then move to Max.
And you are correct that Eurosport 1 and 2 are linear channels in the U.K., they are part of basic TV subscriptions as well as being offered as a tier on Discovery+ which has both channels as well as extra streaming-only content.
At the end of next month both of those channels and the streaking tier will close down and the Eurosport programming will be combined with the T.N.T. Sports programming. On TV platforms that has four linear channels, plus extra on-demand feeds as required, but is a premium subscription. It is also available as a tier on Discovery+ but costs over four times as much as the Eurosport tier.
So most of the programming will still be available on linear TV, but some of it will likely become streaming-only. The biggest change is the increase in cost as it will no longer be part of basic TV subscriptions.”
Szóval kizárólag a Sky szerződése miatt nem lehet hamarabb bevezetve náluk a MAX.
Most a Discovery+ tartalmazza az HBO tartalmakat; az ES 1 és az ES 2 fut az alap tv csomagokban (ahogy nálunk is), plusz a Discovery+-on is az ES streaming-gel együtt (ahogy nálunk a régi ES app-ban/ webszolgáltatásban volt).
1 hónap múlva az ES1 és az ES2 mint csatorna az ES streaming-gel együtt kuka (azaz itt a a csatornák is ki lesznek nyírva). Maga az ES tartalom megmarad, s a TNT Sports tartalommal együtt négy tv csatornán lesz adva, viszont már prémium szolgáltatásként (itt az extra on-demands feed-et nem tudom egyértelműen értelmezni, vsz még a prémium csomagon belül is lesz extra tartalom). Ez a 4 TNT csatorna kvázi a Max Sports add-onjához hasonlóan bekerül a Discovery+ alá (eddig ugye ott az ES csomag volt), de négyszeres díjnövekedéssel a régi ES csomagjoz képest.
Nekem még annyi infó hiányzik a teljes összehasonlításhoz, hogy nálunk a Max Sports-add-ja végül is mennyiben lett több, mint a régi ES tartalom. Én alpesi sít, snookert és bringát nézek csak, de ezek az ES-nek is részei voltak. Nem láttam, hogy ebben a 3 sportban plusz versenyek is bekerültek volna a maxosítás miatt. Úgy rémlik, hogy féléve írtatok talán a rögbiről mint újról. Van olyan köztetek, aki annyira mélyen lebújt az ES tartalmak mélyére, s most a Max Sports add-onjában is, hogy azt tudja mondani, hogy kb X%-kal lett több a tartalom???
Nekem már követhetetlen, hogy mi a Warner Bros stratégiája. Látom a lépéseket, de nem értem. Egy csomó országban nincs is méltó vetélytársa a sporttartalmak terén, mégis részben (csak a stream-en) vagy egészben (tv-ben is) eltüntet márkaneveket.
A briteknél egészen pontosan “….all available on TNT Sports and its streaming home, discovery+” Azaz ott most lesz dualizmus a triumvirátusból. Nekem máig érthetetlen, hogy a semmiből minek hoztál ide nekünk a MAX szót, s rakták be alá az ismert Eurosport és HBO tartalmakat, míg a Discovery+ meg, ami legalább valamennyire ismert volt, meg sem jelent nálunk.
Régebben nekem is Pana plazmáim voltak, nagyon szerettem őket:) Akkoriban még természetes volt, hogy külső forrásból ment pl a filmezés, youtubeozás.
Most egy Philips Oledem van (65OLED807), minden szépen megy rajta, Telekom IPTV, Kodi, Youtube, illetve a Maxon is a filmek/sorozatok, csak éppen a sport streamek lejátszása okozott neki gondot. Hosszabb távon élvezhetetlen volt.
Még jó, hogy én kettő db kb. 14-15 éves Panasonic plazmatévékkel nyomulok, ott nincs gond azzal, hogy bármit lejátszana. Van egy harmadik Pana plazma, az egyik utolsó szériából, az már okos, de annyira nem, hogy bármire jó legyen, még a sima böngészés is vacak.