Sima betét lekötés a Számlainformációk menüben a Lekötött betétek alatt érhető el. Itt jelenik meg a "Betétlekötés" gomb jobb oldalon. Illetve ugyanez érhető el a Megbízások - Betétek kezelése - Lekötött betétek menüpontban is.
Csak úgy kiváncsiságból ránéztem, és lehet, de csak korlátozottan, tartós befektetési számláról. Folyószámláról valóban csak a netbankon lehet lekötni. Érdekes.
Jogos. Én azért tartok az összes folyószámlámon néhány ezer forintot, hogy elkerüljem az ilyen meglepetéseket, mert bosszantó tud lenni, ha megjelenik a semmiből egy olyan tétel, amire nem számítok. Pláne, ha nem is arról a számláról kellene vonni, mint jelen esetben.
Nem ez a pár száz forint borítja meg a családi költségvetést. Ami bajom van, hogy alap esetben nulla forint van a számlán. Innen vonják a CSOK hitelt illetve a megtakarítási számlán parkol a hitelkártyára visszafizetendő összeg pár napig, 1-2 hétig. Ezért lenne fontos az értéknapos átutalás és átvezetés az alkalmazásban. Pár forintos tétel is meg tud akasztani egy nagyobb utalást fedezethiány miatt. Persze a fontos dolgokat figyelem.
Köszönöm az információkat. Azért ezt a "referenciakamatos összegsávos betét, kamat terhelés"-t szegény Grétsy Lászlóval kielemeztetném, ha még élne.:-)
Ez a megtakarítási számlán kapott kamat SZOCHO-ja. Nézd meg a megtakarítási számla decemberi kivonatát, azon szerepel, hogy ezt a tétel valamiért nem tudták levonni akkor amikor esedékes lett volna. Ezért most levonták a lakossági számláról.
Nekem -174 Ft, és a megtakarítási számlaszám szerepel a Típus és a Partner pontokban. Mondjuk két hónapja nem vonják a 100 Ft-akat, úgyhogy eddig pluszban vagyok.:-)
Ma reggel volt egy párórás fennakadás. Bejelentkezni be lehetett, de nem hajtódtak végre a tranzakciók.
Plusz amivel mára meglepett a gránit, az egy 904 forintos minusz, "referenciakamatos összegsávos betét, kamat terhelés" címszóval. Betétem már jó régen volt a gránittal, így nem tudom mi. Ráadásul azt szoktam meg, hogy betét terméknél én kapom a kamatot, nem tőlem vonják le. De lehet, hogy ez náluk az innováció :) Korábban ügye voltak téves sms költség terhelések, illetve arra is volt már példa, hogy a megtakarítási számla 100 forintját többször vonták le.
"Gránit bank pedig az egyik legjobb digitális szolgáltatással rendelkezik itthon."
Használok még három másik magyarországit bankot, plusz az államkincstárét is. Ebből a gránité a legsz.rabb. Szerintem a gránit digitális szolgáltatásai elég fapadosak. Mantrázza, hogy "innovatív", meg a hasonló hülyeséget, de ez csak markerting duma. Pl. pár dolog, amit nem tud a versenytársakhoz képest
- A webes felületre való belépéskor üzenetben kódot küld. Amit csak az alkalmazásba bejelentkezve, kiolvasva, majd manuálisan beírva lehet belépni. Szemben mondjuk a webkincstárral, erstével, ha a cibnél az egyik módszernél, vagy akár az MBH-nál, ahol ez gyorsabb. Az előző évtizedben volt OTPs számlám. Az már akkor, a többieket megelőzve tudta. Az erste george is már lassan négy évvel ezelőtt elindult.
- Ugyanez a megoldás a tranzakciók jóváhagyásánál is. Ráadásul előszőr jóváhagyom, utána meg beküldöm a bankba. Ezt kb. két évtizede alkalmazta egy-két bank, amikor éppen belépett az internetbankos területre. Ez egyébkén már másfél évtizede így működik.
- Több bank megengedi, hogy az ún. egyszerűsített átutalást, amikor megbízható, korábban valamilyen folyamaton átesett számlákra való utalást csak "OK"znom kell. Itt a saját számlák közötti webes átvezetésnél f.szakodni kell.
- PIN kódot kell a mobilappban beütni jóváhagyáshoz.
- Mobil felületen nem adható értéknapos átvezetés
- Mobil felülten értéknapos átvezetésnél ha nincs megfelelő egyenleg nem enged tranzakciót megadni
- Ezt már régen próbáltam, de több esetben nem lehetett a mobil felületen adott értéknapos tranzakciókat visszavonni, módosítani. Az utóbbi esetben akár a dátumot, akár az összeget
- A képernyő nem testreszabható. Számlák sorrendje, színvilág stb.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Sok dolgot javítottak az elmúlt pár évben, de még van hátra sok minden.
Most hírtelen ennyi jutott eszembe.
Az amit meg sok más nem tudn és a gránitnál pozitív, hogy a zárolt kártya ideiglenes feloldásánál megadható egy automatikus zárolási idő. Ennél 60 perc a max, de ezzel még együtt lehet élni. A csúszkás limitállítás is jó.
El kellett volna ismerned h tévedsz és igazam van ehelyett büszkeségből nyomod a baromságaidat! Ne írj ide semmit meg se szólalj mert csak a hazugság árad belőled!
Csak úgy kiváncsiságból ránéztem napközben, és hibaüzenetet írt. Most viszont már működik, ha mindenáron itt akarsz állampapírt venni, akkor most meg tudod tenni. Miért jobb itt, mint a közvetlenül a kincstári appban vagy a webkincstárban?
A fő kérdés tehát az h van-e gyakorlati jelentősége annak h egy cég ide van-e bejegyezve? Ezt részletezd, bevallom én nem tudok erre válaszolni. Ami biztos h MNB által regisztrált társaság.