Keresés

Részletes keresés

van_Persil Creative Commons License 10 perce 0 0 23079

Neki az átverés az üzletpolitikája alapja, mert csak évek múlva derül ki a dolog és bizonyítsd be, hogy átvert.

Előzmény: CBNora (23078)
CBNora Creative Commons License 15 perce 0 0 23078

Az itt olvasottak alapján az kép alakult ki bennem, hogy B-nál rendszeres az, hogy valaki nem azt kapja, amit kért.

Én nem vágyom különlegességekre, úgyhogy nem estem kísértésbe, hogy onnan rendeljek, de ha mégis kiszemelnék valamit, biztos, hogy nem onnan venném.

Előzmény: van_Persil (23076)
Most Must Creative Commons License 1 órája 0 0 23077

Nagyon szépen köszönöm a felajánlást és a fajta felsorolást!

Nagyon szép fajták és kb. a felét nekünk is sikerült beszerezni, még várok kicsit hátha szerencsém lesz és mégtöbb érdekes fajtát találhatok.

Mindenképp írok, ha élnék a lehetőséggel!

Előzmény: zsorsz (23072)
van_Persil Creative Commons License 1,5 órája -10 0 23076

inkább nem írok semmit erröl az "úriember"-röl, (mondja magát magyarnak vagy ukránnak, tök mindegy, az embert a tettei minösítenek) mert a végén még magam is megbánom...

Előzmény: Most Must (23074)
van_Persil Creative Commons License 1,5 órája -10 0 23075

Ha beindul a nedvkeringés, akkor már nem jó oltáshoz, azaz nem, nem igaz, hogy amíg lehet, a tökén van a legjobb helyen, hacsak nem érted az "amíg lehet"-et arra, hogy még mielött beindul a nedvkeringés. Ami a gyökérnyomástól függ, az meg a talajhömérséklettöl. Az utóbbi években rendszeresen volt olyan, hogy beindult a nedvkeringés már február végén, aztán jött egy lehülés és alábbhagyott. Ez a legrosszabb a szölönek.

Előzmény: öreg_néne_b (23073)
Most Must Creative Commons License 1,5 órája 0 0 23074

Valóban rossz megfogalmazás volt a természetesen.

Valószínűleg a hirtelen popularitás átka volt és a sok megrendelés miatti hibázás amit az ukrajnai úriember a youtube csatornáján maga is szóvá tett. Így szerintem már világos kiről van szó.

Köszönöm az építő jellegű hozzászólást!

Előzmény: szervezkedő (23069)
öreg_néne_b Creative Commons License 2 órája 0 0 23073

Amíg lehet, addig a tőkén van a legjobb helyen. Rügykárosító fagy nagyon sok éve nem volt és nem is várható.

Előzmény: szervezkedő (23070)
zsorsz Creative Commons License 5 órája 0 1 23072

Esztergom környék, ha el tudsz jönni, ezek vannak: táltos 6066, landüsz, piszanka, preobrazsenie, fvr 7-9, stimul, romulusz, kesza-1, fursetnij, nizina, rudik, attika, anjuta, ajvaz, velika.

Előzmény: Most Must (23068)
AmazingGecko Creative Commons License 6 órája 0 0 23071

Szerintem írjál nevet, még ha részlegesen kipontozva is. Habár sejtem kiről van szó.

szervezkedő Creative Commons License 12 órája 0 0 23070

A mélynyugalom a kulcsszó, ahogy Persil is írta.

Amiatt célszerű megszedni mielőbb mert ha bejon egy nagyobb fagy, akkor a rügyek károsodhatnak. Másrészt ha enyhébb idő következik akkor ez a melynyugalmi állapot sem áll fenn. Ezért nem február, március ennek a szezonja.

Előzmény: öreg_néne_b (23064)
szervezkedő Creative Commons License 12 órája 0 2 23069

"Természetesen nevet nem írok..."

Egyébként ez miért természetes?

...és miért nem írsz?

Jó lenne ha ugyanabba a gereblyébe más nem lépne bele!

Szerintem!

Most Must Creative Commons License 13 órája 0 1 23068

Üdv minden kedves fórum tagnak!

Több éve csendes megfigyelőként követem a fórumot és próbálok minél többet laikusként tanulni a hozzászólásokból. 3 éve elhatároztam, hogy meglepem édesapám pár új tőkével, hogy az eddig nagy becsben tartott és otthon szaporítgatott 2 fajtája mellé végre bekerüljön pár izgalmas új darab is.

Nagy örömmel ültettük el a kb 15 új tőkét amiknek (elvileg) teljesen másoknak kellett volna lenni. Tavaly azonban rá kellett döbbennünk, hogy a legtöbbje fajtaazonos és kinézetre nem egyezett a rendelt fajtákkal. Természetesen nevet nem írok, igazából emiatt feleslegesen mérgelődni nem fogunk mert nem ér ennyit a dolog.

A kérdésem az lenne, hogy Magyarországon tudok-e esetleg különlegesebb fajták oltócsapjaiból rendelni valahol, hogy ezeket több hely hiányában szépen át tudjuk oltani?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,

E.

zsorsz Creative Commons License 16 órája 0 0 23067

Így gondoltam én is.

Előzmény: van_Persil (23065)
zsorsz Creative Commons License 16 órája 0 0 23066

Kössssssz!😜

Előzmény: van_Persil (23063)
van_Persil Creative Commons License 17 órája -11 1 23065

A vesszöt mélynyugalmi állapotban kell szedni, viszont 2024-ben még november közepén is tele volt levéllel a szölö, úgyhogy késöbb került mélynyugalmi állapotba. Most teljesen jó az idöpont a vesszö szedésére.

Előzmény: öreg_néne_b (23064)
öreg_néne_b Creative Commons License 17 órája 0 1 23064

Inkább lombhullas után ősszel november végén, decemberben célszerű vesszőt szedni.

Biztos? A tőkén tökéletes helyen van a mélynyugalmi időszakban, ha a tél végén szedik, akkor kevesebb ideig kell tárolni.

Előzmény: szervezkedő (23058)
van_Persil Creative Commons License 18 órája -12 0 23063

Te összekevered a "vessző szedésé"- a "venyige gyűjtésé"-vel. A kettő két külön fogalom és egész mást jelent.

Előzmény: AmazingGecko (23062)
AmazingGecko Creative Commons License 18 órája 0 0 23062

Tüzelni. Mi még a metszési hulladékot is félretesszük. Begyújtáshoz jó.

Előzmény: zsorsz (23061)
zsorsz Creative Commons License 21 órája 0 0 23061

Töröm a fejem még milyen célra lehet vesszőt gyűnteni?

Előzmény: AmazingGecko (23059)
zsorsz Creative Commons License 21 órája 0 0 23060

Is-is.

Előzmény: AmazingGecko (23059)
AmazingGecko Creative Commons License 22 órája 0 0 23059

Vesszők szedése milyen célból? Dugványozás, oltás?

Előzmény: zsorsz (23057)
szervezkedő Creative Commons License 24 órája 0 0 23058

Inkább lombhullas után ősszel november végén, decemberben célszerű vesszőt szedni.

Az a lényeg hogy beért, nyugalomban lévő vesszők legyenek a növényen illetve hogy nagyobb károsító fagy ne érje az ültetvényt.

Ha eddig nem szedted meg, én inkább mielőbb megtenném, minthogy jöjjön egy felmelegedés és meginduljon a nedkeringés. A tél folyamán a cukor és a keményítő aránya ide-oda változik, az idő múlásával és az időjárás enyhulésével.

Előzmény: zsorsz (23057)
zsorsz Creative Commons License 27 órája 0 0 23057

Hello szőlészek! Mit gondoltok ez az idő ezekkel a kis minuszkákkal alkakmas a vesszők megszedésére, vagy várjunk februárig, kockáztatva hogy az elmúlt években akkor már rendre enyhe kicsalogató idő volt.

van_Persil Creative Commons License 3 napja -18 1 23056

A csemegeszőlőknél általában az alsó 2-3 rügy kevésbé termékeny, mint a hajtás többi rügye. A guyot-művelés ezt a problémát kiküszöböli, pláne, ha a törzsközeli rügyeket ki is pucolod. Egy 15 éves termőkar már pont annyi idős egyébként, hogy ideje leváltani. Viszont, ha azt tapasztalog, hogy a hajások vékonyak, rövidek, akkor csákányt neki.

Előzmény: AmazingGecko (23055)
AmazingGecko Creative Commons License 3 napja 0 0 23055

Sziasztok!

Egymás mellett van egy tő Csaba gyöngye és egy Mathiász Jánosné muskotály. 15 év körüliek, vesszőről gyökereztettem őket. Mindkettőt ugyanúgy metszem, a legkisebb hozzáértés nélkül, csak úgy érzésre. Ennek ellenére elég jól szoktak teremni. Néha többet, néha kevesebbet, de ez normális. Az utóbbi években megfigyeltem, hogy a Csaba gyöngye kevesebbet terem, mint szokott. Amúgy szép, egészséges.

Olvastam, hogy hosszúmetszést igényel. Lehet, hogy túl sokat metszettem belőle?

acerola Creative Commons License 2025.01.11 -1 4 23054

Eltelt egy év, ismét elkészítettem a toplistát a szoloink.hu-n a legnépszerűbb szőlőkről. A szőlők népszerűségét többféle módon lehet mérni. Itt most azt nézzük meg, hogy mely fajták vannak meg a legtöbb gazdának, hiszen a regisztrált felhasználók megadhatják az oldalon, hogy milyen szőlőjük van. Ez a lista különösen értékes visszajelzést ad, hiszen a gazdák a legfontosabb erőforrásukkal, a termőterületükkel "szavaznak" egy-egy fajta mellett.

https://szoloink.hu/posts/hirek/legnepszerubb-szolok-2024

woodruff Creative Commons License 2025.01.07 -1 0 23053

A garázsban tárolt, konténeres új ültetésű gyökeresek, elkezdtek hajtani!

Tom1979! Creative Commons License 2024.12.24 0 3 23052

Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt, valamint kiszámítható időjárási anomáliáktól és fertőzésektől mentes boldog új évet kívánok.

zoli1437 Creative Commons License 2024.12.12 -1 0 23051

Van ilyen néven vásárolt szőlőm. Ki fog derülni hogy milyen.

Fogok találkozni az oltvány készítőjével más okból. Tőle is tudok kérdezni.

Az hogy itt megkérdeztem, csak arra irányult, hogy hátha valaki helyből tudja.

Én már rég lezártam a dolgot. Csak másnak válaszolok. Ez nem az a szint aminél személyesen kezdek érdeklődni. Ha valakinél igen tegye meg.

Előzmény: van_Persil (23050)
van_Persil Creative Commons License 2024.12.12 -18 1 23050

A Copilot inen-onnan lopkodja a váaszait, agarancia arra, hogy ténylehgesen igazat is mond, közel sem100%.

Meg többször is mondtam már, hogy kérdezz rá a pécsieknél, de b..tál megkérdezni öket, pedig ugyanannyi energiádba került volna, mint ha a mesterséges uninteligenciát kérdezted volna.

Előzmény: zoli1437 (23049)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!