Próbálj összeszedni pár embert akinek kellene és erröl az oldalról tudsz még rendelni igaz ennek az ára a legmagasabb de nem véletlen. https://www.vitiveto.hu/capsico_m_102
Nagyon jó a kelési arány, szinte 100%, gyönyörű a termés. Főleg az elsők, szinte csodájára járnak. A delicado tényleg fagyokig termett, és azok olyan nagyok is maradtak, mint a legelsők. A növények bekerülési értékébe - akár még a munkát is beszámítva - elenyésző a mag ára. Ezért annak megduplázása még mindig megéri. Persze értem, mire az összes magot beszerezzük sok ezer forint, de egy növényre vetítve nem sok az a 30-40 forint.
A képeket úgy szoktam lekicsinyíteni egyszerűen, h. a telefonomon Messengeren átküldöm magamnak, és pont annyira kicsinyíti le, amennyivel már nincs baja az Indexnek.
Rendeltetek paprikamagot és én lemaradtam? Nagy kár lenne, Delicado jó lett volna. Még van pár szem magom az idei évre. a többi pótolható, de ezt nagyon szerettük. Jövőre (ha élünk) jobban figyelek hogy le ne maradjak.
Én szabadföldbe ültettem és árnyékoló háló alá itt szépek voltak a paprikák csak egy két tő amit nem takart teljesen az árnyékoló háló ott lett napégéses. Mivel nagyon agyagos a kertem talaja ezért szabadfölbe én úgy ültettem hogy ősszel kiástam egy 40*40cm-es árkot amit megtöltöttem saját készítésű komposz, bolti virágföld, erdei föld és a kiásott árok fölső fészébe lévő talaj keverékével. Erre még ráhordtam ló istálló trágyát aminek a nagy része tavaszra bekomposztálódott. Ültetés után kb kéthetente megpermeteztem Calcinol lombtrágyával és nem volt calciumhiányos paprika a paradicsomot már évekkel ezelőtt így termesztem és tavaly csak egy alkalomal öntöztem meg a paradicsomot . A paprikát kb hetente egyszer öntöztem meg Ferticare magas kálium tartalmú műtrágyával. Valamiért nem tudok föltenni lekicsinyített képeket mindenképpen az indafotóra küldözget de az sem működik.
Igen, ezek mindig megbízhatóan keltek, az összes vagy majdnem az összes mag, és már kitapasztaltam, melyik fajta jó hozzánk a fóliánkba. A Cahunát is szerettük és a Baklava is elég jó volt, de annyira egyik se termett bőven és hosszan, mint a Delicado. A Bronco a mi fóliánkba túl terebélyes volt és a termése könnyen rothadt, alig volt rajta ép, érett paprika. Tágasabb, szellősebb helyen valószínűleg jobb.
Pár éve használom ezeket a magokat és nagyon meg vagyok vele elégedve. TINTUS fórumtársunk találta ezeket CAPSICO magokat de mivel csak 100 szemes kiszerelésben kapható ezért már évek óta közösen szoktuk rendelni. Ha viszakeresed pl a "90927" hozzászólást ott van egy táblázat hogy szoktuk rendelni de mivel Tintus barátom már nem él így én rendeltem az általam használt magokból.
Na, így már megtaláltam! A Szentesimagtól rendelted őket? Mi alapján választottad ezeket? Beváltak már nálad vagy most próbálod ki őket? Annyi féle érdekes mag van azon az oldalon, hogy nem is tudnék választani. Sok újabb fajta, amikről még csak nem is hallottam.
Igen, erre már én is rájöttem. Évekig komposztálom őket a növényi hulladékkal együtt, aztán belerotátorozom a kertbe. Biztos jót tesz a talajnak, de speciel kálciumhiány ellen nem sokat ér.