Mobilon nézve nem láttam élesen a skálát (a 0 fokot kerestem), de desktopon megvan.
A szokásos mennyiségű hó esett, ami menetrend szerint azonnal elkezdett olvadni. Ettől persze még a közlekedés el tudott akadni többfelé, művészi fokon csinálják már. Csak kacérkodom: mi lenne itt egy 20-30 centis hótól?
Nézve az előréket én nem sok jót látok. Napsütés aligha lesz jó darabig, de köd meg afféle nyúlós idő annál inkább. Jöhetne már a tavasz!
Itt szerencsére ebből kimaradtunk. Volt némi szél, de nem lényeges.
Bezzeg a Vendée Globe-on! Van, mikor negyvenes (km/h) tempóban száguldanak. Lassan beérnek a dobogósok, már mind a hárman újra az északi féltekén vannak! A sereghajtók meg a Csendes óceánon száz feletti szeleket kaptak a nyakukba manapság
Nálatok valami lehet, itt kevesebb. Viszont dec 24-ig érdekes, hogy a GFS jelez az ország közepére (inkább délre) 10-15 mm téli csapadékot, amiből szerintem olvadozó kellemetlenkedő hó lesz majd, mert eső is jöhet rá, a fehér karácsony nem zárható ki.
Egyszerűen a melegfront és a déli szél okozta (főnszél), hogy fent meleg lett, míg lent maradt a hideg, ott nem keverte át a levegőt. Az Alpokban néha ilyen helyzetekben egészen drasztikus különbségek alakulnak ki.