Ami biztos h számos lehetőség lesz a tőkepiacon ami messze meghaladja a 2.88%-os cetelem szintet.
Minek tartanám a pénzem a cetelemnél ha ennél többet kapok a Lightyearnál ráadásul azonnal lehet kereskedni indexekkel és részvényekkel nem kell órákat várni a kiutalással?
Nem sértésnek szánom de a szűklátókörű emberek eszköze a bankbetét és a unit-linked életbiztosítás + nyugdíjbiztosítási + lakástakarék.
Aki azt hiszi h ezekkel lehet vagyont építeni az csalódni fog és lesz pofára esés a naivitásból h az szja támogatás majd megoldja a nyugdíj problémát, a lakáscélt pedig a fundamenta.
Ezen termékeknek (nyugdíj és életbiztosítás + ltp) közös jellemzője a rendkívül magas költségek és az alacsony hozam, a magas költség megeszi a támogatás mértékét, lehúzás az egész.
Pár éve egy rokonom beutalt aztán azonnal megjelent a számláján, aztán 2013-ban a dkj hozam adómentesen 13.5% volt hát azóta köszönjük szépen nem kérünk a Cetelem ajánlatából, a Lightyear is ad látra szóló kamatot HUF-ban amit nem kell kiutalni hanem azonnal be lehet fektetni diverzifikált index etf-be egyedi részvényekbe a befektetési paletta szinte korlátlan.
Sokkal jobb innovatívabb a Lightyear mint a gagyi cetelem.
Azt nem tudom h az Interactive Brokers (IBKR) fizet-e látra szóló kamatot, vki szerint igen a margin számlán.
Az IBKR nagyon stabil, mégis a Vanguard és a BlackRock a legnagyobb részvényesek között mint az Apple Microsoft Nvidia esetén.
Elég a hagyományos adósságra építő bankokból, az alternatív bankrendszer sokkal stabilabb tehát átláthatóan működő alapkezelők és brókercégek mint BlackRock Vanguard IBKR.
Erste nemzetközi utalásnál úgy tűnik. Ha ilyenre is gondolsz. Revolutról 23-án 10:37 óta nem íródott jóvá. (akkor érkezett meg az Erste-hez a Revo szerint)
A Magyar Cetelem Zrt. új tulajdonosa 2024. szeptember 30. napjával a COFIDIS SA
A COFIDIS SA tulajdonosi határozata alapján a Magyar Cetelem Bank Zrt. cégneve 2024. december 20. napjával megváltozik: A Hitelintézet rövidített cégneve magyarul: Magyar Cofidis Bank Zrt.
azért mondom, mert ez a helyzet. valószínűleg nem mentél el a konkrét vásárlásig (vagyis hát biztosan nem, mert akkor nem kételkednél abban, amit írtam), ahol jelenleg minden dkj-nél megkapnád azt a szöveget, hogy "nincs elegendő névérték"
Ezt mért mondtad, neked mért nem engedi a kincstár a vásárlást?
Ezt azért kétlem mert jelenleg nem tapasztalok rendszerhibát v forgalmazási korlátozást, a héten nincs szerver v egyéb karbantartás.
Valójában azért említettem h kevés a 2.88% mert a magas 2 számjegyű kockázatmentes kötvényhozamokat megszokva nagyon kevésnek tűnik ez a 16-19.1%-hoz képest.
Azt is érdemes figyelembe venni h 6.5% az alapkamat, tehát ezek a 2-3% közötti kamatok alacsonyak a többi ajánlathoz képest, tény azonban h cserébe rugalmas és nincs feltörés miatti veszteség mint a Gránit lekötött betétek esetén.
A taxámla vésztartalékra tökéletesen alkalmas, hiszen vésztartalék esetén fontos h akár perceken belül hozzáférjen az ember a pénzéhez, ilyen egy váratlan műszaki hiba egy autónál stb.
Most néztem tényleg levitték 4.6-4.85-re a dkj kamatokat viszont a rendszer engedi a vételt hiszen kipróbáltam és nem volt hibaüzenet gond nélkül engedte volna h teljesüljön a tranzakció.
Nyilván előnye a taxámlának h nincs veszteség a spread miatt hiszen a dkj néhány napra nem jó megtakarítás a vételi/eladási különbsége miatt, a taxámla akár pár napra is fizet kamatot.
A dkj akkor jó ha legalább 2-3 hónapig nem kell a pénz és lehetőleg a lejáratig tartani tudja az ember.
Az biztos h a 2.88% jobb mint a folyószámla 0%-os látra szóló kamata.
Mért ne lehetne venni dkj-t hiszen engedi a rendszer?
Nyilván a 2.88% sem olyan rossz főleg annak tudatában h napi kamatozású és nincs kamatveszteség tehát pár nap után is kifizetnek.
Abból indultam ki h jobban megéri 5%-t kapni mint 2.88-t, tény h a taxámla rugalmasabb, hátránya h csak hónap végén írják jóvá a kamatot azelőtt nem lehet hozzáférni csak a tőkéhez.
nyugodtan látogass el a kincstár honlapjára, és próbálj meg bármelyik dkj-ból vásárolni. sok sikert hozzá!
minden terméket arra kell használni, amire való. a takarékszámla meg arra való, hogy az egyébként bankszámlán tárolt pár százezres, esetleg 1-2 milliós likvid pénzt itt tartsa az ember 0,01 százalék helyett nettó három százalék kamatért. az durván pont háromszázszoros különbség
te nem tényeket mondasz, hanem ész nélkül vagdalkozol - mint mindig
Te trollkodsz nem én hiszen én a tényeket mondom!!!!!
A Cetelem megtéveszti az ügyfeleket, a honlapon nem szerepel az h ez bruttó kamat és adózni kell utána, sok idős mama ezt nem tudja és azt hiszi a teljes összeg az övé, hát nagyon nem!
A dkj-ból elég sok lejárat van, emellett fizetni is lehet máp-al nagyobb dolgokért hiszen ingyenes a transzfer, ha kell egy használtautó akkor meg lehet állapodni az eladóval h azzal fizess netán ingatlan esetén is így nem kell 1% költséggel eladni, dkj esetén kisebb a spread, elnézést ezt nevezem költségnek dehát spread a neve - vételi / eladási különbség.
Áruld már el h mért előnyös h a 4-5% kamat 72%-t kapod meg hiszen levonják és befizetik az adót?
Rövid távra kockázatmentes hozamként nem olyan rossz az 5% dkj, pár 10-ed eltérés van lejárat alapján, 5% viszont 100%-ig a tiéd hiszen teljesen adómentes!
köszönjük, hogy ismét trollkodtál egy jót teljesen feleslegesen
egyébként de, továbbra is nagyon megéri bankszámla helyett takarékszámlán tartani a pénzt, főleg, mert dkj-t jelenleg kb. nem is lehet venni értelmes lejárattal, és a hozam is beesett karácsonyi ajándék gyanánt 5 százalék alá
ettől még persze azt csinálsz, amit akarsz, de számunkra is nagy karácsonyi ajándék lenne, ha megtartanád magadnak a bölcsességeidet... mondjuk örökre
A takarékszámla és a lekötött betét így már nem éri meg h 28% az adó, ettől a dkj is többet fizet, a bmáp és fixmáp pedig jóval többet, 6.91% és 6.5, ezzel szemben a taxámla 3%.