A D4k Dutra azért nagyot szól majd szerintem(nálunk legalább is, a lengyeleknél azt se tudják h mijaz), érdekes hogy keveseknek tűnik fel a listában.
A Steiger megint csak sci-fi kategória nekem. Ennek úgy sejtem jókora piaca lesz még amerikában is:), szóval érdemes jóelőre lezsírozni ha valaki szeretne belőle!
A felsővezeték-szerelő Csepelről már a sorozat kezdetén volt szó itt, talán Controlman olvtárs írta hogy "biztosan lesz", meg "gyártásban van, és 6-12 hónapon belül megjelenik". Megjelent itt a kép a modellről pár hete, tehát szerintem az jön január végén. De a tűzoltó is jöjjön majd, van belőle eredeti, meg tudják csinálni :-)
A felsős Csepelnek én is örülnék, de még jobban mutatna egy 1.45-ös villamosmodelleket építő és működtető barátom asztalán.
Viszont egy korábbi ötletelésből én a 26. számhoz a D352 water tankert írtam be és egy tűzoltó szerkocsi fényképét társítottam hozzá.
Igazából utóbbinak is örülnék, de nálam a prioriás a felsős. Legjobb lenne valami ismeretlenebb beharangozottat becserélni a most kimaradó Csepelért. :-)
Sajnos arra lehetett számítani, hogy a lengyel fülkés Csepelek "alibi" modellek lesznek, így a legegyszerűbb a gyártónak. A fülkék készen vannak, az eredeti autók (D452, 469, 730) szinte ismeretlenek, nem sok maradt belőlük, ha átmatricáznak egy Start vagy Jelcz-et, messziről nézve jó lesz Csepelnek. Ha ez az "ára", hogy kapjunk olyan modelleket, ahol tényleg beszkenneltek egy eredetit, és azt modellezik le nekünk szép kidolgozással, akkor felőlem jöhet néhány átcimkézett lengyel teherautó :-)
Frissült a kiadó honlapja, beírták 26. számnak a Csepel D352-t (felépítmény nélkül). Tehát nagy eséllyel jön a nemrég itt bedobott felsővezeték-szerelő. Ha az lesz a bliszterben, mint a képeken, az szinte hihetetlen. Ugyanez igaz a D755-ös tűzoltóra is. Nemrég még az sem volt általános, hogy minden kerék földet ér, egyenesen áll a kocsi és nem csálék a gumik, a képeken szereplő járgányok tele vannak külön felszerelt alkatrészekkel, ránézésre meggyőzőek, finomabbak a korábbiaknál, mintha nem is bangladesiek lennének...
A tervek szerint már ősszel jönnie kellett volna, úgy látszik tényleg csak elnapolták, így várhatóan a 28. szám egy Csepel D733 mixer:
Képek alapján sajnos nem úgy tűnik, hogy sok gondot fordítottak rá. Csupán a Jelcz P325 színeit, kerekét és a feliratokat variálták meg, így elég pontatlan lett a modell a valós járműhöz képest.
Arról nincs valami hír, hogy ez a traktor sor megjelenik-e nálunk? Bár gondolom itt is sokan beszerezték ami kellet az orosz sorból. De azért egy-két Rába jól jönne... Persze lehet, hogy a lengyelek is beleteszik.
Más: lehet, hogy csak elkerülte a figyelmenet, de az a Liaz kukás hol jelenik meg?
Sok megtekintett kép után is nehéz eldönteni, hogy szabályos téglalap, vagy felfelé enyhén szűkülő trapéz-e a hűtőrács formája, jómagam az utóbbira voksolnék.
Az általad felrakott képpár nem mérvadó, mert az elsőn nagyon érvényesül a nagylátószögű objektív torzító hatása. Ha megnézed, ott az elvileg függőlegesek ( a lökhárító széle, vagy a falak a kocsi mellett) mind nagyon széttartanak fölfelé.