Szőrös kivim régen volt, azt boltban vásárolt gyümölcsből származó magoncba oltottam, de az akkori hideg teleken ki is fagytak sorban. A mini kivit fás dugvánnyal nem igazán lehet szaporítani, de légbújtással, bújtással (a vessző kérgét megsértve) elég jól gyökeresedik. Félfás dugvánnyal is elég jól gyökeresedik. A vesszők végét gyökereztető porba mártva, nedves homokban vagy perlitben, párás környezetben elég jól gyökeresedik.
A kivi nagyon viz igényes fajta. szerintem több víz szükséges ennek a tőnek talán nem akkora a gyökérzete mint a mellette levőknek. Eben a szárazságban én rendszeresen öntözöm tegnap kaptak tövenként 20l vízet
Üdv. segítséget kérnék. Idén júniusban elültettem két termő + 1 porzó kivit. A porzó és az egyik termő szépen meg is indult, de a másik termő levelei kezdenek barnulni a széleken és nem is növekszik a cserje. Mi lehet az oka? Olvastam olyat is, hogy túl meszes, klorózisos talaj okozhat ilyet, akár pár méter távolságban is a jó talajba ültetett másik cserjéktől. Válaszokat tanácsot előre is köszönöm.
Ha jársz náluk, kérlek jelezd nekik, hogy meghalt a weboldaluk:
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: mysqli::query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_5f29_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")
Disk full (/tmp/#sql_5f29_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device")
SELECT COUNT(rendeles_termekei.id) AS countid, termek.* FROM termek INNER JOIN rendeles_termekei ON rendeles_termekei.termek_id = termek.id WHERE termek.erv=1 AND fokep!='' GROUP BY rendeles_termekei.termek_id ORDER BY COUNT(rendeles_termekei.id) DESC LIMIT 3
Filename: models/Home_model.php
Line Number: 53
Severity: Notice
Message: fwrite(): write of 48 bytes failed with errno=28 No space left on device
Filename: drivers/Session_files_driver.php
Line Number: 272
Backtrace:
Severity: Warning
Message: session_write_close(): Failed to write session data using user defined save handler. (session.save_path: /var/www/clients/client8/web58/tmp)
En februarban szoktam megmetszeni. Akkor is csopog belole a viz a vastagabb agakbol de nem latom hogy az problema lenne.
Januar azert korai szerintem de lehet hogy nem. Majd itt masok akik jobban tudjak megmondjak.
Nekem minden masodik evben van nagy termes 2 torol, most utoljara rengeteg volt rajta nem gyoztem osztogatni, eppen ma ontottem ki az utolso vodorrel a komposztra mert teljesen megpuhultak a maradek.
A mini kivikkel kapcsolatban , csak annyit , hogy még egyáltalán nincsenek
elkésve. A fiuk nálam mindig legalább egy évvel korábban virágoznak mint a lányok , a magonc szőrös kiviknél még
több idő kell 2-3 év.
Nem szabad feladni , sajnos a növények neveléséhez sok-sok türelem kell, de ezt Te is tudod.
Csak egy kis példa , tavalyelőtt oltottam 5 db. magonc szőrös kivit , nagy nehezen majd egy évre rá kiderült, elindult három belőlük,
Nagyon megörültem , hogy ilyen könnyen lehet oltani a szőrös kivit. Nosza oltottam pontosan tizenöt darabot , egy -egy magoncba
többet is. Ezek a magoncok már több méter magasak . A napokban tüzetesen megnéztem minden oltást , egyetlen egy sem maradt meg, mind megbarnult.
De nem adtam fel , az elmúlt napokban újra oltottam vagy tíz darabot , eltett oltóanyag hiányában , kerestem a kiviken el nem indult rügyeket, két napig vízbe tettem
oltottam és szemeztem ,aztán majd meglátjuk.
De ezen túl , még sikerült pár darab szőrös kivi ágat lehajtani bujtáshoz.