Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Sziasztok!Szerintetek mi lehet?Mikor megtaláltam megijedtem.Pici volt és halott már.Úgy néz ki,mint a csótány nimfa,de azok még se így néztek ki,amikkel eddig találkoztam és hátul is ilyen hosszabb antennák vannak.Próbáltam felvenni a kapcsolatot emailben szakemberrel,ő szerinte ez ezüstös pikkelykének tűnik.Mivel kicsit kiszáradt,így nem tudta 100%ra mondani.
Sziasztok. Valaki tudna segíteni és megmondani, hogy milyen bogár ez? Több is van a lakásban. (Távol voltunk 4 honapig, és ahogy visszatértünk vettem észre őket) nappal is aktívak nem csak éjszaka. Csipéseket még nem eszleltünk.
Sajnos, ritkán és rövid időre éles, meg ezt a rokonságot nem is ismerem túl jól. Abban viszont biztos vagyok, hogy véletlen betévedő. Nem azok közül való, amelyek rendszeresen lakásokba költöznek (önkényesen).
1 cm-nél nem hosszabb, vékony, fekete, mintha fullánkja lenne. Olyasmi mint a szárnyas hangya, de annak a szárnya másmilyen. Inkább pattog mint repked.
Az erkélyes ablak szúnyoghálóján belül tanyáznak, talán 1-2 a függönyön. Kb 8at összeszedtem, másnap reggelre megint kb ennyit. Utána még 1-2 megjelenik, de ennyi. Lakásba máshol nincs, a többi 3 ablaknál sem.
Sajnos jobb fotót nem tudtam, mert kicsi és a teló nem fókuszált már.
Egy herelégy lárvája lehet. Teljesen ártalmatlan, a lárva a szennyvízből szűri ki a tápanyagokat, a kifejlett légy virágokat látogat, hozzájárul a növények beporzásához. Szóval inkább hasznos, mint káros.
Ezek a kukacok/férgek vajon milyen rovar lárvái lehetnek? Mi lesz belőlük? Veszélyes lehet az emberre, az egészségre esetleg?
Nagyon furcsán néz ki, egy darab nagyon hosszú szarva van neki.
Van egy kerti pottyantós vécé, annak a kiszippantásakor belevilágítottunk és vettük észre, hogy hemzsegnek benne ezek a férgek. Rengeteg van a trutyiban, több száz, de lehet akár több ezer darab is. Hátborzongató látvány. Egyet kihalásztam, hogy meg tudjam nézni milyenek és le tudjam fényképezni.
Szeretném én is a segítségeteket kérni. Hátha valaki azonosítani tudná a képeim alapján ezt a kb. 3 mm-es kis világoszöld színű, szárnyas rovart, amiből nagyon sok van jelenleg a kertünkben. Nem tudom, hogy hasznosak-e, vagy károsak. (a képek nem túl jól sikerültek)
A napokban figyeltem fel a fürdőszobában olyan rovarra, ami a földön volt, egy muslicára hasonlított először, de ahogy össze akartam nyomi , elugrott. Alig lehet összenyomni, csak körömmel lehet. Először állat bolhara gyanakodtam, mert van kinti kutyusunk, de nem bolhás. Utána pedig férjem látta kint ezeket a rovarokat a kertben, ahogy kint dolgozik, korhadt fák mellett, hogy ott másznak és ugrálnak a lábán. Valószínű ő hozta be kintről. Földi bolharol olvastam, de nem teljesen úgy néz ki. Kép sajnos nincs róla
11 nap elteltével még 2db jelent meg a lakásban, egy a fürdőszobában, és egy a konyhában, méretei nem változtak, ugyancsak 5mm a teste (antennával együtt kb 8-9mm). További ötletek esetleg?
Nekem is feldobta az argentin csótány nimfát a Google képek. Remélem többel nem találkozom, ha mégis, akkor jelentem a házmesternek, mert akkor tuti elszabadult egy kolónia köszönhetően valamelyik szomszéd házikedvence miatt.