Tegnap a francia-izlandi meccsen a félidőben mutatták újra ahogy Griezmann gólja után Payet megcsókolja Griezmann cipőjét, mire Hajdú B.: még jó, hogy nem más testrészével lőtte a gólt :D
"Arrébb teszik a labdát, nem mindegy honnan ezek szerint. Hát ezt is megértük. A román-francia területi vitát egy magyar döntött el."
"Ez aaaz. Ott vaaan. Gurulj be lassítva is."
"Nyolc másodperc múlva letelik a kilencven perc. Nem tudsz annyi számot azon a táblán kihozni hogy Nekünk annyi legyen most már. Öt perc a hosszabbítás. Azért, megpróbálja. "
Kevesen emlékeznek már a legendásan egyhangúan közvetítő sportriporterre, Szőnyi Jánosra. Kedvencem tőle egy Vasas meccsen hangzott el a 60-as évek vége körül, amikor még a kapus foghatta a hazaadást: (monoton hangon, mintha álmából most kelt volna) "... viszi, viszi a labdát, és lő! óóó, de gyenge lövés! Ja, bocsánat, most látom ez hazaadás volt."
A Bayern München-Atletico MadridB L selejtező visszavágóján. Az Atletico kapujában a szlovén Oblak parádésan védett. Egy óriási Bayern helyzetnél mondta: "Levandowski a kapuval szemben teljesen üresen álló Müllerhez passzol, mondhatnám ajtó, olak tárva..."
GRUNDFOCI - avagy futball a kortárs magyar irodalomban. Május 4. 18:30 kedd, Marczibányi tér. Vendég: Hajdú B. István sportriporter, Egressy Zoltán drámaíró
Avagy: hogyan jut el egy író a fehér laptól a piros lapig?! Válogatott írók és íróválogatottak. Mit tudnak kézzel és lábbal jeles novellistáink, milyen egy utazás tizenhatos mélyére?
Sajnos én azt a meccset fél szemmel és fél füllel hallottam így pontosan nem tudom mit mondott Méhes Gábornak. Nekem ez a két kommentátoros közvetítés nem igazán jött be eddig. Mindkét kommentátor nagy egyéniség de valahogy együtt ezt nem tudták megmutatni. Nekem sokkal jobban tetszene, ha egyik héten Hajdú B. a másik héten pedig Méhes közvetítene.
Tökéletes analízis a két riporterről. Jenő bá' - nyugodjon békében - időnként igencsak megosztotta a közvéleményt, egy-egy erősebb kritikájával. Sőt, rémlik valami kosár meccs, ahol kórusban szidták is egy erősebben megfogalmazott véleménye miatt, de az is lehet, hogy a kosaras fia miatt, már nem emlékszem. Ilyen szerintem Hajdú B. esetében elképzelhetetlen. Mondjuk Hajdú B. is be tud szólni adott esetben, pl. kedden a Bayern meccs után elég pikírt volt Méhes Gabival.
Hajdú B. István és Knézy Jenő stílusát nem lehet összehasonlítani, Knézy a megtestesült precízség pontosság volt, úgy hogy közben egy humor sem hagyta el a száját, és megmondta a véleményét egy egy vesztes mérkőzés közben vagy után. Ellentétben Hajdú B Istvánnal, aki megspékeli mondanivalóját némi humorral, amivel fel tudja dobni az adott meccs hangulatát. Természetesen a felkészültsége neki is makulátlan mégsem tér ki olyan statisztikákra a mérkőzések közben,, mint egykor Knézy Jenő tette. Továbbá Ő az a típusú kommentátor, aki sosem kritizál, hanem a pozitív dolgokról beszél javarészt.
Knézyt az a riporter akit mindig el fogok ismerni tudása miatt, azonban hozzám Hajdú B István stílusa közelebb áll.
Nekem amit hajdutol hallottam elöször s nagyon tetszett az ''Az angolok szokás szerint meglepően agresszívan kezdtek." beszolása volt.Knézy nyomába biztos nem ér de azért látszik hogy igyekszik hogy jol teljesitsen :D