Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Én megint egy Martin bácsi idézetet szeretnék hozni, valahogy ideillik:
" Amikor egy téli éjszaka mélyén a vad hóvihar lökései tombolnak a kunyhó körül, és mindent elfednek és beborítanak, akkor jön e a filozófia fő ideje. Kérdezésének ekkor egyszerűvé és lényegessé kell válnia. Mindennemű gondolat megmunkálása nem történhet másként, mint keményen és élesen. A nyelvi megformálás fáradsága olyan, mint a magasba emelkedő fenyők ellenállása a viharral szemben."-Martin Heidegger
Imádom, majdnem megismételhetetlenül feszes mágikus (- a szerző tiltakozna ez ellen-) gondolati struktúra. Elnézést a szubjektivitásomért, ilyen ez.
Csak egészség legyen, meg tényleges emberi kapcsolatok, meg persze filozófia és létmegfejtés (majdnem) mindenek felett.
Én három Richard teát, (már csak a fém dobozaira ránézni is gyönyörűség), az téli, éjszakai távcsövezésekhez egy kazal meleg holmit. Meg egy kaméleont, de azt letettem a mintás szőnyegre, azóta nem találom.
Ez volt a legjópofább. Tálcán raktam ki a kanapén, mert filmet is néztünk közben. Egyes elemek külön is bagolyformák. A nagyfiam vette, én ezt a közepesen nehéz baglyost, az öccse nehéz cicást kapott.
Két könyvet, egy kávét, egy baglyos fakirakót, két gombolyag fonalat, egy Samsung Buds 3-at és a fiúktól a férjemmel közösen kaptunk egy üveggömbkészletet, amiben fényre forgó lapocskák vannak, csak nem tudom, hogy hova tudnánk felakasztani őket, úgy, hogy ne törjenek össze.
A gyerekeink egy csomó ghibli memorábíliát, amiket Japánban harácsoltunk össze nekik. Évek óta úgy van, hogy persze megkapják a nagy ajándékaikat (most a kisebbiknek az autót kell beszámítania, poénkodtunk is, hogy parkoljon be vele a fa alá, a nagy meg új laptopot kapott), de a fa alatt is kell legyen valami, szóval sok kis vicces ajándékot kapnak, pl. idén totorós zoknit, pólókat, capibara-plüssöket, totorós bögréket, a nagyanyjuktól könyveket (anyu ajándékait a nagyfiam hozza el ilyenkor, idén a nászomék is küldtek ajándékot, azt is). Szigorúan becsomagolva, és egymás után bontogatjuk az ajándékokat. A férjem könyveket kapott, kávét meg tokaji aszút a pesti rokonoktól. És mivel mindig partypooperkedik, hogy nem akar ajándékokat kapni (ahhoz képest az utolsó könyvet olvassa a háromból), ezért kitaláltam, hogy veszek neki a kocsijába egy motorolajat (mert sose szokta tudni, hogy melyiket kell vegye utántölteni, és mindig engem hív fel). De akkor már elkapott az ötlet, és kapott egy kocsi csomagtartójába való filctáskát és egy ablakmosófolyadékot is. Egyesével becsomagolva, és mondtam neki, hogy mindenről eltettem a számlát, levonhatja költségként. :D Szóval idén nem tudott pampogni se, úgy röhögött mindegyik csomagnál.
Milyen jó volna, ha a hétköznapokban is ilyen béke volna a topikban (és a világban is). A világra nem sok befolyásom van, de ígérem, az általam látogatott topikokban megpróbálok elfogadóbb és megértőbb lenni.