Sziasztok. Szeretnék ajánlani a kettő Morrison utáni albumról (Other Voices, Full Circle) pár számot. In the Eye of The Sun, folytatják a blues-os energiákkal amikből az LA Womant alkották meg. The Mosquito, egyszerű spanyolos hangulatok egy kis Doors-os csavarral - hosszú instrumentál. Verdilac - a szaxofon szóló nagyon elvarázsol engem. Vannak még nagyon jó számok az albumokon amik megérdemelnek egy hallgatást. Sajnálom, hogy ezek a lemezek nem kapták meg azt a szeretet és figyelmet mint amit megérdemelnének. Igen, nagyon érződik Morrison hiánya, de ne feledjük, hogy 3 nagyon tehetséges zenésszel van dolgunk akiknek még volt mondanivalójuk, voltak ötleteik és ami a legfontosabb: fejlődni akartak. Érdemes meghallgatni őket ha akarunk egy teljes Doors képet kapni. Még pár szám amit szeretek ezekről a lemezekről: Ships w/ Sails, Tightrope ride, Wandering Musician, Good Rockin', Piano Bird,
DOORS buli a Benczúrban!! THE DOORS MEMORIAL zenekar: "Szeretettel meghívunk téged és a barátaidat 2007.02.09.-én szombaton 21:00-tól kezdődő Doors memorial koncertre! Hely: Benczúr klub VI. ker Benczúr u. 27. http://www.benczurklub.com/ Időpont: 2007.02.09. este 21:00-kor Jegy: 700.- Postásoknak 500.- Mindenkit szeretettel várunk, hogy együtt idézzük fel Jim Morrison és a The Doors zenéjét."
DOORS buli a Benczúrban!! THE DOORS MEMORIAL zenekar: "Szeretettel meghívunk téged és a barátaidat 2007.02.09.-én szombaton 21:00-tól kezdődő Doors memorial koncertre! Hely: Benczúr klub VI. ker Benczúr u. 27. http://www.benczurklub.com/ Időpont: 2007.02.09. este 21:00-kor Jegy: 700.- Postásoknak 500.- Mindenkit szeretettel várunk, hogy együtt idézzük fel Jim Morrison és a The Doors zenéjét."
Holnap, 2007 április 14-én szombaton, kb. este 9től fellép a Benczúr klubban a THE DOORS MEMORIAL BAND!!! A The Doors Emlékzenekar előző énekesének, Rafinak az új zenekara!!!! Gyertek!!! Azt hiszem eléggé jó lesz!!!! Naggggyon jó zenészekkel kiegészűlve!
Szécsi Rafael - ének (ex- Doors Emlékzenekar), Prohászka Zsolt - dob (Chameleon Band, In-Fussion), Ratkóczi Huba - gitár (ex- Azokon a napokon, 6 Beat Band, Sonja és a Sápadtarcúak), Miklós Milán - basszusgitár (Jazzékiel, 6 Beat Band) Hegyi Áron - billentyű (Jazzékiel, 6 Beat Band), Mándli Endre Vazul - szájharmonika (ex-Doors Emlékzenekar, Blues Rádió Budapest)
A két nyelv gazdagsága nehezen összeegyeztethető. Szerintem Hobo fordításai jók, bár a verseket mindenki saját szíve szerint kell értelmezze, véleményem szerint. 15 évesen kezdtem, azóta is függő vagyok. bár mostanában rákaptam Jimi Hendrixre is. :-)
Tribute Day az Almássyn! ZZ Top, Led Zeppelin, Janis Joplin és Doors emlékzenekarok
Tisztelgés a rock-blues történelem legnagyobbjai előtt, egy helyen, a Doors Emlékzenekar és Almássy Tér szközp. szervezésében. Február 10-én este soha nem látott zenei arzenál várja az Almássy tér fenegyerekeit. Profi emlékzenekarok több órás időutazásra visznek a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek rock és a blues világába. A Blues Rádió Budapest - ZZ Top Tribute Band az 1969-ben alakult texasi trió csaknem 10 millió példányban eladott albumának nótáit szólaltatja meg. A hippi rock lady, Janis Joplin energikus ének és dallamvilágát a megasztárból ismert Garda Zsuzsa és a Janis Joplin Emlékzenekar tolmácsolásában élvezhetjük. Az esten fellép a Led Zeppelin Emlékzenekar, a veszprémi Session a klasszikusnak nevezhető Jimmy Page nevével fémjelzett rock stílussal. Végül a házigazda, a Doors Emlékzenekar a ’60-as,’70-es évek sajátos blues-rock, néhol funky ritmusával teszi fel a koronát a „nagyok” fejére. Az igényes zene, a népszerű zenész-barátok jammelése és az Almássy téri Szabadidőközpont profi hang- és fénytechnikája, meg finom söre garantálja a jó rock-blues farsangi bulit. Aki erről lemarad, vagy éppen belejön a mulatásba, ugyanitt március 24-én a szülinapi Rollings Stones esten keressen vigaszt! www.almassy.hu, www.thedoors.hu tel: 352-1572 Jegyek elővételben a helyszínen kaphatók 1.200 forintért. Aki nem tud felutazni a budapesti bulira Február 11-én este Győrben is találkozhat a régióban főként a Volt Fesztiválról ismert Doors Emlékzenekarral, a PÁGISZ AMK Alter klubjában.
Hali! Én szeretem a Doors zenéjét, de annyira azért nem fogott meg. Inkább azt mondom elmegy, néha jó hallgatni. A film az már sokkal jobban tetszett, olyan absztrakt meg érzelmes (de persze egyáltalán nem nyálas!) meg minden. A Morrison versekből volt ami nagyon tetszett de a legtöbb kevésbé. Valahogy többet vártam tőle. Viszont olvastam interjúkat is vele, és ott beszélt az emberekről, a szabadságrol meg ilyesmikről általánosságban, s teljesen egyet tudtam vele érteni. Szóval én inkább az ilyesfajta gondolatai, tudása miatt érzek iránta tiszteletet nem is a versek vagy a zene miatt.
vicces egy topic ez.6 év alatt ennyi hozzászólás hm.... nem semmi. pedig a doors egy nagyon jó kis zenekar volt. én 17 éves koromtól kb.20-ig voltam teljesen odáig. most 30 vagyok, már nem rajongok, de azért ha meghallom akármelyik számukat beindul a libabőr.valaki írta hobó féle fordításokkal kapcsolatban hogy nem az igaziak.hááát valahogy egyet kell értenem, bár azok műforditások, és lássuk be amagyar nyelv" kicsit" gazdagabb mint az angol, ugyhogy van lehetőség kicsit magasröptűbben értelmezni J.M. szavait.
Látogassatok az MTI honlapjára, ( a Rockháló menü)ahol a rockzene közelgő 50. évfordulója alkalmából szavaznak az 50 év legjobb 50 dalára, menjetek és szavazzatok a Doors dalokra!
Látogassatok az MTI honlapjára, ahol a rockzene közelgő 50. évfordulója alkalmából szavaznak az 50 év legjobb 50 dalára, menjetek és szavazzatok a Doors dalokra!
Február 23.-án 21 órától Doors Emlékzenekar koncert a Mega Pub-ban!! (Erzsébet királyné, Öv utca sarok).
Belépő: 600 Ft.
Kb. 2 órás műsor, utána 60-70-es évek rockdiszkója!
A zenekar mindenkit szeretettel vár!!!
Sziasztok! Október 19.-étől DOORS klub indul a SILVER ROSE nevü helyen /vetítésekkel, koncertekkel/ Akit bővebben érdekel az írjon a fire2001@freemail.hu címre.
SzerWoodstock!
Én is nagyon szeretem a Doorst, és Morrison verseit, a filmet egyaránt, bár ez utóbbi talán kicsit eltúlozza a dolgokat, azért tetszett..
Egyik kedvenc versem az Indián Varázsló, 10 perc alatt megtanultam kivülről, annyira megfogott..
Szerintem jók a Hobo-fordítások, nem rossz dolog, hogy valaki foglalkozik ilyenekkel is, hogy Morrison-verseket fordítgat, vanak olyanok, akiknek jobb magyarul..persze az eredetit visszaadni lehetetlen.
Eddie Vedder egyébkénta Pearl Jam énekese, tényleg jó hangja van, bár kicsit távol áll a Pearl Jam által játszott grunge zene a Doors-hoz, mégis néha emlékeztet rá a stílusuk..talán Eddie is nagyon szerette Morrisont:)
Ha az emlekezetem nem csal, akkor volt anno egy doors koncertszeruseg
szoval washingtonban, es a doors zeneszei egy bizonyos Edward Louis Severson nevu enekessel jatszottak , de ismertebb neven Eddie Vedder
na szoval tud valamit a skac
hmm
erdemes meghallgatni
engem is a hideg razott
www.vitalogy.org cimen lehet megtalalni
na asszem tolem ennyi most sok volt
Őszinte leszek. Nem olvastam Hobó fordításait...
Ez valahogy kimaradt. Egyébként én úgy kezdtem el angolt tanulni, hogy a bakelit lemezeken lévő angol számszövegeket fordítgattam. Egyébként Morrisont meg lehet érteni, ellenben a mai duc-duc hip-hop ...zenének nevezett baromságokkal. Persze, ez utóbbiakat jobb is lenne,ha nem értenénk.
Néha gyermekeimnek le kell fordítanom ezt-azt, hát valami iszonyú, amikor a kisfiam megkérdezi, ennyi? van ennek értelme? miért mindenki ugyanazt énekli? De ez egy másik topicba kívánkozik - vagy odasem !
Szeptemberben Párizsban voltam egy konferencián.
Első nap úgy öltönyben, ahogy voltam elmentem a Perre Laichaise temetőbe Morrison sírjához. Mit mondjak nem voltam egyedül...
A többiek nem öltönyben voltak, -szerintem 2 gyerekük sem volt még-, de nem botránkoztak meg rajtam, végül is inkább az én generációm volt a Doors. Nagyon király !
Csak kiigazítanálak (ha meg nem sértlek):
Hobo a versekből nem énekel csak a dalokból.
Egyébként szerintem nagyon jó, hogy valaki legalább lefordítja mert nem minden versszerető ember tud angolul.
Mellesleg igen profin fordít