Üdvözlök Mindenkit !! Van valami akácia féle kiültetve a kertbe , most jönnek rajta valamilyen virág kezdemények. Ha felismeri valaki ,nagyon hálás lennék érte! Nem lesz egyszerű a teleltetése az biztos
Kamillát szeretnék termeszteni, de errefelé csak ilyen kamilla nő, aminek nincs szirma. Mindenhol kerestem az interneten, hogy milyen kamilla ez,aminek nem nő ki a szirma, de sehol sem találom.Valaki tudja-e esetleg a nevét, és hogy gyógyászati célra ez is alkalmas-e?
Szeretném megtudni, mi ez a rémesen burjánzó és igencsak szúrós növény? Felénk, az Alföldön ezt eddig nem láttam, most egy bolygatott területen nő tömegesen. Ez lenne a szamárbogáncs? Köszönettel várom a segítő választ!
A videón korán leszedik. Az elefántfokhagymán kinyílva nagyon szép, hosszú szárú, világoslila gömb alakú virágzat lesz. Állítólag nagyobb lesz a hagyma, ha leszedik, de én inkább hagyom virágozni, díszíti a kertet. Virágágyásba is ültettem pár hagymát.
Akármi is ez, nekem nagyon tetszik. Hagyma, ami fokhagyma ízű. :) Esetleg lehetne belőle ősszel (vagy amikor ti ültettétek) kapnom? Persze csak ha lehet belőle felszedni, illetve tudod postázni.
Az elefántfokhagyma hasonlóan néz ki, lehet, hogy ha nem szedik szét és ültetik egyenként, ilyen lesz. Nincs szép, nagy, halványlila virága, mely nem terem magot?
Elefántfokhagymám van, de eddig nem sikerült a kis sarjhagymákról szaporítani, csak gerezdekről. Póréként még nem próbáltam, akkor szoktam fölszedni, mikor kezd a levele száradni. Akkor gerezdes hagymák vagy gömbök lesznek a földben. Ebből nem lesz ilyen? Nem szárad le őszre?
A kis gumók a földben lévő fejből nőnek ki, mint a szemölcs. Egyébként finom és ha nincs otthon éppen klasszikus fokhagyma, akkor ezzel ízesítjük az ételt. Kb 20 éve termelte egy néni, aki azóta már sajnos elhunyt, Ő adott belőle párat és elültettük. Akkor mondta a nevét, de sajnos azóta elfelejtettük.
Ez egy fokhagymaféle, de nem klasszikus fokhagyma. Több éve a földben van és kis gumókkal szaporodik. Sajnos nem tudom a fajta nevét. Most úgy lehet enni mint a póréhagymát, de fokhagyma íze van.