Évtizedek óta keresek egy rövidfilmet; Ilyen ez a háború (1966) Rendezte Schiffer Pál.
Szerepel benne az Orszáczky Jacky első szerzeménye a Tiltakozó ének. Sem a filmhez, sem a dalhoz nem tudok hozzáférni. A neten van néhány fotó és más semmi!
Igen, Kingnek van egy hasonló témájú regénye, a Rémkoppantók, ebben a hős valami hüllőfélévé alakul, Ő viszont családtalan, tehát lehet, hogy csak az ötlet hasonló. Azt sem tudom, készítettek-e filmet ebből a könyvből.
Melyik lehet az a film, amiből nekem csak az dereng halványan, hogy a főszereplő egész környezetét, még a közvetlen családtagjait is megfertőzte valami, amitől megváltozott a személyiségük, és kihullottak a fogaik? Lehet, hogy nem is fertőzés volt, hanem idegen lények ténykedése, már nem emlékszem.
Mindenesetre a főszereplő annak érdekében, hogy a többiek ne ismerjék fel, hogy ő még nem változott át, elkezdte saját magának kihúzogatni a fogait.
Talán Stephen King sztori lehetett, de ebben sem vagyok biztos.
Akkor, a film ezzel a szinkronnal való előkerülésének, legalább jobb az esélye, mintha az elsőről volna szó, ha már kiadták VHS-en is annó. Bizonyára nem 1db TV-s felvételű VHS van belőle az országban, így van további plusz esély rá, ahelyett hogy csak felvágunk itten vele... Ezt, sose értettem meg igazán. Az igazi gyűjtő az, aki nem fél(!) meg osztani másokkal az örömét, a gyűjteményét. Az a nyavalyás úgy se párolog el, legfeljebb egy atomvillanáskor, de akkor a ritka szinkronnak/filmnek is lőttek! A túlvilágra, meg úgy se viheti senki sem. Szerencsére.
Egy irodában 1 nő és 1 férfi programozó szorgoskodik, amikor a férfinak beüt egy vírus ! Dühében a férfi a földhöz vágja - az akkor még dobozos - a képernyőjét, a nő meg hisztis rohamot kapott a kollégája erőszakos viselkedése miatt !
Sziasztok, keresek egy nagyon régi filmet. Amire emlékszem: egy fogolytábor vagy börtönfélébe érkezik egy új rab, aki valamilyen harcművész. Megtanítja a rabokat is harcolni és kiszöknek a táborból. A zárójelenetben két férfi nézeget egy körözési plakátot, amin az ő arcképük szerepel. Az egyikük leszedi és egy madarat hajtogat belőle. Kb ennyi maradt meg.
u.i. Meg is van a magyarázat a tévedéseimre. A sorozatot annak idején mint "megőrzendő sci-fi"-t archivéltam, és ebből kiderül, hogy elsőként a a 2. évadot vettem fel 2018-ban a Viasat3-ról, és csak ezután töltöttem le az 1. évadot. A II./1. 1918, Franciaország (eurúpa!), háború, és elég konfliktusosnak tűnik Lucy és az anyjának (ill. a Rittenhouse-nak) a viszonya.
Érdekes, hogy miért éppen a két évad első epizódja maradt meg az emlékeimben, abban a sorrendben, ahogy annak idején megnéztem.
Köszi, ez lesz az! Nekem az emlékeimben a sorozat valamiért az európai és nem az amerikai történelem megváltoztatásának kísérleteiről szólt. De az első részben a léghajó, majd később ahogy (ahol) landol a tartalék időgép, "nagyon ismerős" képek voltak. És bár Lucy Preston-on kívül van még Preston (Carol Preston, Amy Preston), valószínűleg Denise Christopher maradt meg bennem mint főszereplő - aki persze nem az anyja Lucy-nek, és az sem valószínű, hogy a jövőben konfliktusba kerülnének. Így "tréfálja meg az emlékezet" azt aki sok sci-fi sorozatot néz.
Egy időutazásos sci-fi sorozatot keresek, amiben az egyes epizódokban két nő (történészek? anya és lánya?) "történelmi" eseményekbe avatkozik be. (az első valamilyen csata, egy másik az első léghajó indulása vagy érkezése.) Idővel konfliktus aalakul ki köztük, mivel a lány nem ért egyet ezekkel a "beavatkozásokkal".
Sziasztook!! Keresek egy filmet, de csak az eleje van meg!!
Ti olyan ügyesek vagytok, hátha tudtok segíteni!!
Volt egy férfi, aki a lányával lakott, voltak valami vásárban, ahol a férfi vett a lányának egy nyakláncot. Talán delfinest! aztán a férfi házába fegyveres emberek törtek be, de nem találták otthon csak a házvezetőnőt. Őt megerőszakolták, majd mikor hazaért a lány, elrabolták. Elvitték valami építkezésre, ahol a lány kiugrott az épületből, pont a kerítésre, és meghalt. Az apja bosszút állt
Egy tudós nő épitett egy olyan gépet amivel egy párhuzamos dimenzióba lehetett átmenni. Éppen meghalt a férje,és a párhuzamos világban megtalálta,és úgy gondolta hogy áthozza a saját dimenziójába vagy világába. Ez után derült ki hogy csak külsőleg a férje, de lelkileg nem ugyan az mint a régi.