Keresés

Részletes keresés

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.12.05 0 0 586

Néhány éve elindult egy "trend", hogy tetoválással kombinálni a hajbeültetést, ha valakinél:

1. Nem volt elég donor felület a kívánt hatás eléréséhez (túl nagy kopasz felület általában együtt jár a donor beszűkülésével)

2. Nem volt elég pénze nagyobb mennyiségre

Általában azok a helyek kezdték el reklámozni, akik szakmailag alacsonyabb szinten voltak/vannak és nem értettek a biológiához (a bőrbe bevitt festékanyag, mégha természetes is, gyakran bőrön belüli hegesedést okozott egy mikrogyulladásos folyamattal (amit persze csak akkor mondtak el az embernek, ha mégis szeretett volna később még hajátültetést), emiatt a későbbi műtéti eredmény nem hozta a szokott sűrűséget. 

Akiknél a tetoválás egyértelműen megoldás lehet, akik teljesen megkopaszodtak, és szeretnének mégiscsak egy optikai "tuning"-ot, főleg UK-ben vannak minőségi hajtetováló mesterek, sajnos ez Magyarországon is csak biznisz szinten működik, igazán minőségi eredményhez külföldre érdemes menni (én személy szerint találkoztam olyan ismerőssel, akinek a tetoválást/mikropigmentációt csináltak, rögtön utána oké volt a kinézet, aztán később az elszíneződéstől, random elhalványodástól kezdve mindent lehetett látni. 

Mostanra az a konszenzus, hogy csak ritkán, nagyfokú kopaszságnál (NW 5+) ajánlják biztonsággal, ettől persze van, aki bevállalja, a gond a hosszú távú sérülés a bőrön belül, amit tagadnak főleg az etikátlanabb helyeken. 

Gaucso01 Creative Commons License 2024.12.04 0 0 585

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne hogy a hajbeültetést lehet-e kombózni a hajtetoválással?

Konkrétan arra gondolnék hogy egy nagyobb graft számot szednek ki a tarkó területről annak érdekében hogy a fejtetőn dúsabb hatást lehessen elérni, majd a hiányos donor területet hajtetoválással elfedni, oldalt és tarkó részen úgyis röviden hordom a hajam.Van esetleg ebben valami bökkenő? Válaszokat előre is köszönöm!

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 582

Amennyire tudom, Dutaszteridet hivatalosan jelenleg csak urológus írhatja fel, de meg kell próbálni, legfeljebb átirányít majd (Finaszterid-nél már megengedőbb a helyzet, mert pl. Nyugat-Európában 1mg-os dózisban már használják férfias típusú kopaszodásra hivatalosan is). 

Előzmény: AmazingGecko (581)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.11.03 0 0 581

Dutaszteridet (Avodart) is felírhat a háziorvos?

Előzmény: Gabivagyok11 (579)
livedrawchina Creative Commons License 2024.10.31 0 0 580

okekali

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.10.31 0 0 579

Ki kell íratni. Ha jófej a háziorvosod, felírja. Urológus is írhat fel (bőrgyógyászban nem vagyok biztos, de lehet az is). 

Előzmény: fllszla (578)
fllszla Creative Commons License 2024.10.30 0 0 578

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy itthon milyen úton, hogyan lehet beszerezni finasteride készítményt? 

westonspunlace Creative Commons License 2024.10.24 0 0 577

I need that solution too!

Előzmény: Gabivagyok11 (576)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.10.23 0 0 576

Nincs mit, így van, Zarev komolyan veszi a műtét előtti vizsgálatot, jó, hogy ezekkel tisztában vagy, és ennek megfelelően választasz.

Ha nem szeretnél gyereket, akkor "csak" a mellékhatásokra figyelj. Egyébként dutasteride-t külsőleg is használnak, de az természetesen nem ugyanolyan hatékony. 

Előzmény: Petyus45 (575)
Petyus45 Creative Commons License 2024.10.23 0 0 575

Köszönöm a visszajelzést!

Igen tisztában vagyok azzal hogy okozhat rendellenességeket a magzatoknál. Egyrészt nem biztos hogy akarok gyereket, de ha mégis majd figyelek erre.
Azért köszi.

Az igaz hogy Dr Zarev ezeket a giga sessionoket nem mindenkinél tudja elvégezni, de azért valahol azért érthető marketing szempontból hogy ezekkel reklámozza magát, ettől függetlenül az hogy végig ő csinálja a műtétet, szinte neki van a legkiterjedőbb vizsgálata műtét előtt, több graftot is ki tud nyerni (még ha többségnél 12000 lehetetlen) mint az átlag, végszükség esetén akár szakállból is ha a haj és a szakálll textúrája hasonló (Szerintem nálam az, bár ez csak amatőr vélemény) engem meggyőzött. Tartok attól hogy nem vagyok a legegyszerűbb eset, és ő arról ismert hogy a nehéz helyzetekkel is tud mit kezdeni.

Előzmény: Gabivagyok11 (574)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.10.23 0 0 574

Egészen reális tervet alakítottál ki, a dutasteride-t is sokan tolerálják mellékhatások nélkül. Ha mára kezdetekben is jól reagálsz, és lassul a hajvesztésed (persze a fiatal korod ebben sokat "segít"), egy ilyen kombinációnál (duta+minox+esetleg ketokonazole) teljesen reális, hogy akár 1-2 évtizeden keresztül sem fog jelentősen romlani a hajad (főleg, ha műtéttel még "tuningolsz" is a hatáson). 

Gyanítom utánaolvastál, hogy ha gyereket szeretnél, előtte mindenképpen szüneteltetned kell a dutasteride/finasteride hatóanyagú gyógyszereket (mégha a hajhullásod valószínűleg be is fog erősödni) és ha tapasztalnál akár évek után mellékhatásokat (libidó, hangulat stb.), akkor érdemes vagy váltani, vagy csökkenteni az adagot.

Dr Zarev is jó választás, szépek az eredményei, mégha egyes fórumokon vannak olyan vélemények, hogy a tényleg szép eredményeit reklámozza, de sokan nem olyan eredményt kapnak végül (érthetően magasan van a léc), viszont ez minden klinikánál így van, ételemszerűen senki nem az elrontott eredményeit fogja "kitenni a kirakatba".

Még egyszer, szerintem jó a terv és nagy valószínűséggel meg fogod tudni tartani a hajad, ha már most jól reagáltál plusz egy műtéti sűrítéssel vissza is állíthatod a hajvonalad. Az külön okos, hogy nem az olcsó megoldást keresed és inkább spórolsz a minőségre, ha már a bőrödbe fognak hajakat ültetni, ami örök életedben látszódni fog. 

Sok sikert!

Előzmény: Petyus45 (573)
Petyus45 Creative Commons License 2024.10.23 0 0 573

Sziasztok!

Tervem alább, mit gondoltok?

1. Korom és megelőzés.

Jelenleg 24 éves vagyok, hajam állapota nw2 és a forgóm is ritkul. 1 Évig használtam finaszteridet, és abban az 1 évben nem haladt tovább a folyamat.
Nincsenek mellékhatásaim szerencsére. Úgy gondoltam hogy túl agresszív nálam a folyamat ezért úgy ítéltem hogy valószínű a fina nem lesz hosszú távon hatásos. Ezért dutaszteridre váltottam 1 hónapja. 2,5 mg-al kezdtem ami a legmagasabb hatásos dózis, annak érdekében hogy hamarabb felépüljön a szervezetemben a kívánt hatás (Ez lassabb dutaszterid esetén ezért kezdtem így.). 1. hónap "loading phase" megvolt tehát visszamentem a standard 0.5 mg-ra, és ezt fogom használni a jövőben. Ha esetleg rosszabbodik a helyzetet fel tudok menni egészen 2.5 mg-ra, és akkor az marad a rendszeres dózis.
Ez az 1 hónap legmagasabb hatásos dózis arra is jó volt hogy megtudtam, tudom tolerálni ezt az adagot is. A cél hogy a folyamatot hosszan kitoljam, megállítsam.

2. Potenciális visszanövekedés serkentés.

Helyi minoxidilt tervezek használni, ha esetleg nem reagálok rá ami gyakori, használni tervezek egy dermapent 2 hetente egyszer, 0.5mm mélységben hogy a felszívódást elősegítse, ezenkívül a helyi tretinoin elvileg segítheti a minoxidil hatását.

3. Potenciális hajbeültetés.

Dr Zarev, nagyon drága lesz és sok idő mire sorra kerülök ha elvállal, de őt akarom. Nem érem be kevesebbel. Igyekszem majd felvenni a kapcsolatot vele, gyanítom nem lesz egyszerű. Kevés graft, konzervatív hajvonal a célom, és egy kis sűrítés hátul. Ha később kell új beavatkozás mert a dutaszterid valamiért kifáradna akkor szerintem ő a legjobb.

4.Végcél

28-45 éves koromig egy sűrű nw2. Ha nyerek magamnak 17 szép hajas évet megérte.

Bármiféle konstruktív kritikát, meglátást szívesen várok.

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.10.19 0 0 572

Itt nézték a hatékonyságot állatmodellen:

https://www.frontiersin.org/journals/pharmacology/articles/10.3389/fphar.2024.1370833/full

Az előzetes vélemény, hogy a 2%-os minoxidil hatékonyságát majdnem eléri a 10%-os a 2dDR, de egyelőre nagyon óvatosan kell bánni az értékelésekkel, mert korai fázisban vannak a tesztek. Amit vizsgáltak, hogy a a bőrben lévő erek fejlődését indítja be (egy VEGF nevű sejtátvivő anyag felszabadítása által, ilyen szerekből nagyon sokat teszteltek már korábban, sajnálatosan nagy részük - különböző okokból - nem vált be), de más mechanizmusokat is aktiválhat. Ami biztos, hogy nem ismerik jelenleg eléggé a hatásspektrumát. A pozitívum, hogy egy természetes molekuláról van szó (nem gyógyszer, mint a minox pl.), a szervezetben is előfordul. 

Azt érdemes megjegyezni, hogy férfias kopaszodásban az eset túlnyomó részében minimálisan 5%-os minoxidilt javasolnak, ezért ez a hatóanyag maximum kiegészítő lehet jelen formájában. 

Előzmény: Gaucso01 (571)
Gaucso01 Creative Commons License 2024.10.19 0 0 571

Sziasztok!

Elmúlt hetekben-hónapokban lehetett látni olyan híreket hogy hatékonynak bizonyul a természetesen előforduló hajnővesztésre alkalmas cukor, ami nem más mint a pentózcukor, 2-dezoxi-D-ribóz (2dDR).

Olyan hatékonynak mondják mint a minoxidilt csak elvileg nincsenek mellékhatásai mert egy az emberi szervezetben is megtalálható anyagról van szó. 
Van valakinek ezzel kapcsolatban  személyes tapasztalata, kipróbálta már valaki, valóban jók az eredmények, be lehet egyáltalán szerezni?

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv

Zimacharles Creative Commons License 2024.10.17 0 0 570

Nem ment át a lényegi üzenet, ahogy látom: ha egy cég olyan eljárással próbál ügyfelet szerezni, ami nem létezik (külföldi klinikák oldalait elég megnézni), az nem etikus, tűmérettől függetlenül

A tűmérettel csak bennfentesek foglalkoznak megjegyzést nem értem, de szerintem ha valakinek at mondják, hogy kisebb tűvel műtik, és kevésbé látszódik a nyoma a műtét után, míg ebből semmi nem igaz, az félrevezetés. 

Előzmény: b.racso (569)
b.racso Creative Commons License 2024.10.17 0 0 569

Szerintem tűmérettel csak bennfentesek foglalkoznak ;)

A "mi fog történni" kérdésre pedig páran leírták már a választ.

Előzmény: Zimacharles (568)
Zimacharles Creative Commons License 2024.10.16 0 0 568

Az orvosnak szerintem sem mosolygósnak, szépnek, vagy szuper kedvesnek kell lennie, hanem szakmailag profinak, precíznek, felkészültnek, egyetértek (egyébként nemcsak az orvosnak, hanem az egész csapatnak). 

A "kérdéscunami" viszont szerintem elég szubjektív (=van, aki jobban szeretné érteni, hogy milyen kezelésen/műtéten fog keresztülmenni), viszont az nem szubjektív, hogy több magyarországi honlapon konkrétan nem létező sebészi eljárásokat hirdetnek teljesen arcátlan, félrevezető módon (nézz rá a himg vevű "klinika" cég oldalára és keress rá az "SHE" néven hirdetett módszerre, neked pl. mi tűnik fel elsőre?

1. Kezdjük az alapoktól: nem graftokat írnak, hanem hajszálakat (korábban kis animációval szemléltették, hogy ők nem graftokat vesznek ki, hanem egyes hajszálakat, ezért nem látszik a kivétel helye, ezt is Gabivagyok tisztázta itt a topikban, hogy korábban Hollandiában próbálkoztak ezzel a módszerrel, és megbukott.

2. Kisebb tűméret (0,5 mm náluk, más klinikán pedig 0,9-1.00 mm hazudtak az oldalon.

Ez csak egy példa arra, miért kell sokat informálódni és aztán személyesen részleteket kérdezni (igenis szánja rá az orvos az időt a válaszokra, ha kell többet is). És pontosan itt van az információs rövidítés sarokköve, az ember szeret minél kisebb energiabefektetéssel minél több információhoz jutni ("cognitive shortcut"), ezt használják ki az ilyen kamumarketing fogásokkal, amik jól hangzanak. Ebben is egyetértettem a másik hozzászólóval, hogy Magyarországon tényleg próbálják a hajbeültetés az alacsony szakmai tudással rendelkező helyek futószalagszerű beavatkozássá silányítani, amit bármikor elvégezhetsz, ez egy igénytelen irány természetesen, amin az értelmesebb emberek átlátnak.

Az emberek nagy része a mai napig nincs tisztában alapvető fogalmakkal a hajbeültetést érintően (és ne is menjünk bele a török hajmalmok által össze-vissza használt reklámszavakba, mint Sapphire FUE, Ice-FUE, DHI - mint külön módszer-  meg hasonlók).

Szóval szerintem picit "nagylelkű", de inkább könnyelmű azt kijelenteni, hogy ne tegyen fel vki minél több célzott kérdést, és igenis "ne dolgoztassa" meg az orvost már az első konzultáción (ahol ugye lehet szépen szűrni a szaktudást).

Mindenki maga felelőssége, hogy tájékozott, megalapozott döntést tudjon hozni hiteles információk alapján, és így alávesse magát egy műtétnek, vagy sem. Nekem személy szerint kell az, hogy bizalmam kiépüljön a klinika, az orvos és a csapat felé. Ehhez pedig  -igénytől függően persze - de kell egy stabil megértés (ez szerintem mindenkire érvényes, aki egy életre szóló áldozatot vállal).

Arról nem beszéltünk, hogy ha megcsinálták, hiába a szintén marketingeszközként lebegtetett garancia (szerencsére nem mindenhol csalogatnak ezzel), vissza senki nem tudja csinálni, legfeljebb egy elrontott (sokszor heges) bőrben kártmenteni. 

Persze ez csak egy vélemény, mindenki az alapján hozza meg a döntését, ami neki jó. Viszont az, hogy valaki veszi a fáradtságot, és több, mint 15 év tapasztalat alapján összefoglalja a fontosabb dolgokat ezen a fórumon, és javasolja, hogy az ember ténylegesen tájékozódjon, talán ennek a főrumnak talán a legértékesebb pontja. 

P.s.: 

Sikos esetén engem nem annyira zavar, hogy egy "paraszt", vagy, hogy idősebb (látásélesség, kézremegés stb.), viszont az eredményei nekem sem meggyőzőek, főleg úgy, amiket állít magáról (legtapasztaltabb, meg pr-cikk, hogy a világ első 20 szakember meg hasonlók, ezek egyszerűen nem jönnek össze az eredményekkel), de ehhez is eleget kell böngészni.

Előzmény: b.racso (567)
b.racso Creative Commons License 2024.10.16 0 0 567

Szerintem felesleges kérdéscunamival menni, és az orvos személyisége is túl van dimenzionálva. Végezze jól a munkáját és irányítsa jól a csapatát. Nem barátokat gyűjteni megyek.

A neten könnyű előre tájékozódni. Utána tudsz nézni kb mi várható. Minden a szükséges és a kinyerhető graftok számától függ. Ezt a konzultáción kb megmondják.

Az eredményekkel nem értek egyet. Eleve nehéz összehasonlítani, hiszen minden eset egyedi. De egy jó válogatással minden profibbnak látszik.

Úgy látom Sikos is leváltotta az ősrégi weboldalát és jobban válogatott képeket tett fel.

Előzmény: Zimacharles (566)
Zimacharles Creative Commons License 2024.10.15 0 0 566

Azzal, hogy az orvos személye fontos, még egyet is lehet érteni, és nem bedúlni reklámembereknek.

Gabivagyok pontosan összefoglalta, hogy milyen szempontokat érdemes nézni (klinika referenciák, tapasztalat, áttekinthető árképzés, tisztán, jól összehasonlíthatóan bemutatott eredmények) és el kell menni személyese konzultációkra, sok kérdést feltenni. Na pl. ekkor szokott gond lenni pl. a fent említett Sikossal, aki max 15 percet szán egy betegre, a stílusa is megkérdőjelezhető, és hát a 20 éves tapasztalat ellenére az eredmények, khm. Nem a legrosszabbak, de még Magyarországon sem a legjobbak. 

Zimacharles Creative Commons License 2024.10.15 0 0 565

Köszi racso a moderálást, pontosan, ahogy írtad. Ráadásul ez egy bújtatott, "menj a ..... klinikára, majd megírom neked a tutit" c. reklám volt. 

Előzmény: b.racso (564)
b.racso Creative Commons License 2024.10.15 0 0 564

Ez egy nyilvános fórum. Ha meg akarsz valamit osztani, írd ide. Ne tereld privátba a beszélgetést.

Előzmény: gocsa87 (563)
gocsa87 Creative Commons License 2024.10.15 0 0 563

Sziasztok! Bár nem pörög nagyon ez a fórum, biztosan sokan találnak ide döntés/műtét előtti keresgélésük során, szóval úgy gondoltam, ideje írnom ide.

Alapvetően nagyon fura számomra a magyarországi szitu, hogy klinikák alapján próbál valaki dönteni - ha látsz is neked tetsző eredményeket, honnan tudod, hogy ki volt az orvos, milyen asszisztens csapat dolgozott rajta és ez az orvos és ezek az asszisztensek fogják-e neked is csinálni? Lehet sokan nem is tudjátok, de ezeken a klinikákon egészen sűrűn tudnak váltakozni az orvosok (láttam pl. a Hair Hungary is hajbeültető orvost keres éppen), vagy éppen szimultán több is dolgozik náluk. Ha döntés előtt álltok, CSAK orvos alapján döntsetek. Ez nyilván egyedül a Sikos Klinikán nem kérdés, hogy ki is az orvos (akit amúgy maximálisan ajánlani tudok, de erről privátban szívesen adok több infót), az összes többinél Neked kell megkérdezni a konzultáción, és mondani, hogy az eredményeket orvos(ok) alapján szeretnéd látni (ha ezt nem tudják vagy nem hajlandók nyújtani, húzd is ki a listáról a klinikát).

Ez egy életre szóló, fontos döntés (ami persze anyagilag sem kis kiadás), szóval szomorú látni, hogy a heti bevásárlás szintjére vitték le manapság, maguk a klinikák is.

Mind a klinikák, mind a műtétek, mind a gyógyszeres kezelés, és szinte minden más téren is sok tapasztalatom, infóm gyűlt össze 10+ év alatt, amivel szívesen segítenék bárkinek. Ha kérdezne, itt is megteheti vagy privátban e-mailen: silent-bob [kukac] freemail [pont] hu.

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.10.14 0 0 562

Igen, az Uriage termékek a jobbak (kevésbé irritálóak) között vannak általában említve, a tipikus SLS, parabén, szilikon összetevőket keres és próbáld meg kerülni

Egyébként egyre többet kutatják a seborrhea jellegű bőrgyulladások táplálkozás, szocializációs hatások általi befolyásoltságát, ezért érdemes a táplálkozásra, sportra is figyelni, mert a ritka hajmosás, kimélés csak felületi kezelés (egyensúlyban működő immunrendszer esetén erre külön nem kellene ennyire szigorúan figyelni). 

Amilyen termékeket még próbálhatsz, ha az Uriage nem válna be, az a Ducray márkának a Kelual DS samponja is, jók a tapasztalatok vele.

Egyébként valaki előttem írta, hogy közben a Hairhunary klinikán adnak a műtét előtt egy seborrhára kifejlesztett sampont, ha műtét előtt kell a gyulladáscsökkentés, lehet érdemes velük beszélned. 

Sok sikert!

Előzmény: infamin (561)
infamin Creative Commons License 2024.10.03 0 0 561

Nekem seborrhea-m van, és a bőrgyógyász javaslatára Uriage DS termékeket kezdtem el használni. Abszolút beváltak, pár héten belül elmúlt a seborrhea (mondjuk nekem viszonylag enyhe eleve).

https://www.uriage.com/HU/hu/a-termekcsalad/d-s

- Uriage DS - Mosakodógél/Sampon Mosakodógét használom jelenleg arcra és hajra

- Uriage DS - Hair Lotion Spray (krém spray)-vel kenem be a hajat és seborrheás arcfelületeket pár naponta

Még viszonylag friss a dolog, majd a többi terméket is kipróbálom, pl. az arckrémet.

Amit még javasolt az orvos:

- minél ritkább hajmosás

- ha nem olyan piszkos a haj, inkább csak vízzel átöblíteni

- finoman a fejbőrrel hajmosáskor, nem kell kaparni vagy erősen dörzsölni

- szappant és normál samponokat kifejezetten kerülni, nem bírja a seborrhea-s bőr

- egyes korpa elleni samponokban gyulladáscsökkentő van, ami kicsit segíthet, de közben viszont szárítják a bőrt, így nem igazi megoldás, nem ajánlja

@Gabivagyok11 seborrhea-sként szerinted javasolt lehet a fenti termékeket használni hajbeültetés utáni napokban? Ezek nagyon kímélő termékek elvileg.

Előzmény: willychicci (540)
Zimacharles Creative Commons License 2024.01.28 0 0 560

Köszönjük a visszajelzést, hasznos infó.

Előzmény: aragorn13 (559)
aragorn13 Creative Commons License 2024.01.27 0 0 559

Ígértem, hogy írok egy gyors véleményt a hajbeültetésem eredményéről, ami Sikosnál volt kb egy éve.

Én a magam részéről tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel, de az internetes fórumokon azt látom, hogy sokaknál nagyon magasan van a mérce. Biztos vagyok benne, hogy lehet ennél jobb eredményt is elérni, de az én hajtípusommal elégnek tűnik ez a 40 graft per cm2.

Azt viszont meg tudom erősíteni, hogy Sikos doktor nem túl kellemes ember, illetve az utókezelés is egy kicsit fapados volt.

Korábban kérdezte valaki, hogy mi az, amit Sikos csinál és mi az, amit az assziszensek. Sikos tervezi a hajvonalat, kezeli a graftkinyerő gépet, illetve "lyukaszt". A graftokat az asszisztensek veszik ki, rakosgatják, illetve a berakást is nagyobb részt ők csinálták, de itt kb 10 percenként bejött Sikos és iránymutatást adott, illetve egy részét ő rakta be (talán a hajvonalban?)

Ja, és napi 1mg finaszteridet szedek a műtét óta, ennek is biztosan van hatása, hiszen a beültetett területen azért volt még valamennyi természetes haj is. Sokat utazom, így több országban is vettem már, messze Angliában volt a legegyszerűbb, ahol egy online kérdőív kitöltése után kap az ember receptet és lehet 12 havi adagot venni egyerre. Azt nem tudom, hogy Magyarországon hogy lehet beszerezni.

Gabivagyok11 Creative Commons License 2024.01.26 0 0 558

Reddit-en találsz információt, beszámolókat. 

https://www.reddit.com/r/Eyebrows/comments/zelszu/eyebrow_transplant_info/  

Arra nagyon figyelj, hogy olyan helyet válassz, ahol sok ilyet csinálnak, és tisztában vannak a haj-szemöldök közti anatómiai különbségekkel, mert sok negatív beszámolót lehet olvasni (nem természetes, túl vastag, erős szálú hajakat ültetnek át stb..). Akiknél jól sikerült, teljesen megváltozik az arcuk (pozitív irányban), és elégedettek. Sok siker!

Előzmény: MariaMmm (556)
MariaMmm Creative Commons License 2024.01.21 0 0 556

Érdekel a szemöldökátültetés. Akinek van hasonló tapasztalata, kérem ossza meg. Nincs vastag szemöldököm kopasz foltokkal és emiatt állandóan festenem kell, nagyon idegesítő

karenbilllianwyate Creative Commons License 2024.01.12 0 0 555

that was cool

Előzmény: Fausto_gyermeke (525)
Zimacharles Creative Commons License 2024.01.10 0 0 554

Pusztán az osztályzatok alapján a mai online, manipulálható világban egy műtétről nem szabad - szerintem - dönteni (nekem mindenképpen biztonságot ad, ha valamilyen kérdésem van, akkor nem kell más országba utaznom, illetve azért a török egészségügyi rendszer azért picit más, mint az európai, de a nevesebb klinikákkal nem jársz rosszul valszleg).

Ha Magyarországon élsz, akkor logikus először itthon körülnézni, habár azt hiszem Gabivagyok kiment Bécsbe is konzultációra (mondjuk Ausztria jóval drágább a magyar áraknál, de minőség valószínűleg jó, szóval kicsi az esély, hogy elrontják, vagy nem tartják be a szakmai szabályokat), szóval embere válogatja. 

Cinikről jók a vélemények, a HLC nekem még egy fokkal jobbnak tűnt a török klinikák közül, de ez is csak benyomás, szóval mindenkinek magának kell kitaposnia. Plusz én korábban sokat olvasgattam az angol fórumokat általános véleményekről, buktatókról, hogy teljes képet kapjak, mert a reklám, az ugye csak reklám..mindeni tesz ki szép eredményeket, videókat, szóval sokat kell nézelődni.

Szerintem ne egy szempont alapján dönts, és arra figyelj, hogy az orvos, akivel beszélsz mennyire felkészült, milyen a szakmai hozzáállása, és mennyire válaszolja meg az össze kérdésedet, és érzed magad biztonságban, talán ezek a szempontok segítenek. Az első személyes találkozó már ad egy jó alapot, aztán dönts.

Előzmény: Leonidas86 (553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!