Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Üdv. Olyan kérdésem volna, hogy van egy full hd panasonic g20 plazma tv-m. 50".
Hát már nem mai darab, de a képe élethű és jól szolgál. Egyszer már volt szervízelve ugyanis 4x villogott a kijelző alatt. akkor cseréltek benne valamit és jó lett további tizen évig. Most ugyanez a helyzet. Vigyem szakszervízbe? Esetleg ha vége, akkor mit tudnátok ajánlani? Ilyen profi képpel.
Kieg: hagyományos képcsöves tévének a súlyos, széles készülékeket értem. Olyanom is van: SONY TRINITRON. 18 évig jól bírta, ma már kb 20 percig kell folyamatosan nyomogatni a bekapcs-gombját, távirányítóval nem lehet. 40-45 kg-os monstrum. Ingyen elvihető. Annak, aki az LG-ból kiszedi a molyt.
Megbízhatóság szempontjából teljesen lutri. Akkor is az lenne, ha valami ismert márka, de egy noname készülék esetén különösen.
Akkor vedd meg, ha nem okoz különösebb gondot a pénz elvesztése, ha egy hét múlva bemondja az unalmast a tv. De az is benne van, hogy esetleg tovább fog működni mint egy ma vásárolt LCD.
Továbbá gondol át, hogy biztos elég-e neked a dvd és VHS nézés a jövőre nézve.
A legfurcsább apró probléma! 2012-ben gyártott nem-hagyományos- képcsős LG tv.
Másfél-2 cm-es randa molylepke került bele hátulról a levegő-rácsokon keresztül. Most a képernyő közepén van, elpusztulva, nagyon zavaróan, MOZDÍTHATATLANUL.
Erős levegő befujással próbálkoztam, hiába.
Kérdés: elöl, a képernyőt le lehet venni? Mert akkor semmiség.
Szeretnék érdeklődni hozzáértő és tapasztalt emberektől,hogy Gran Prix beépitett DVD-s tv-t érdemes -e megvásárolni? Mennyire megbizható tv-k ezek? Tudom nem mai gyártmány de nem is nagy összegért lenne eladó. Gondolkozom egy LCD tv vásálásán ami nem túl magas áron van, van rajta Scart és HDMI csati is ami nekem kellene.
Előre is köszönök minden segitséget és infót. Lényeg vegyem vagy ne vegyem.
Tegnap este lekapcsoltam a konyhában lévő kis lcd tévét ami ekkor még hibátlanul működött.
Ma munka után bekapcsoltam és csak fehér képernyő. Minden működik, csatornaváltás, hangerő csak éppen kép nincs.
Se menü se egyéb kép vagy felirat nem jelenik meg, de szól a hang és működik a csatornaváltás is.
Leglább 10 éves és szerelőt sosem látott. Dobjam ki a kukába vagy olcsón megjavítható? Nem nagyértékű kis tévé, nem siratom meg csak ha esetleg könnyen javítható kishibás akkor talán kapna egy esélyt még.
A Raspberry Pi támogatja a CEC protokollt. Ha például az az SD kártyára kiírt képfájl történetesen Libreelec/Coreelec/OSMC vagy hasonló, akkor ez már az első induláskor működik. Így egyáltalán nincs szükség távirányítóra, azaz már a kezdeti beállítás is a tv távirányítójval történik, mintha a rendszer (Kodi alkalmazás) a TV-ben futna. Szerintem zseniális és nagyon kényelmes.
Nálam a hangrendszer is CEC képes, így elég csak a TV távirányítót használni mindhárom eszközhöz (TV, médiaplayer, erősítő/soundbar)
Hát, ha az 5.1-hez kernel kell forgatni, az már dev feladat (20 évig nyomtam ezt a szakmát, elegem van). Egyébként van RPi itthon, mindenféle arduino meg egyéb perifériákkal bohóckodunk a fiammal rajta, szerintem media playernek komolytalan, de ez már szakmai ártalom.
Ma egyébként elmentem és vettem egy krómkasztot, arra mindenképpen megteszi, hogy a streamingeket kipróbáljuk. Kicsit aggaszt a Google Home-al történő integráció, mostmár azt is tudják, hol járkálok a lakásban :) De amúgy menő, köszi a tippet.
Én már meg nem mondom, mit vettem; az első valami K-III volt, aztán az bevált, vettem volna egy olyat a nappaliba is, de már kifutott, úgyhogy valami weboldalról rendeltem valamit, amit prohardveren ajánlottak (csehektől hozták, 12e táján lehetett). A távirányítók kompatibilisek, van rajta Kodi, kb. ennyi. (Ill. Youtube app is, de az nem az igazi; billentyűzet nélkül valószínűleg semmin nem az igazi, azt meg nem vagyok hajlandó venni hozzá.)
Mondjuk én egyéb online cuccot nem próbáltam, a NAS-ról szépen játszik.
(A WDTV is jó volt, de egyszer elszállt rajta a HDMI. Elvittük apóshoz, oda az RCA is elég. :-) )
Rugdosni csak a developereknek kell, te csak simán kiirod egy microsd kártyára és működik. 3-as Raspikkal megy is, de a 4 meg viszonylag új, és nem készült el a támogatás.
A mindenféle bedobozolt és atcimkezett, ne adj isten audiofil hivoszoval eladott kutyukkel az a baj, hogy pár év után semmi support, es dobhatod a kukába. Mindezt egy Raspberry árának többszöröseert, miközben a fedél alatt sokszor pont ugyanaz a hardver lapul.
Persze, de én nem feltétlenül olcsón akarom megúszni ... A málnást meg lehetne telóról baszkurálni, illetve kernel-piszkálással (ha jól emlékszem) ki lehet rugdosni belőle az 5.1 over hdmi-t, de örülök, ha szabadidőmben nem kell ilyenekkel foglalkoznom. Hogy átfogalmazzam az első mondatomat, nem feltétlenül olcsón akarom megúszni, és nem rendszerösszerakás izgat, hanem filmeket akarok nézni este, kényelmesen :)
Opció még egy Raspberry alapú mindent játszó, de ugye az is kijön vagy 30khufra és még nincs távirányítód, plusz egyelőre nem jön ki a HDMIn a hd audio és a hdr sem. Pedig amúgy már 4k60at tud.
Igen, egyre inkább hajlok erre én is. Nem véletlenül hal ki a műfaj, a wdtv meg szuperül megy még mindig. Igazából ha a tévére rá lehetne tenni egy Kodi-t, akkor fejem se fájna.
Nem jol, tudja. En is ugy nezem a Netflixet. Chromecast az AVRben, annak a vegen meg a tévé. Remekul megy az 5.1 A HBO Go pedig alapbol nem az, semmilyen platformon. Szoval ami 5.1-ben streamel, az Chromecasten is 5.1 lesz.