"Ha sorsa szenvedéssel sújtja az embert, akkor ebben a szenvedésben is feladatot kell látnia. Az embernek a szenvedéssel szemben is át kell küzdenie magát annak tudatáig, hogy ezzel a szenvedésteli sorssal is úgyszólván egyszeri és egyedülálló lesz az egész világmindenségben. Ezt a sorsot senki nem veheti le a válláról, nem szenvedheti el helyette. Abban azonban, ahogyan ezt a szenvedést elviseli, benne rejlik egy kimagasló teljesítmény egyszeri lehetősége is." (Viktor Frankl)
"Egy nagyon fura, mondhatni paradox helyzet alakul ki ilyenkor, mert bízunk abban hogy Isten képes megoldani egy olyan problémát ami emberileg megoldhatatlannak tűnik, de ugyanakkor nem bízunk abban hogy Ő ennek pontosan tudja az idejét!" (Váradi Tibor)
"Vannak élethelyzetek, nehéz élethelyzetek, krízisek, ahol egyszerűen semmi mást nem tud csinálni az ember, a hívő ember, mint vár. Várakozik és bízik az Égiekben, bízik az Istenben. És ezek az élethelyzetek életünknek az adventjei. Tehát a saját életünkben is vannak ilyen adventi időszakok ahol egész egyszerűen csak várunk és bízunk, ahogy az egész emberiség is várt és bízott és várta Jézusnak a születését." (Váradi Tibor)
"A boldogságot az fogja meghozni, ha képes vagyok a közelségre! Ha közel engedem magamhoz a másikat és én is tudok hozzá közeledni! Ha képes vagyok a nyílt kommunikációra! Ha képes vagyok adni és elfogadni! Ha képes vagyok áthidalni a különbségeket, tehát elfogadni a másikat, sőt elfogadni egymást! Tisztelni egymást, becsülni egymást! Ha képesek vagyunk megbízni egymásban és hát a legfontosabb, ha képesek vagyunk szeretni egymást! Valójában ezek fogják meghozni a boldogságot egy párkapcsolatban és nem az, ha a másik kielégíti az összes vágyamat és elvárásomat!" (Váradi Tibor)
"A szépség nagyon gyakran - meghaladott szenvedés. "No mud no lotus" (ha nincs sár, nincs lótuszvirág), ahogy Thich Nhat Hanh vietnámi buddhista szerzetes mondta."
"Mikor találsz valamit, ami annyira leköt, hogy nap mint nap akár ingyen is csinálnád, akkor célegyenesben vagy. Ha találsz valakit, aki hajlandó érte megfizetni is, akkor megvan a hivatásod." (Nick Vujicic)
"A munkakarmával függ össze például az, hogy valaki egészen fiatalon, kisgyerekkorától kezdve tudja hogy ő mi szeretne lenni, és az is lesz, valaki meg még 40 éves felnőttként is teljesen tanácstalan, hogy mit kezdjen magával." (Váradi Tibor)
"Nagyon fontos hogy ami kifelé látszik, ami külsőleg látszik és amit belül érzek, ez összhangban legyen egymással. Mindig az vezet identitásválsághoz, hogy ami kifelé megmutatkozik, megnyilvánul, és amit belül érzek, ha ez a kettő nincs összhangban egymással." (Váradi Tibor)
"Az Istenbe való bizalom magában foglalja azt is, hogy bízunk abban, hogy Ő tökéletesen tudja, hogy egy bizonyos problémát mikor és hogyan kell megoldani. Mindennek tudja a megfelelő idejét." (Váradi Tibor)
"Valamikor az Isten megvárakoztatja az embert, vagy az Égiek megvárakoztatják az embert, de ezt azért teszik, mert valaminek még nem jött el a megfelelő ideje. És az Istenbe vetett bizalom, az Égiekbe vetett bizalom magába foglalja azt, hogy az ember bízik abban, hogy az Isten a tökéletes dolgot fogja tenni, és a tökéletes időpontban." (Váradi Tibor)
"Amikor Isten megvárakoztatja az embert, amikor nagyon szeretnénk hogy valami történjen és nem adatik meg, akkor az ember tulajdonképpen Isten várótermében van." (Váradi Tibor)
"Ne kívánj másnak látszani, mint amilyen vagy, mert minden tettetés akadálya az igazság tiszta fényének, melynek úgy kell átsugároznia rajtad, miként napfény ragyog át a tiszta üvegen." (Jiddu Krishnamurti)