Keresés

Részletes keresés

gdp Creative Commons License 9 órája 0 0 129656
gdp Creative Commons License 20 órája 0 1 129655

Ezt feltétlenül nézzétek meg! Orbán Viktor szerepel benne.  :)

https://www.facebook.com/peter.magyar.102/videos/1336067014190495

unerwünschter gastarbeite Creative Commons License 3 napja 0 0 129654

Akárhonnan nézzük, az exportálóknak ez jó

Szuper vicces volt:: )) Alkatrészt néha nem vásárolnak az exportálok , energiát is ingyen kapják ? Luxusszállodákban  ritkábban mosnak ágyneműt , csaptelep se kopik náluk ,  esetleg újabban csótányt is ritkábban  irtanak 

Előzmény: jóváhagyott tücsök (129648)
gdp Creative Commons License 5 napja 0 0 129653

Legújabb Quaestor fejlemények :

https://www.youtube.com/watch?v=VoZfYIDVL_E

Pemirx Creative Commons License 5 napja 0 1 129652

Trump győzrlmére hogy elsírta magát Zelenszkij

Előzmény: gdp (129642)
Pemirx Creative Commons License 5 napja 0 1 129651

Fellendülünk a sok adósságtól?

Vagy a lítium hatása?

Akkumulátort mindenkinek

Előzmény: jóváhagyott tücsök (129650)
jóváhagyott tücsök Creative Commons License 5 napja -1 0 129650

Ilyen csapdánál már megjelenne az IMF, mert a kormány nem tudná kezelni. A Flepnis alatt volt ilyen  csapda bőven...:) Hogy lehetne csapda, mikor 2025-ben fellendülünk?:))

Előzmény: gdp (129649)
gdp Creative Commons License 5 napja 0 0 129649

Kényszerpályán az ország. Már az adósságcsapdáról írnak a hozzáértők. 
Te esetleg tudod, mikor alakul ki adósságcsapda? Milyen feltételek esetén? 

Előzmény: jóváhagyott tücsök (129648)
jóváhagyott tücsök Creative Commons License 5 napja -1 0 129648

Ha nyomtatok egy valag ft-ot, bármennyit tudok kínálni az euróért, nem érdekel a veszteség és az árfolyam is gyengül. Nyomtani nem sokan tudnak. A befektetők biztosan nem. Ők meg miért kínálnának egyre több ft-ot, csak hogy gyorsan "elmeneküljenek", amikor megrakétázzák Izraelt? Csak vesztenének a bolton.

Akárhonnan nézzük, az exportálóknak ez jó, a plebset meg mindenki lexarja, mint látható. T. Z.-nak is ez tűnt fel.

Megágyaztak a bejelentett 2025-ös "fellendülésnek". Ennyi történt.

Előzmény: gdp (129647)
gdp Creative Commons License 5 napja -1 0 129647

Ez a Török Zoltán hazudik! Nem mer ellent mondani Orbánéknak. 
Orbán nem gyengíti az export érdekében a forintot. Az magától gyengül. 
Az a szomorú  helyzet, hogy Orbánék beszarásig eladósították az országot. Soha ilyen sok forint államadósság nem volt még. Iszonyú mennyiségű forint van kibocsátva, és nincs mögötte devizafedezet! 
Orbán nem kap meg az uniótól 30 Mrd eurót.  Ezért csúszunk egyre nagyobb szarba. 

Előzmény: jóváhagyott tücsök (129645)
jóváhagyott tücsök Creative Commons License 5 napja 0 0 129646

és mennyi lett visszacsorgatva ebből?:))

Előzmény: Jokki (129624)
jóváhagyott tücsök Creative Commons License 5 napja -1 0 129645

Török Zoltán, a Raiffeisen vezető elemzője úgy véli, hogy a kormány szándékosan gyengíti a magyar fizetőeszközt az euróval szemben, ezzel ösztönözvén az exportot és a versenyképességet, viszont ennek van egy árnyoldala is, nevezetesen, hogy a lakosság csak azt látja ebből, hogy egyre kevesebbet ér a pénze és minden egyre drágább számára.

Nem megmondtam..?:) és a gyengítés kezdetéhez mindig keresnek egy napi történést, hogy ráfogják a nyuszira. Ezért nem lesz nálunk soha euró bevezetve.

Készülnek a 2025-ös fellendülésre.:) Az extrainfláció bejelentése után is tudták, hogy 1 évig fog tartani.:) És pont a végére sikerült összehozni az árfigyelőt is, nem az elejére.:))

gdp Creative Commons License 6 napja -1 0 129644

https://drmarczingos.hu/2024/10/05/246/

BÜNTETŐ FELJELENTÉS ÉS UNIÓS JOG MEGSÉRTÉSÉNEK BEJELENTÉSE A KÚRIA ÉS A LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG KAPCSÁN

2024.10.05. a bejegyzés dátuma Marczingós László írta

gdp Creative Commons License 6 napja -1 0 129643

Dr.Szabó V. László ügyvéd

Sokfelé hallom, hogy a Trump győzelem megerősíti a Kormányt, sőt az Európai Unióban is Orbán helyzetét.

Erre már most felhúznak egy taktikát a bankok, követeléskezelők, végrehajtók, mert pofátlanul, gőgösen állnak az adósokhoz, hiszen nyeregben érzik magukat.

A leghatásosabb fegyver ellenük a tudás, az akarat, a finesz, a dörzsöltség, a banki tanú kiforgatása és minden különleges forradalom vagy rendszerdöntögetés nélkül kihozni a nyertes ítéletet.

A bankok 80%-ának rossz a szerződése, a maradéknál pedig a banki tanút kell hitelteleníteni, amire megvan a saját recept.

Ha az adósok készen állnak a harcra én nem adom fel.

Csapataink harcban állnak.

gdp Creative Commons License 2024.11.06 -1 1 129642

Dr. Szabó V. László ügyvéd:

Trump győzött. Orbán nyilatkozott, hogy vannak közös terveik Trump-al amit végre fognak hajtani.

Orbán bejelentette a gazdasági semlegességet.

Ezt jelenti, hogy USA, Kína, Oroszország, stb számít a fő partnernek és nem Európa. Mit von ez maga után?

Azt, hogy ha a C-630 az adósoknak kedvező lesz akkor se hajtják végre. Azért mert nem félnek a retorziótól. 

Mert mi van ha megbünteti őket az Unió? Semmi.

Vagy kifizettetik az emberekkel burkolt adók formájában, vagy az új szövetségesekkel kötnek egy olyan gazdasági megállapodást amiből kifizetnek mindent.

Egyszóval azt csinálnak amit akarnak mert az Európai Unióval szemben a nagyhatalmak támogatását bírják.

Mi ebből a tanulság a devizahitelesekre nézve? Csak annyi, hogy marad az árfolyamkockázati tájékoztatás amivel nyerni lehet.

A DH törvények hiába lesz kuka, egész egyszerűen az Unió nem tudja rászorítani a magyar bírói kart annak alkalmazására.

Bárcsak ne lenne igazam.

gdp Creative Commons License 2024.11.05 -1 0 129641

KH Bank ellen vagyunk az adós Nagykanizsán végrehajtás megszüntetése iránti perben bukott elsőfokon, másodfokon a bukástól csak az mentette meg, hogy közben megkeresett engem és javasoltam, hogy azonnal álljon el.

Elálltak a keresetet PKKB-n beadtam újra , 20M felett kér a bank (mi 4M-t adnánk) , aki ráadásul egy magánszemélynek eladta a követelést.

A magánszemély ügyvédjén keresztül görcsöl az ingatlanért, a hiéna.

A bíróság felfüggesztett a C565-re ezt elutasította a másodfok.

Aztán felfüggesztett a C630-ra, azt is elutasította a másodfok mert a magánszemély nagyon sérelmesnek tartotta ,hogy az EUB döntést be kell várni.

Jó rendben, akkor menjünk neki a pernek.

Közben kiderült, hogy a banki tanút meghallgatták a korábbi vh perben is aki a következőket mondta.

1. Konkrétan emlékszik a felperesre.

2. Az árfolyam nőhet, csökkenhet is.

3.Akkor nem volt jelentős az árfolyammozgás, erről adtunk tájékoztatást.

4. Az biztosan nem merült fel, hogy ez az árfolyamváltozás egészen extrém mértékű is lehet.

5. A havi törlesztő részletek ingadozására nézve én általában azt szoktam mondani, hogy a jelen ismereteink alapján jelentős változás nem várható.6.elképzelhető, hogy mondtam kisebb összeget, pár ezer forintos ingadozást, mert ez egy alacsony összegű hitel volt, emlékezetem szerint.

Nem kell mást tennem, mint a tárgyaláson kérem a korábbi jegyzőkönyv bizonyítékként való felhasználását.

Még a felperest se kell meghallgatni.

Lesz egy közbenső ítélet a jogalapra , a matekra fel se kell függeszteni mert mire jogerős lesz meglesz az EUB is.

A magánszemély meg kidobott az ablakon egy csomó pénzt amikor megvette a követelést.

gdp Creative Commons License 2024.11.03 -1 0 129640

Dr.Szabó V. László ügyvéd

A héten voltam a Jászberényi bíróságon egy teljesen elrontott ügyet vettem át.

Erste hitelt megvett az Intrum és most 13 M körül követel. Mi 13 ezret adnánk.

A per már folyik ezer éve árfolyamkockázatot jogerősen el is bukták, de mivel volt kereset a Hpt.213-ra is (alaki hibák) ezért a bíróság újra visszadobta elsőfokra, hogy abban is kell dönteni.

Ez volt a szerencse mert a korábbi ügyvéd az alaki hibák mellé felvette az árfolyamrést is.Az indokolás annyi volt, hogy az országban számos esetben erre felfüggesztett a bíróság.

A bíró adott neki pár napot a DH törvény szerinti kereset beadására és ezt már velem csinálták az adósok.

Elálltam az alaki hibáktól, becsatoltam a törvényi elszámolást, szakértő kiszámolta a tartozást, levezettem az árfolyamrés miatti uniós jogra alapozott érvénytelenséget.

A tárgyalásra se az Erste, se az Intrum nem jött el.

8 napot kaptak, hogy reagáljanak a keresetváltoztatásra de a tárgyalásig ez még nem telt el.

A bírónő azt nem értette, hogy ha az árfolyamrés kiesik akkor az miért teljes érvénytelenség és miért nem csak részleges.

Hát itt tart Jászberény. Ez a kérdés a teljes hozzá nem értést mutatta.

Hiszen ha az árfolyamrés miatt kuka a szerződés akkor a C705 szerint nem lehet a szerződést utólag tartalommal megtölteni valamint kéne hozzá az adós beleegyezése is , hogy akarja-e hogy őt megmentsék.

Valamint a C520 szerint olyan helyzetbe kell hozni a fogyasztót mintha meg sem kötötte volna a szerződést. Akkor miért merül fel egyáltalán az, hogy a kiesett árfolyamrés után még bármi életben maradhat?

Totál homály. De nem világosítottam fel erről hanem csak közöltem, hogy a kereset x oldalán ez le van vezetve.

Olvasni talán még ő is tud.

Aztán bőszen szorgalmazta az egyezséget, kérdezte, hogy beveheti-e a jegyzőkönyvbe, hogy az adós is szeretné.

Mondtam, hogy beveheti , a szerződésbe is, de az Intrum 10M-s egyezségi ajánlata olyan messze van az adós elképzelésétől mint a Faktoringos ügyvéd a családja nevének becsben tartásától.

Pemirx Creative Commons License 2024.11.02 -1 1 129639

Hrivnyában érdemes hitelt felvenni?

Lengyelország nyomja Ukrajna készpénzét.,

https://t.me/vladi_the_gr8/60862

Energiatakarékos.

gdp Creative Commons License 2024.11.02 0 0 129638

Már nagyon ideje lenne elszámoltatni! 

Előzmény: graphite30 (129637)
graphite30 Creative Commons License 2024.11.02 0 1 129637

Julcsinak már nincs hatalma. Elvégezte a piszkos munkát, most mint “civil” jól eléldegél.

Előzmény: gdp (129636)
gdp Creative Commons License 2024.11.02 -1 0 129636

Ismerd meg az ellenségedet  (a gondolkodását is) hogy könnyebben legyőzhesd! 

Előzmény: Jokki (129635)
Jokki Creative Commons License 2024.11.01 0 0 129635

Kíváncsi még valaki, ennek az aljas nősténypatkány királyjulcsának a szavaira? Mert én nem.

gdp Creative Commons License 2024.10.30 -1 0 129634

Végre aktuális a dal!

https://www.youtube.com/watch?v=p9Rw1udYN1A

Azt beszélik a városban

gdp Creative Commons License 2024.10.30 -1 0 129633

Lehet, hogy valaki számára érdekes. 
Még nem hallgattam meg. 

https://www.youtube.com/watch?v=ARe7zF3xmw8

Bankározás, magántőkealapok és kaszinókapitalizmus – beszélgetés Király Júliával

gdp Creative Commons License 2024.10.30 -1 1 129632

Dr. Szabó V. László ügyvéd

Sok esetben hallani, sőt tapasztalom is, hogy a követeléskezelők összejátszanak a végrehajtóval.

A hiénák pénzt adtak a követelésért, azt, hogy mennyit, üzleti titok.

Vélhetően a bank már leírta a követelést, kivezette a könyveiből és csekély értéken továbbadta.

A faktorcégek elemi érdeke, hogy a megvásárolt követelésből a lehető legtöbbet hozzanak ki.

A végrehajtónak is az az érdeke, hogy minél többet hajtson be mert az után kap jutalékot.

Tehát a követeléskezelő és a végrehajtó érdeke áll szemben az adós érdekével, hogy be tudja bizonyítani a szerződés érvénytelenségét.

Enyhén szólva lejt a pálya. Ilyen helyzetben az adós hiába írogat a végrehajtónak, hiába könyörög a követeléskezelőnek , egyszerűen nem érdekük vele szóba állni.

Hány olyan eset van amikor a padlón lévő , nyomorgó adóst semmibe veszik és nem hogy elengedni , de részletet fizetni se engedik.

Persze mert a háza kell , még pedig fillérekért amit csókos ismerősnek már tovább is adnak .

Ő pedig a piacon meghirdetve horribilis hasznot húz belőle.

Ez egy érdekhálózat , az anyagi érdekek mentén működik.

Itt az adós csak egy porszem, ahol nem számít az ő személyes sorsa egy cseppet sem.

Csak az számít, hogy a koncon marakodó hiénák a saját családjuknak tudjanak túlélést biztosítani.

Akár az adós élete árán is. Ki marad életben? Ez a kérdés.

Ezért furcsa amikor azt hallom, hogy "próbáltam megegyezni" .De milyen alapon? Könyörületesség, jóindulat?

Ezeket várta el azoktól akik a legnagyobb bevétel elérésében érdekeltek?

Magyarul arra kérte őket, hogy fosszák meg magukat vagy családjukat a nagyobb bevételtől csak azért az adós erre kéri őket?Hiszen a jog mellettük áll (a szerződés még érvényes) , miért ne használnák ezt ki maximálisan?

Miért elégednének meg kevesebbel? Itt az adós egyedül csak veszíthet. Fölfalják mert erősebbek.

Kell egy felmentő csapat az adós mellé aki a segítségére siet. De nem olyan aki a hiénákkal játszik össze.

gdp Creative Commons License 2024.10.29 -1 1 129631

Ez a réges régi lemez. 
Ki a felelős? 

- Aki becsapta  az embereket! 

Előzmény: Pemirx (129630)
Pemirx Creative Commons License 2024.10.29 0 0 129630

Elég lett volna, ha csak olyan pénznemben adósodik el, amiben a fizetését kapja.

Ausztriában a Svájc mellett lakók kezdték el a frankban való eladósodást.

Előzmény: gdp (129629)
gdp Creative Commons License 2024.10.29 -1 1 129629

KH Bank ellen vagyunk adós 23M-val tartozik , mi 1,2 M-t kérünk vissza.

Megy a folyamatos banki rizsa a megfelelő tájékoztatásról és a DH törvények mindenhatóságáról.

Csakhogy van itt egy kis bökkenő.

A banki alkalmazott mutatott egy "Tájékoztató törlesztési modult" amiben az van, hogy a chf stabil deviza, valamint csak kismértékű változás várható.

Ez utóbbi még olyan grafikonnal is alá van támasztva amiben egyenletes vonallal ábrázolják, hogy nincs kiugró változás.

Ez bőven elegendő ahhoz, hogy a laikus fogyasztó azt higgye, hogy a fizetőképessége bírni fogja az esetleges mi minimális változásokat.

Vagyis "vakon "vette fel a hitelt, nem volt tisztában a valódi kockázatokkal.

Aztán jött a banki alkalmazott és még meg is erősítette, hogy ezt a tájékoztatást ő adta, és akkoriban minden adósnak azt mondták, hogy nem kell félni ez egy stabil konstrukció nincs veszélyben az ingatlana.

A banki tanút ilyen esetben ravaszul kell kérdezni nehogy kihátráljon a csapdából és azt találja mondani, hogy a tájékoztatóban csak tájékoztató jelleggel voltak adatok.

Hiszen ha így lett volna akkor annak magában a tájékoztatóban is benne kellett volna lennie.

Pemirx Creative Commons License 2024.10.29 0 1 129628

Az aranybullánál már megtanultuk kiket kell kizárni a pénzügyek intézéséből

se muszlimot se izraelitát

gdp Creative Commons License 2024.10.28 -1 1 129627

Igen, elérhetőek. 
Keress kapcsolatot károsultakkal! 

Előzmény: Pemirx (129626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!