Keresés

Részletes keresés

Kőkapu1 Creative Commons License 23 órája 0 0 92

Hát igen, elhiszem, hogy kozmetikailag zavaró.

Nekem tulajdonképpen annyira nem az. Nyilván valamilyen szinten igen, de sokkal jobban zavar a látásom. A szemüveg sem zavar, hiszen a rövidlátásom miatt 40 éve szemüveges vagyok, megszoktam. A kancsalságom sem állandó, csak ha fáradt vagyok. A kettős látás viszont az. 

De akkor nálad mondhatni más a probléma, még ha nem is teljesen.

Előzmény: Nitaa123 (90)
Nitaa123 Creative Commons License 24 órája 0 0 91

Nekem 2022-ben volt lézeres látásjavító műtétem is. 

Nitaa123 Creative Commons License 24 órája 0 0 90

Műtét előtt nem volt kettős látásom. Műtét után kb 1 hétig volt, de elmúlt. Tegnap voltam kontrollonm valószínűleg a jobb szemem is meg kell műteni. Baján elszúrták a bal szemem, túl kevés izmot hagytak a bal belső szemizomnál. Viszont még mindig kifelé áll valamennyire. 50 fokos kancsalságom volt műtét előtt, most olyan 25 körül van, ami kozmetikailag még mindig zavaró. Nekem kifelé térő váltott kancsalságom volt. Hol a jobb szemem kancsalított, hol a bal.

Kőkapu1 Creative Commons License 2 napja 0 0 89

Látni jól látsz? vagy kettőt? A műtét előtt hogy láttál?

A prizma igazából arra van, hogy kettő helyett egyet láss. 

Nekem ez a fő problémám, ezért volt a műtét is (persze a jobb szemem is húz befele, de ami igazán zavar, az hogy kettőt látok). 

Előzmény: Nitaa123 (88)
Nitaa123 Creative Commons License 2 napja 0 0 88

De a prizmás szemüveg az a rejtett kancsalságra van nem?

Nekem sajnos elég látványos..a szemüveg sem korrigálta. Holnap megyek kontrollra...én nem látok változást sajnos..

Kőkapu1 Creative Commons License 3 napja 0 0 87

Szia, nekem 3 éve volt ilyen műtétem. 

Akkor elég hamar rendeződött és tök jó volt. 

De csak kb. másfél évig, azóta megint kialakult a kettőslátás (nem annyira durván, mint korábban, de azért már zavaró).

Hát nem tudom, most dilemmázok rajta, de szerintem nem fogom még egyszer megműttetni, inkább legyen prizmás szemüvegem (alapból is szemüveges vagyok, rövidlátás miatt). 

Előzmény: Nitaa123 (86)
Nitaa123 Creative Commons License 2024.11.02 0 0 86

Sziasztok. 

8 napja volt kancsalság ellenes műtétem. Dr. Körtvélyes Judit műtött. Csak a bal szemem műtötte.  Aki már túl van ilyen műtéten kérdezném hogy mikorra áll be a szem ? Mert nekem csak a bal szemem műtötte viszont nem áll középen. Kifelé áll kissé. Ez még beállhat vagy kell újabb korrekciós műtét? Hozzáteszem a bal szemem már 2x műtötték eddig. Elsőnek Baján.

Melcsi8003 Creative Commons License 2024.10.02 0 0 85

Szia Nitaa123!

Hogyan tudnèk veled privàtban beszélni? Előre is köszönöm. Nagyon hàlàs lennèk! 

Előzmény: Nitaa123 (81)
Nitaa123 Creative Commons License 2024.04.23 0 0 84

Szia Juti40! Téged ki operált?

Juti40 Creative Commons License 2024.03.31 0 0 83

Sziasztok! Látom tavaly érkezett az utolsó hozzászólás, de hátha olvassa még valaki.

Szóval én 40 éves vagyok és 2 hete lesz kedden,hogy átestem a műtéten, ami nagyon jól sikerült.

A szemvörösség is csökken, már nem könnyezik, szépen gyógyul, a kettős látás pár nap alatt rendeződött.

Ami engem aggaszt az a szemhéj duzzanata, olyan mintha nem lenne nyitva a szemem rendesen, az érdekelne ez így volt másnak is, aki átesett ezen a műtéten és ha igen mikor múlt el? Ki meddig használta a szemcseppet? Nekem Tobradexet írt a dr nő, 3 hétre hívott vissza kontrollra, de semmit nem mondott, hogy meddig is cseppentsem a cseppet.

Még azt szeretném tudni, ti mikor mentetek vissza dolgozni? 

Köszönöm ha valaki válaszol. 

kotin8 Creative Commons License 2023.10.02 0 0 82

Szia, téged ki műtött korábban? Nekem hamarosan lesz a második műtétem, tudnánk privátban beszélni?

Előzmény: csukapuding (78)
Nitaa123 Creative Commons License 2023.09.20 0 0 81

Kedves Csoporttagok!

Azokat a tagokat kérdezem akik már túl vannak ezen a műtéten.

Tegnap voltam a Non Plus Ultra Látásközpontban, Dr. Körtvélyes Judit doktornőnél. Műteni kell mindkét szemem, december 6ra kaptam a műtét előtt még egy vizsgálati időpontot. Kaptam beutalót is. A műtét december 14én lesz. A kérdésem az lenne hogy a beutalót azt a háziorvosnak kell adni? EKG mellkasröntgent ki fog majd csinálni? Mert a beutaló csak a vérvételt tartalmazza.

Tiger6 Creative Commons License 2023.07.10 0 0 80

Fiatbravasx1!

Mennyibe került a műtét??? Számít hogy mindkét szemet műtik vagy egy szem műtétje is annyiba kerül mint amikor mindkettőt műtik?

Köszi!

Előzmény: fiatbravasx1 (77)
Tiger6 Creative Commons License 2023.06.22 0 0 79

Sziasztok!

Szia Fiatbravasx1!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a műtét elött amikor még kancsal volt a szemed, akkor milyen szemüveged volt? Prizmád volt?? Illetve elötte sose volt stereolátasod( 3d térlátásod?) ??? Csak a műtét után amikor már párhuzamosan állt a két szemed akkor alakult ki a stereolárásod??? Lang teszten (3d teszt) is látod a 3d.és ábrákat?

Előzmény: fiatbravasx1 (77)
csukapuding Creative Commons License 2023.04.24 0 0 78

Sziasztok, akit Domsa vagy Körtvélyes doktornő műtött a Duna Medicalban, és olvassa a topikot, írhatnék valakinek e-mailt/privát üzenetet?  Nagyon sokadik műtétem lenne, bizonytalan vagyok, hogy akarom-e egyáltalán, mert én már nem akartam több műtétet, de sajnos folyamatosan romlik a sokadik műtéttel elért állapot is és az eszem hiába mondja, hogy álljak meg, egyre jobban zavar megint, ahogy nő a szög.

fiatbravasx1 Creative Commons License 2023.03.02 0 0 77

Sziasztok!

Többen kérték, hogy a műtétről bővebb beszámolót olvasnának, így szeretném megosztani a műtét utáni tapasztalataimat. Először is 51 évesen bődületesen nagy, majd 90 fokos kifelé tekintő kancsalságom volt. Felváltva mindkét szememet használtam, így tompalátás nem alakult ki. A műtétet a Duna Medicalban végezte Dr. Körtvélyes Judit. A Non Plus Ultra optikában történt a műtét előtti vizsgálat és mivel nagyfokú volt a kancsalság, ezért mindkét szemet műteni kellett. A műtét altatásban zajlott. Előtte kaptam egy tabletta Frontint, majd a műtőben egy kis intravénás Fentanyl kábítószer után kis bódult állapot és szédülés, majd pár másodpercre rá az Etomidát után filmszakadás. A következő emlék már a kórterem. Fájdalom semmi, enyhe kellemetlen szúró irritáló érzés, telefonon gyors lecsekkolás, és láss csodát az eredmény minden képzeletemet felülmúlta. Az egyetlen zavaró, és aggasztó negatívum, az a jelentős mértékű kettőslátás. Ez azt jelenti, hogy kb. 2 méter távolságban lévő személyt vagy tárgyat egymástól kb. 1 méterre láttam duplán. A kórházba kb. 5-6 órát töltöttem. A műtét után volt egy kis szédülés hányinger, de semmi komoly. Amikor hazaengedtek és talpra kellett állni, és elindulni az viszont nagyon furcsa volt. A kettőslátás, és egy furcsa bizonytalan érzés miatt-amit nem igazán tudok leírni-gyakorlatilag úgy közlekedtem, mint egy részeg. Ez az érzés kb 2 napig tartott, majd egyre inkább csökkent az idő teltével. A műtét után szörnyen néz ki a szemfehérje teljesen bevérzik, és elég ijesztő látvány. A harmadik napon már egy hosszabb sétát is bevállaltam, és egészen biztonsággal mozogtam. A Tobradexet naponta 5x kellett cseppenteni, de fájdalomcsillapítót nem vettem be egyáltalán (pedig felkészültem, Tramadol, Curidol, Panalgorin, Flector, mindent is beszereztem) A varratok inkább kellemetlenek voltak, mint fájdalmasak. A könnyezés az szinte állandó volt, és ennek következményeként reggelenként mindig becsipásodott a szemem. Javaslom, hogy aki ezen a műtéten átesik ne papírzsebkendővel törölgesse a szemét, mert olyan sokszor kell törölni, hogy kidörzsöli a zsebkendő a szemhéjakat. Egy benedvesített mull lap a legtökéletesebb erre a célra. Ahogyan teltek a napok egyre kevésbé szúrtak a varratok. Az 5. napon mindkét felső szemhéjjam, és a szem alatt lévő terület kissé megduzzadt, és ekkorra datálható egy kis fényérzékenység is. Kb. a 8-9. napon reggel azt vettem észre, hogy a kettőslátásom közel a tizedére csökkent már az említett 2 méter távolságban lévő tárgy szellemképe csak pár centire volt az eredeti tárgytól. A 10. napon kontrol már csak 5 foknyi kettőslátást mutatott ki. A varratokból ekkor már estek ki, de még nem mind. A szem pirosodása ekkor már jelentősen csökkent, már szalonképes voltam társaságban is. A műtétkor beállított korrekció az idő elteltével nem változott, most a műtétet követő 17. napon is ugyanolyan egyenesek a szemeim, mint amikor a műtőből kihoztak, bár volt aki azt mondta, hogy a bal szemem egy kicsit befele húz. Ma már tulajdonképpen csak egy kis pirosodás, és egy kis duzzanat látható. A kettőslátás megszűnt, bár amikor nagyon apró mintát nézek pl. nagy területet fedő térkövet, vagy munka közben számítógépen egy nagyobb táblázat, akkor még az agyam gondolkodik, hogy hogyan kellene feldolgozni a képet, és ilyenkor előfordul egy minimális kettőslátás, de gondolom, hogy ez az idő múlásával csak jobb lesz. Azt azért hozzáteszem, hogy az én esetem speciális hisz mindkét szememet műtötték és nagyfokú volt a kancsalság. Azt gondolom, hogy csak az egyik szem műtétje talán nem okoz ekkora feladatot az agynak, és a kettőslátás esélye is kisebb. A konklúzió az, hogy sajnálom, hogy nem találtam rá erre a lehetőségre korábban és akkor talán nem kellett volna leélnem életem jelentős részét kancsalon. Most élvezem, hogy szégyenérzet nélkül nézhetek mások szemébe.

Fél év múlva kontrol, mikorra a doktornő szerint jó eséllyel a térlátásom is helyreállhat, hiszen a 10 napos ellenőrzésen már az ábrák körvonalait láttam a 3D-s kártyákon.

Aki a műtétet fontolgatja, azt én csak biztatni tudom vágjon bele, ha az orvosa is azt ajánlja.

És biztatásként egy előtte utána fotó.

Pircsi73 Creative Commons License 2022.11.17 0 0 76

Szervusz Guggi!

Írtad, hogy a Duna Medicalban volt a szemműtéted Domsa Patrícia doktornőnél, és hogy szívesen válaszolsz az ezzel kapcsolatos kérdésekre? 

Kérlek írd meg, hogy hogyan zajlott a műtét részletesen, illetve altatás volt-e? Mikor engedtek haza? Pontosan milyen műtéted volt és mennyibe kerül? 

Mennyi időbe tartott a gyógyulás? Mit éreztél a műtét után? Ha nem altatásban volt, akkor a mit éreztél a műtét közben?

Én is tervezek menni a dr. nőhöz, mert nekem rejtett kancsalságom van, de eléggé zavar.  Úgy tudom, hogy a Domsa dr. nő csak a Duna Medicalban műt. 

Szóval mindenre kíváncsi vagyok, ha lehet. Előre is köszönöm a válaszodat. Én is 

Előzmény: Guggi (61)
Mexwel87 Creative Commons License 2022.06.29 0 0 75

Sziasztok!

Leírom a tapasztalataimat hátha segítség valakinek.

A Semmelweis szemészeti klinikán műtettem meg a bal szememet.

A folyamatok. Elmentem megvizsgálták a szemeimet.

Kaptam beutalókat az alábbi vizsgálatokra: labor, ekg, mellkas röntgen.

Miután megkaptam az eredményeket elmentem a háziorvoshoz aki megnézte a leleteket és írt egy pár soros szöveget arról, hogy a leletek alapján alkalmas vagyok a műtétre.

Június 21. én be kellett mennem a klinikára előfelvételre. Ott újra megvizsgálták a szememet és el kellett mennem altató orvoshoz konzíliumra. Ottlényegében megbeszéltük, hogy mi fog történni műtét során és feltehettem a kérdéseimet. Persze voltak kérdőívek amiket ki kellett töltenem.

Június 23.-án volt a műtét. Reggel 7:15-re mentem. Le kellett mennem covid gyorstesztre és miután meglett az eredmény át kellett vennem a kartonjaimat és felküldtek az emeletre. Kaptam egy ágyat és egy köntöst.  Olyan 11 óra körül kaptam egy Frontint, hogy vegyem be és dél körül jöttek, hogy irány a műtő. Műtét után nagyon bevolt gyulladva a szemem és most is bevan, de fokozatosan gyógyul. Idegen test érzés azóta is megvan, de egyre ritkábban érzem.

Műtét után másnap volt egy kontroll és jöhettem haza.

Írtak fel egy bizonyos Tobradex szemcseppet amit napi ötször egyet kell csepegtetni. Csepegtetés után 15 perccel meg műkönnyet kell használni, hogy ne érezzem az idegen test érzést. Továbbá nedves gézlappal kell törölgetnem a szemem, amikor gennyesedik.  Jövőhéten kell mennem kontrollra. Remélem minden rendben lesz. Jelenleg is sokat pihentetem, nem érheti 10 napig víz a szemem, nem emelhetek, nem hajolhatok és kerülnöm kell a poros helyeket.

Szép lett az eredmény (legalábbis szerintem) nyilván nem 0 fokos az eltérés (legalábbis szerintem), de nem is érdekel, mert nagyon durván kancsalítottam kifelé. Nagyon örülök neki, hogy megcsináltattam.

Ezek a jelenlegi tapasztalataim. Remélem aki a műtét előtt áll vagy gondolkodik a műtéten ezzel a rövid irományommal tudok neki segíteni.

Senon2015 Creative Commons License 2021.01.19 0 0 74

Sziasztok!

januar 12 volt kancsalsagi mutetem Domsa Patricianal!

Meg be van duzzadva a szemem kicsit,Tobradex szem cseppet használok,viszont valami zavar!

kicsit mintha homalyosan látnék össze folynak néha a betűk ha olvasok!

Kerdeztem a dr nőt azt mondta ez normális de erdekelne volt e másnak is ilyen??

És hány napig tartott?En szemüveges voltam és maradok is ez csak esztétikai műtétet volt!

Niki089 Creative Commons License 2020.07.17 0 0 73

Szia. Nem most írtál a topicba, de talán te tudsz nekem segíteni az előző kérdésem megválaszolásába 😊😊

Előzmény: nutuska (58)
Niki089 Creative Commons License 2020.07.17 0 0 72

Sziasztok! Kislányommal megyünk Domsa doktornőhöz vizsgálatra, mert van kancsalsága. Több orvos is látta és műtétet javasolt. Akinek volt Domsa doktornő csinálta, mik a tapasztalatok mennyi a várolista? És magánklinikán mind a 2 szem kB mennyi lenne?  Néztem a dunamedical centerbe annyi van irva, hogy kancsalsagellenes műtét 1 illetve 2... Gondolom az 1 szemre vonatkozik az ár??! Vagy 2? Előre is köszönöm szépen aki tud segíteni ebben. 

BalazsBabi Creative Commons License 2020.02.24 0 0 71

Szep jo napot! Valaki tudna segiteni egy Arlista linkkel a Semmelweis szemeszeti klinikanak, Maria utca 39.

Elore is koszonom

Guggi Creative Commons License 2020.02.21 0 0 70

Szia! Márciusba megyek a doktornőhöz akkor eldől hogy mi legyen. Nekem is volt műtét utáni szemhéj duzzanatom ami tul.képp árpa és az arra megfelelő kenőccsel kell kenni és elmúlik. A szemem teljesen rendben van. Nincs semmilyen panaszom.

Nikolka30 Creative Commons License 2020.02.13 0 0 69

Szia.

Hogy vagy? Sikerült konzultálni a doktornővel?

Nekem is megvolt a műtétem, nem tudom hogy normális.e de a vörösség szépen fokozatosan csökken viszont tegnap óta beduzzadt a szemhéjam..nincs fájdalmam csak a feszülés( ami eddig is volt). Ezeknek a panaszoknak mikorra kell elmúlni? A szepcseppet használom ugy ahogy a záromra leírták.

És kb mikorra mulik el ha oldalra vagy felfele nézek a feszülés? 

Remélem találtatok megoldást 🙂

Előzmény: Guggi (67)
Manolany27ka Creative Commons License 2020.01.21 0 0 68

Sziasztok,

Akik már túl vagytok a műtéten írnátok arról hogyaan teltek a napjaitok a mutet után.  Hany nap amíg elviselhetove válik vagy egyeltalán mire kell számítani 

30 fokban áll befele a jobb szem ( szemüveg nelkul) és a bal nagyon enyhe,  mindkét szem műtődik a korrigalasert 

Minden érdekel (nagyon félek). 

Köszönöm 

Guggi Creative Commons License 2020.01.16 0 0 67

Szia!Köszönöm! A bal szemem 12 fokban volt kifelé . Csak azt műtötte. Semmilyen fájdalmam nem volt a műtét után de tényleg semmilyen!

Nikolka30 Creative Commons License 2020.01.15 0 0 66

Szia.

Köszönöm hogy válaszoltál.

És neked mindkét szemed műtötték? Még ezt nem tudom..nekem a jobb oldalon van 20fokos kifelé térő kancsalságom..nem mondta a doktornő hogy mindkét oldalt műti, de mástól ezt hallottam hogy így szokták. A fájdalom utánna mennyire vészes? 

Nagyon bizonytalan vagyok kicsit mar ugy érzem hogy nem műtetem meg.

Remélem rendben lesz neked is minden és igy vagy úgy de tökéletes lesz a végeredmény 🙂

Előzmény: Guggi (65)
Guggi Creative Commons License 2020.01.15 0 0 65

Szia!

A műtét egy órán belül kész. A műtét után néhány órával mentem haza. 6 hétig vérbe volt a szemem de mostanra már teljesen rendben van. A műtét eredménye nem tökéletes. Ezzel kapcsolatban még konzultálnom kell a doktornővel.

Nikolka30 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 64

Szia! 

Mondanál par dolgot hogy zajott a műtét? Utanna hogy érezted magad stb? Azota hogy vagy? Februárban lesz a műtétem, bevallom kicsit ideges vagyok miatta.

Köszönöm ha válaszolsz. 

Előzmény: Guggi (61)
ditta12-34 Creative Commons License 2020.01.01 0 0 63

Volt valakinek a Heim Pál kórházban ilyen műtéte? Ha igen leírná mire lehet számítani? Kell fizetni még a műtét napján? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!