Doboz nélkül valóban kevesebbet érnek, viszont épp a nosztalgiázóknak jó vétel, mert ők meg pont csak a kártyát keresik, némelyikük nem is látta, milyen 1-1 kártya doboza. Én épp nemrég futottam bele egy facebook poszt kapcsán abba, hogy tőlem rengetegen vennének így nosztalgia miatt, nekem viszont, mivel gyűjtő vagyok, főleg komplett, dobozos verziók vannak, feleslegben is. Szóval ha gondolod, írj (nattila200@gmail.com) és esetleg "összehozlak" pár érdeklődővel, akiknek épp csak a kártya maga kell.
Szia! Mostanában eléggé nagy a "szórás", ami az árakat illeti. A mániákusok - úgy látom, - már bevásároltak és/vagy már csak a dobozos/ esetleg celofános példányokért adnak ki nagyobb összegeket.
A wakera egészen jól "belövi". Ha nem szeretnéd elkótyavetyélni, akkor állíts be - egyesével - minimálárat. Doboz nélküli példányok, minden évjáratból, szinte állandóan vannak fenn. Érdemes nézelődni, hogy ahhoz képest a tiéd milyen állapotban van. Sajnos a hiányzó, vagy rosszabb állagú lapok meredeken értékcsökkentő tényezők.
Hétköznapi nosztalgiázó nem ad ki nagyobb összeget, a gyűjtők pedig igényesek.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék. A klasszikus 40 lapos autóskártyákból mind a 6 pakli megvan (1961, 1965, 1969, 1973, 1975, 1977) + 1 amit 2010 környékén adtak ki modern autókkal. Dobozuk, leírásuk nincs meg, de szép állapotúak. Az 1961-esből sajnos 3 db hiányzik, de utángyártottból nem szeretném pótolni. Mi értéket képviselnek, és hol tudnám értékesíteni őket? üdv
Ha többet gyakorolnám, biztosan mégjobb lenne, de ez elsőre ilyen lett. Elégedett voltam vele..., úgyhogy - a hibáival együtt - így hagytam.
(Évekkel ezelőtt kunyiztam el anyukámtól /és tettem félre ilyen igazi befőző fóliát. A köralakú ragacsot meg véletlenül láttam meg papír-írószer boltban. Biztos, hogy lehet szerezni enyves/ régit is.)
Nagyjából elkezdem csomagolni, mint a karácsonyi ajándékot; És amikor már látszanak az élek, akkor kártyapakli nélkül, kicsit (alig <1 mm-rel) szorosabbra hajtom. Ha utána visszateszem bele a kártyapaklit, akkor "törekszik" a szorosabb élbe belefeküdni. Természetesen "húzom-vonom" a celofánt, illetve ütögetem-egyengetem is a kártyákat, hogy a lehető legpontosabban illeszkedjenek. Majd a kézzel elérhető legerősebb feszítés mellett ragasztom rá a matricát. (Természetesen nem árt, hogy ez "erősen" öntapadó és nem enyves-nyalós.)
Rövidebben: ugyanúgy, mint az "ajándékokat" szoktuk, csak feszülés alatt csomagolom, - kézzel.
Szép, igen, a celofánt hogy teszed rá, hogy feszes legyen? Nekem nem lenne hozzá türelmem, csak kíváncsiságból kérdezem. :) Mert régen azt gép tette rá, ami a levegőt is kiszívta, így feszült rá. Mint ma csomagolt ételeknél is alkalmazzák ezt. De kézzel, ezt hogy?
Én meg tudok 95-98%-os "tökéletességgel" celofánozni. Mivel nem adok el semmit, ezért csak a magam örömére/ szórakoztatására. Van celofánom, ragasztékom, kézügyességem. A végeredmény szerintem jobb, mint a szóbanforgó - és nyilvánvalóan bontott - példányé.
Persze a "vájtszeműek" látják egyből a turpisságot. De a köralakú ragacsot lehetne egy kicsit még antikolni, illetve lehet szerezni korabeli vignettás/ "felnyalós" változatot is. Ennyi energiát már nem fektettem bele.
Ez egy próbaverzió; szerintem pofás lett.
A celofános autóskártyáim valódiak. (Nem mindegyiken köralakú a ragacs!)
Az utángyártott dobozaimra most is nagyon büszke vagyok. Tervezek még egy "fantasy" dobozt, aminek sohasemvolt színe lenne. (pl. zöld :))
Igen, a focis kvartett megvan nekem is. :) Én ugyanis minden gyerekkártyát gyűjtők, az autós csak egy kis része a gyűjteménynek, így gondoltam a dátumból hogy móka. :) Nekem is megvan az összes változat már hibátlan minőségben, és tényleg már csak az ilyen extraságok mozgatnak, hogy bontatlan. A legelső piros 62-es megvan, aztán a többi 3 60-as nincs, és ami utána jött, abból mindből van bontatlan, a veteránból is. Szóval ezért hajtottam rá, de hát ja, Christopher nem szegény srác. Adtam már el én is neki korábban, rendes fickó, de ő is gyűjtő és nyilván jobban el van eresztve anyagilag.
A németek nagyon elvakult/ elvadult gyűjtők tudnak lenni (autóskártya fronton is). Kár, hogy beleszeretett a magyar vonalba. Biztos itt nyaraltak a Balcsin, anno.
Igen, valószínű ebből egy darab van az országban. Amúgy papírsarkany én vagyok, de ennél többet nem vagyok hajlandó adni érte, legyen a német fickóé. Nekem megvan használatlan állapotban, bár nincs rajta celofán, de ahogy látom, itt is kivehető egy kis ügyességgel, tehát tul. képpen itt most egy sérült celofánért megy a harc. :) Nyilván megéri, mert a dobozon látszik, hogy szinte új, de a német fizetésekkel nem tudok harcba szállni. :(
Kedves Fórumozók! Hiánytalan nagy alakú piros hátú Modern Autók paklit keresnék megvételre szép állapotban. Akinek van esetleg eladó, az kérem ne tartsa magában. Köszönettel: István
Kb 30-40e között, de mostanában kicsit csökkent az érdeklődés, én úgy láttam. De szerintem le lehet adni, facebook retro játék csoportokban szokott sikerre lenni. :) Azt mondjuk kétlem, hogy az egyik kártyából gyárilag is dupla lett volna, de végül is nem változtat semmit.
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni beárazásban. Az egyik kártyából kettő van. Akitől kaptam azt mondta eredetileg is így volt amikor megvette (több mint kb. 40 éve). Köszönöm a segítséget.
Most nézem, hogy sem a Forma 1-es, sem a Japán autós, sem pedig az "Autócross"-os fedlapok nem igazán stimmelnek. De a Modern autók-ra is a leginkább old-fashioned képet sikerült megtalálni...
Szuperrrrr kis mini-pakli. Asszem nekem eredeti német/osztrák nincs (talán egy finn nyelvű van..), de magyar koppintásokból (azaz trafikáruból) egyszer hozzám került egy kisebb doboznyi.