Óóóó... ezt a fognélküli részt nem tudom melyik oldalon van . Köszi , hogy mondtad .
Képzeld reggel mit csinált ? A konyhában szöszölt , és gyorsan becsuktam az ajtót , hogy meg tudjam fogni . Naná , hogy próbált szegénykém kimenni ! De csak egyszer próbálta , aztán felugrott arra a székre , ahol gyötörni szoktam a tablettával , és nyávogva nézett rám , mint aki azt mondja : na gyere és gyötörj ! Onnan meg sem próbált elszökni , és egy nyikkanás nélkül tekergette a fejét míg beletuszkoltam a bogyót . Több esze van , mint némelyik embernek . Szívfacsaró ... komolyan mondom .
A tablettát nem kell porrá törni, azt az elejébe befogod, a víz csak a nyelést serkenti.
A szája oldalán vagy egy fog nélküli rész, ott nem tudod bedugni? Utána talán magától is kicsit tovább nyitja. Persze könnyen beszélek, a férjem segít. Lemonkának egyedül adtam be a Vetrit, de hát Lemonka az más kategória volt. VHO viszont épp ellenkezőleg, ő vad volt rendkívül kifinomult érzékekkel, neki elég volt, ha csak megbeszéltük, hogy mindjárt beadunk naki valamit, még meg se mozdultunk, de neki már elkezdett folyni a nyála és menekült.
Úgy emlékszem, a töpörtyűt piacon vettem hentesnél (akkoriban a Lehel tér mellett dolgoztam), de már régen volt. Lehetőleg olyat vettem, ami nincs megsózva, bár annál a napi egy-két falatnál talán ez nem sokat számít. Valószínűleg akármilyen töpörtyű jó, rémlik, hogy boltban is van dobozos, de a töpörtyűkhöz amúgy nem értek, én magam nem fogyasztom, kizárólag VHO-nak vettem.
Hasonlóm van , amiben feloldva próbáltam a szájába spiccelni . De ott bukik a dolog , hogy ki kell nyitni a száját . Na most egy kezemmel fogom a macskát , egy kezemmel a szerkentyűt , és nincs harmadik kezem amivel kinyissam a száját .
Hentesnél veszed a töpörtyűt ? Vagy van valahol dobozos is ami kapható ?
Esetleg a töpörtyűbevonatot még meg lehet próbálni, azzal teljesen be lehet burkolni, és úgy kajába tenni. Bár ha nem mohó, akkor ez bizonytalan, VHO-nál is csak a közvetlen szájba adás működött. De töpörtyűn át nem szagolta ki.
Nekünk van gyógyszerbelövőnk is, egyből vizet is küld a gyógyszer után, valamivel nagyobb valószínűséggel nyelik le.
Mindent kipróbáltam már . De ez okosabb , mint én .
Porrá törve , vízbe áztatva , fecskendővel fele mellé megy , mert kapálózik , nekem meg nincs három kezem ...
Konzerv kajában csak nézegeti (nyilván szaga van , vagy rossz íze ) , és átmegy a testvére tányérjához
Szárazon a szájába erőltetve azt az 1/4 tablettát ... eddig ez a legsikeresebb módszer , de tudja mi következik , és elszalad már ha meglát is .... és persze másodpercekig össze kell fognom a száját , mert nem nyeli le , hanem a nyelvével ki akarja lökdösni .
Kínzás neki is , nekem is . De vagy utálni fog , vagy elpusztul . :-(((
Jó, ha nem csatangolnak. Az ivartalanítás a kandúrnak is jót tesz ilyen szempontból.
Nekünk Sarolta augusztus végén 2,5 hónap után hazajött. Nem tudjuk, hol volt, de annyira le volt soványodva, hogy valószínű, hogy bezáródott valahová. Igaz, akkor meg furcsa, hogy nem halt éhen-szomjan, de Sarolta nagyon életrevaló, vadászik és mindent megeszik, szóval szabadon bóklászva meg nem tudna annyira lefogyni. Egészen össze volt esve, minden csontja tapintható volt, az egyik hátsó lában eléggé friss nagy seb volt, és máshol korábbi sebekre utaló friss szőrnövekedés. Lehet, hogy úgy járt, mint Micimackó, addig kellett fogyjon, míg kifér...
Szerencsére semmilyen betegséget nem szedett össze, azóta is rendületlenül zabál és újra kövér.
A fotón 3 van közülük, mindegyik 2x. A faágon van anyuka, és van a 4 gyermeke, 2 fiú, 2 lány. Nyáron voltak 1 évesek, anyuka 2 éves volt nyáron. Már mindegyik ivartalanított. Anyuka ellés után, a kicsik 5 honaposan. Apuka tavaly decemberben nem jött haza, úgyhogy nem tudjuk, mi lett vele, 7 évig volt velünk. Ő kijáró ivaros kandúr volt, szeretett sokat kinn lenni.
Ezek most változóan, a lányok és egy fiú szeretnek sokat kint lenni, de nem mennek messzire, maximum 30 méterre. A kertnek még a végében sem voltak még talán. Anyuka ivartalanítás után meghizott és nagyon lenyugodott, alig jár ki. Neki az a kinnlét, ha belül a nyitott ablakba szellőztetés alatt 🙂
Annak idején VHO-nak töpörtyűbe csomagolva adtam be a gyógyszerét, jól bele lehet burkolni. Mondjuk könnyítette a dolgot, hogy akkor már nem voltak fogai, így nem tudott ráharapni.
Most egy ismerős, szintén asztmás macskának kellett napi 1/2 Prednisolont beadnom reggelente. Neki két negyedre osztva belenyomtam egy-egy konzerv darabba, és a konzervadag közepére téve a többivel együtt belapátolta. Az sem volt gond, ha közben kiesett a konzervdarabból, de ehhez az kellett, hogy a macska jó éhes legyen. Úgyhogy nem mentem korán etetni, és a tál mellé térdelve vizslattam, hogy nem lökte-e ki evés közben a tálból a tablettát tartalmazó darabkát vagy magát a tablettát, ha igen, visszakanalaztam, lehetőleg a szája elé. 100-ból 98-szor sikerült. Kerti macska, úgyhogy erőszakot nem lehetett alkalmazni.
Közelharc a gyógyszerét beadni , és már fél tőlem . De legalább nem utál , mert néha az ölembe kéredzkedve dorombol , és velem alszik . Mindkettőnket megvisel a helyzet ....
Mi jàrhat egy fiatal kobor macska fejében éjjel az utcàn ha nagyot nyàvog és messzirol odaszalad a làbunkhoz meglokni a kis fejével? Ehes lehet? Hagyta magàt megsimogatni.
Én nem hoznám haza. Ha a két régi jól megvan együtt, a jövevény megzavarhatja a kapcsolatukat. A mi kintieinken látom, hogy ketten még úgy-ahogy megvannak (Brumi elég összeférhetetlen), de míg hárman voltak, állandóan ment a fújkálódás és a szőrborzolás.
Ahogy idősödnek, egyre többe kerülhetnek a meglévők is, és elsősorban rájuk kell tekintettel lenned.
Mi behoztuk Lemonszínűt, mert a betegsége miatt muszáj volt, de nem engedtük össze Gombóccal és Emíliával. A két testvér (egyébként Lemonszínű kölykei) a földszinten lakik, Lemonszínű az emeleten, a lépcsőházba betettünk egy polikarbonát ajtót. Gombóc néha beszökik az emeletre, akkor ismerkednének Lemonszínűvel. Emike nem mer beszökni, ő fújkálódni szokott Lemonszínűvel az ajtó alatti résen keresztül.
Van valakinek tapasztalása arról , hogy meglévő macsekok maguk közé fogadnak-e egy jövevényt ?
Van egy aranyos cicc a fiamék környékén , de senki nem fogadja be . Pedig mindenkinek dorombol , még ha addig sose látta is ... barátkozna . Sajnálom , és agyalgok rajta . hogy elhozzam . De az enyémek öregek , és legalább 7-8 éve már csak ketten vannak (testvérek) . Befogadnák-e ?
...és persze pénzbe is kerülne , mert nyilván ki kell vizsgálni nem beteg-e , védőoltások az enyémeknek is , és azt se tudom ivartalanított-e . Há' nem egyszerű .
Micivel hétfőn megint dokinál jártam . Kapott két szurit , és másnap már egy tüsszentés sem volt . Amiről azt se tudom , hogy tényleg tüsszögés , vagy inkább köhögés lenne . Valami allergia jöhetett ki rajta ? Vagy asztma ? Dokinak sincs fogalma róla ... ez a jó benne .:-(((
Júniusban másik lakásba költöztünk , addig ilyenje sose volt a 11 év alatt . Mondhatni orvost se nagyon láttunk .
James Bowen, a hajléktalan heroinfüggő egy Bob nevű kóbor macskának köszönhetően legyőzte a függőségét. 2007-ben James sérülten találta Bobot, és elkezdte ápolni, ami élete célját adta, és segített leszokni a heroinról. James írt egy könyvet a Bobbal kapcsolatos tapasztalatairól, amely bestseller lett, és az "A Street Cat Named Bob" című filmet adaptálták. Most a rászorulók, hajléktalanok támogatásán és jótékonysági célokon dolgozik, valamint állatokat ment ki az utcáról.❤