Keresés

Részletes keresés

innerimages Creative Commons License 2024.11.05 0 0 100

Ha még nem tudtad resetelni az AP9617-es hálózati kártyákat akkor megkereshetsz e-mailben. Egyébként a rajtuk lévő reset gombot próbáltad már? A login reseteléséhez 2x kell megnyomni.

Előzmény: mezak (94)
innerimages Creative Commons License 2024.11.05 0 0 99

Szia! Feltételezem már vettél azóta UPS-t, viszont másnak még hasznos lehet: ekkora teljesítménnyel, tiszta szinuszos, külső akkusból nagyjából csak APC van ami korrekt (nem keverendő össze a sima inverterekkel), vagy lényegében bármilyen UPS átalakítható külső akkus üzeműre, csak a töltés közbeni aktív hűtésére kell figyelni, hogy ne süsse meg magát a nagyobb kapacitású akkuk hosszabb ideig tartó feltöltése alatt.

Lehet újonnan is venni, vagy a Hardveraprón szoktak lenni barátibb áron régebbiek (pl. SU2200INET). Ezeknél az életkorukból adódóan érdemes rögtön nagy generál felújítással kezdeni (kondenzátorok és relék cseréje, illetve amit még lát ill. mér rajta az ember, hogy érdemes). És ha már úgyis akkumulátor csere, akkor átalakítható LiFePo4 működésűre mert az jóval gazdaságosabb: nem kell 2-3 évente akkukat cserélni (csak 6-8-10) és legalább 3x akkora tartásidőt ad mint a gyári ólomakkukkal. Viszont ilyenkor fontos, hogy nem lehet simán csak kicserélni az akkukat LiFePo4-re, hanem a korrekciófaktort és a floating voltage-t is után kell állítani az UPS firmware-jében.

Előzmény: mesterkeee (95)
XNC Creative Commons License 2024.09.11 0 0 98

Tudtam, hogy nem bírod ki beszólás nélkül. :)

Előzmény: kisbetu (97)
kisbetu Creative Commons License 2024.09.11 0 0 97

Ez így 3 év után tényleg hiánypótló hozzászólás.

Előzmény: XNC (96)
XNC Creative Commons License 2024.09.11 0 0 96

Néha tesznek bele ventilátort is, ami tud zúgni....

Előzmény: arkilaszlo (88)
mesterkeee Creative Commons License 2023.11.14 0 0 95

Sziasztok

Tanácsra lenne szükségem kb 2000W szinuszos  szünetmentes tápegységet szeretnék venni lehetőleg olyat ami külső akkumulátoros.

Ki milyet ajánlana  kinek mi ált be kinek milyen márka vált be reális áron?

Segítséget tanácsot előőre is köszönöm.

mezak Creative Commons License 2023.10.28 0 0 94

Sziasztok! Van 2 db AP9617-es hálózati kártyám APC Smart UPS-hez. Használt mindkettő, de nem tudom őket resetelni, mert kommunikációs kábelen kellene. Nekem olyan nincs és olyan gépem sincs, amibe ilyen csatlakozó lenne. Ha valaki vállalná, elküldeném postán mindkettőt és örülnék, ha valaki resetelné nekem mindkét kártyát, persze nem kérném ingyen. Köszönöm előre is a segítséget. nulla hat harminc hathuszonkettő nyolcvanegy harmincöt

plepi Creative Commons License 2023.10.12 0 0 93

Sziasztok!!

Van egy kemot 500 szünetmentes tápegységem. 

Ha kihúzom a konnektorból a dugvillát hálózati csatlakozóját mind a két villán világít a fázisceruza. 

Ha lekapcsolom a szünetmentesen a kapcsolót akkor csak az egyik villán világít a fáziscerka. 

2.5 éves. 

Ez narmális jelenség?? 

krajcsozsombor Creative Commons License 2022.04.10 0 0 92

Sziasztok!
Eladó CYBERPOWER OR1000ELCDRM1U szünetmentes tápegység minden kiegészítőjével együtt.
Akkumlátor van benne.
Látszólagos teljesítmény: 1000VA
Hatásos teljesítmény: 600W
Típus : Line-interaktív
Kimenő maximális feszültség: 230V
Csatlakozó aljzat típusa: IEC

Ára: 60000Ft. Az ár minimálisan alkuképes!

https://hardverapro.hu/apro/cyberpower_or1000elcdrm1u/hsz_1-200.html

kisbetu Creative Commons License 2021.11.29 0 0 91

Kinek kevés?

Ha elment a villany, van időd befejezni a WORD dokumentum mellékelését az ímélhez, és lesz időd rendesen leállítani a gépet.

Ha meg csak pillanatnyi az áramszünet, akkor semmi izgalom, csak megvonod a vállad.

Előzmény: TheDarkLord (90)
TheDarkLord Creative Commons License 2021.11.29 0 0 90

Szóval ha jól értem a válaszod, egy 1500W-os szünetmentes kb 700W terhelés mellett 15-20 percig bírja?

Akkor egy 800W-os meddig bírja, 5-10 perc? Nem kevés ez?

Előzmény: XNC (89)
XNC Creative Commons License 2021.11.28 -1 0 89

Számolj az akku kapacitásból! Az olyan 200W. Tehát bírja kb. 15-20 percig.

A szabályos leálláshoz elég. Vagy esetleg ha 1 izzó kivágja a biztosítékot, van időd visszakapcsolni.....

Előzmény: TheDarkLord (86)
arkilaszlo Creative Commons License 2021.11.28 0 0 88

mitől lenne hangos??

akku és elektronika van benne...

Előzmény: TheDarkLord (86)
arkilaszlo Creative Commons License 2021.11.28 0 0 87

"illetve bírja hosszabb ideig"

A SZÜNETMENTES TÁPNAK NEM AZ A FELADATA, HOGY BÍRJA HOSSZABB IDEIG, HANEM AZ, HOGY VAGY AUTOMATIKUSAN, VAGY KÉZZEL MINDENT SZABÁLYOSAN BEZÁRJ, MAJD LEÁLLÍTSD A GÉPET, HOGY NE VESSZEN EL ILL. NE KÁROSODJON SEMMI SEM.

természeten van ekkora teljesítményű, amit nyugodtan használhatsz akár több órán keresztül, de

azt nem fogod megvenni

Előzmény: TheDarkLord (85)
TheDarkLord Creative Commons License 2021.11.28 0 0 86

Néztem közben egy szünetmentest, 1500W-os (igen túltoltam a 7-800-hoz képest). nJoy Horus Plus 2000 névre hallgat.

Sajnos nem látok infót róla, hogy meddig bírja, és milyen hangos (ami bár nem írtam, de jó lenne ha csendes lenne).

TheDarkLord Creative Commons License 2021.11.28 0 0 85

Sziasztok,

Újra előjött bennem, hogy Jól jönne egy szünetmentes táp.

Időközben még tavaly vettem egy új tápegységet, 600W-ost.

Szóval a kérdésem még mindig ugyanaz: Milyen szünetmentes tápot tudtok javasolni?

Az elvárás: Legyen ténylegesen szünetmentes (azonnal kapcsoljon át), és szűrje a hálózati zajokat is illetve bírja hosszabb ideig.

Amit kéne üzemelnie: Egy PC egy 600W-os táppal, illetve két monitor (egy 24W-os és egy 75W-os [cserélni kéne már])

Ez így 700W számoljunk 800-zal szerintem, hogy hosszabb távra tervezhessek.

TheDarkLord Creative Commons License 2020.04.29 0 0 84

Ahogy nézem azok kicsit drágák.
Akkor 20e körüli áron nem fogok találni olyant ami tényleg szünet mentes?

Előzmény: XNC (83)
XNC Creative Commons License 2020.04.28 -1 0 83

Online tápot vegyél akkor. Az 100%.

Előzmény: TheDarkLord (82)
TheDarkLord Creative Commons License 2020.04.28 0 0 82

Tervezem cserélni a tápegységem, egy régi 2013-as kontakt hibás tápom van jelenleg.

Nem kell sok ideig bírja, csak csipogjon ha nincs áram és kikapcsolom a gépet rendesen.

Ami fontos lenne, hogy azonnal átkapcsoljon. Láttam már kórházban(!) szünetmentes tápot, elment az áram újraindultak a gépek... Nem túl megbízható.

Előzmény: kisbetu (81)
kisbetu Creative Commons License 2020.04.27 0 0 81

számoljunk egy szokásos tápegységgel. A monitor pedig egy régebbi dell, meg egy új samsung.

Amiknek az oldalán ott van a fogyasztása.

Legalább a három számot adnád össze... Megszorozva azzal, hogy hány percig, óráig, napig szeretnéd ezt mindet járatni.

Előzmény: TheDarkLord (80)
TheDarkLord Creative Commons License 2020.04.27 0 0 80

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem milyen olcsó szünetmentes tápot tudnátok ajánlani?

Annyira kéne, hogyha elmegy az áram, a számítógép és a két monitor menjen továbbra is.

Számítógépnél számoljunk egy szokásos tápegységgel. A monitor pedig egy régebbi dell, meg egy új samsung.

Köszi :-)

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.22 0 0 79

Szép napot mindenkinek

Lenne egy nagy gondom: Szünetmentesemben be döglött az akku (3 év után) vettem újat, De a szünetmentes azt írja akku gyenge vagyis úgyan azt mint az előző rossz akkuval
Lehet kalibrálni hogy érezze vagy tudja hogy jó új az akku?

A készülék: Kstar típusú Upsilon 2000

A régi akkuval még jó volt 3-5 percet ment a gép ha áram kimaradás volt most 10 mp után le áll

Mit tudok tenni??

Akkut vissza vittem a vásárlás helyére hogy rossz meg vittem a régit is ki mérték mind kettőt a régi teljesen kuka az új viszont full jó (ott mérve!) itthon meg nem!

Magaurad Creative Commons License 2018.09.15 0 0 78

Üdv. Van egy APC BK650ei típusú szünetmentesem. Akkumulátor, töltés jó, viszont, ha lekapcsolom az áramot kivezetésen csak 9 voltot mérek 220 helyet. Szünetmentes hibát nem jelez. Ötlet valakinek?

zsolt kis100 Creative Commons License 2018.03.25 0 0 77

Sziasztok, kérnék egy kis segítséget, hogy kell hogy működjön egy szünetmentes táp? Vettem egy Centralion Aurora Vista 2200VA szünetmentes tápegységet. Az eladó azt mondta ez megfelelő lesz nekem, van egy számítógépem ami 1050 W teljesítményt vesz fel. Viszont mikor áramszünet volt a számítógép kikapcsolt. Nem az lenne a lényege hogy folyamatosan menjen? Miért kapcsol ki?

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.18 0 0 76

"Na és itt nem áll össze nekem a kép,mert első körben olyat találtam,amit akkumulátorra kell kötni.Hálószobánkban van és még egy akksit nem szeretnék bezsúfolni mellé.Esetleg létezik olyan is ami akkumulátoros?"

Ezt a sort nem telejsen értem. Pontosan mire gondolsz? Akku mindenképpen kell.... nem értelek.

Miért pont a hálóba tettétek, máshol nem megoldható?

Az Alpha-n el lehet gondolkodni, hogy kel-le szinuszos különben, mert annak saját kis inveretre van beléül.

Előzmény: fehervaricsilla (75)
fehervaricsilla Creative Commons License 2017.12.12 0 0 75

Üdvözlök Mindenkit!

Segítségre lenne szükségem.

Nőből vagyok és ez nekem kínai.Kialakítottunk otthonunkban egy vízteres kandalló rendszert(meglévő központi fűtésre rákötve), melyben egy Grundfos Alpha keringető szivattyú lett beszerelve.Rá szeretnénk kötni egy szünetmentes tápegységre,ha nincs áram(mint ma is :( ) ,hogy ne legyen gond.Azt már tudjuk,hogy színuszos kell legyen.

Na és itt nem áll össze nekem a kép,mert első körben olyat találtam,amit akkumulátorra kell kötni.Hálószobánkban van és még egy akksit nem szeretnék bezsúfolni mellé.Esetleg létezik olyan is ami akkumulátoros?

Igazából megbízható típust tudtok ajánlani?

Remélem nem fogalmaztam nagyon érthetetlenül,de nőből vagyok és értetlen.

Előre is köszönöm a segítségeket!

Janos-67 Creative Commons License 2017.12.09 0 0 74

Üdv mindenkinek,

Nekem is Istvánhoz hasonló problémám volt, és itt nagyon segítőkész, korrekt megoldást találtam a problémára. Keresgéltem a neten, erre az oldalra veztett a kereső:

http://szunetmentes.hu/futeshez-valo-szunetmentes/

Ingyen lehet őket hívni zöld számon, és a fickó stílusától kifeküdtem. Vicces, laza, ugyanakkor roppant korrekt tájékoztatást adott mindennel kapcsolatban.

Üdvözlettel,

János

majorzo Creative Commons License 2016.11.18 0 0 73

Üdv mindenkinek!

A szünetmentes tápegységre mennyivel nagyobb akkut lehetne rákötni? Most 2db 9Ah 12V van benne, keringető szivattyú van csak rákötve. Áramszünet esetén kb4 órát bírt,de most kb1 órát tud elmenni.Kb 7 éves a szünetmentes.

Válaszokat előre is köszönöm!

Istvan_73 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 72

Üdvözletem! 

Csupán segíteni szeretnék azoknak, akik még nem döntötték el, hogy milyen márkát is válasszanak a szünetmentes tápeségek közül: múlt héten vettem egy INTEX teljes szinuszjeles szünetmentes tápegységet a www.elpro. hu webáruházból. 400W-os, tökéletesen megfelel a fűtésrendszeremnek, ami 2 db. Grundfos 100W teljesítményű keringető szivattyúval működik. Az üzemidőt egy 80Ah-ás külső akkumulátorral szabtam meg (én személy szerint autós akkumulátort használtam, mert a tápegységbe beépítettel szemben, annak sokkal jobb ára van!) és a jelenlegi konfiguráció alapján, áramszünet esetén 2 óra 45 perc az üzemidő.

Bátran mondhatom, hogy maximálisan elégedett vagyok vele, a tápegységet a webáruház 1 napon belül le is szállította (gondos csomagolásban, jótállási szelvénnyel), be is szereltem és nyugodt vagyok még akkor is, ha épp nem tartózkodom otthon, mert egy megbízható rendszer gondoskodik a megfelelő árampótlásról.

Kb. egy fél éve próbáltam NEM szinuszos szünetmentes tápegységet is, de a keringető szivattyú csúnya, berrengő hangokat adott ki, melynek utána jártam és mindenhol határozottan azt javasolták, hogy a lehető legrövidebb idő alatt szerezzek be ahelyett egy szinuszosat, mert hosszú távon csakis azzal képes a hibátlan üzemelésre.

A problémám megoldódott, melynek nagyon örülök, mert mikor a szivattyú azokat a furcsa hangokat kiadta, igencsak megijedtem, de az elpro weboldalon hamar megtaláltam a tökéletes berendezést.

Ez a konfiguráció egy átlagos családi házba több, mint tökéletes!

Laikus szemmel is bátran ajánlom mindenkinek, aki hasonló gondokkal néz épp szembe.

L. István

jasszel Creative Commons License 2014.11.05 0 0 71

Sziasztok!

3 db új, bontatlan csomaglásban, a linken szereplő UPS-t kínálom eladásra.

https://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SMT2200RMI2U

2606608@gmail.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!