Na tessék, bejövök ide pár év után valami másért. Gondoltam benézek a jó öreg topikjaimba, ahol annyi órát csesztem el az életemből... :D És még van aki emlegeti a nickemet... :D Nagyon megható, szinte megkönnyeztem...
Azért jópár dologban megváltozott azóta a tudományos hozzáállás, és érdekel látni merre ment a világ 2003 óta vega témában.
De más "tényezók" nem változtak, ugy látom... Kell a stabilitás a világba. ;)
Látom, még mindig a hullamérgeket fogyasztod és ezek szerint a tudomány sem nagyon haladt előre az elmúlt 16 évben... :))
A topikőrző éberséged meglehetősen alábbhagyott, 5 hónap kellett egy ilyen válaszhoz? ... érthető, hiszen Adepték sincsenek már nagyon régen itt, hogy mindennap bohócosdit játszhass, Wild Bear.
Hiába, nehéz a kémikusok élete! :D
Majd jelentkezzél, ha sikerült többet megismerni az idegrendszerből! 8-]
"A női menstruáció az idegmérgek kiküszöbölésére van. Férfi megfelelője a magömlés.
Tehát a férfiakból is távoznak ekképpen az idegmérgek, amik nem csak a húsevés által, hanem a szervezetbe bejutott összes mérgező anyag megtestesülései..."
Bár az illető már bizonyára nem ír a fórumra, nem hagyjuk megválaszolatlanul ezt a kérdést az utókor számára:
"Ténleg mi a helyzet a férfiakkal (én is az vagyok). Nem jön sose a piros mikulás, akkor tele vagyunk mérgekkel vagy csak simán jobb a májunk a méregtelenítésben?"
A női menstruáció az idegmérgek kiküszöbölésére van. Férfi megfelelője a magömlés.
Tehát a férfiakból is távoznak ekképpen az idegmérgek, amik nem csak a húsevés által, hanem a szervezetbe bejutott összes mérgező anyag megtestesülései...
Üdv! Nem szoktam facebookon játszani, de most mégis elcsábultam. Nem kell farmot művelni vagy póker bajnoknak lenni, csak egyszerű kérdésekre válaszolni. A SZÓJÁRÓL kell néhány dolgot tudnotok, és máris versenyben vagytok, a laktózmentes nyereményekért. Szerintem a jövőben is inkább az effajta játékokat kéne hirdetni!!! www.facebook.com/mindentaszojarol
Nem tudom mennyire a multik "felelősek" azért, hogy valaki vega vagy nem. Szeritnem ez abszolut nem ezen múlik.
Ha valaki elhatározza ezt az étkezési módot, akkor annak általában van valami oka, nem sak add hock teszi. És aki pl azért teszi, mert ezt tartja egészségesnek valamiét, az lehet nem is erre indul el. Számos más egészségesnek mondott táplálkozási elv is terjed már, pl. mostanában a paleolit, meg egyebek, így lehet arrafelé fordul, ha ez a célja. Ennek is szémos "követője" van manapság, főleg a sportolók körében. Mondjuk spec nálam teljsen más a fő kiváltó oka.
Egyébként meg nem tudom, hogy ténylegesen egyre kevesebb lenne-e a vega. Ezt nem egy ilyen fórumon kell vagy lehet lemérni. Pl én több éve nem látott ismerősökkel találkoztam a minap, akik vegák lettek, és egyre több vegát vélek felfedezni a környezetemben. De az is lehet, én vagyok olyan körben....
Persze legalább ugyanannyi olyan ismerősöm van, aki totál baromnak tart emiatt :-).
Nagyon úgy látom, hogy egyre jobban fogynak a vegetariánusok. 20 évvel ezelőtt amikor Magyarországon ez ismét beindulhatott akkor nagyon nagy kultúrája lett. Most úgy látom a multik jóvoltábol ez teljesen elült.
HA úgy értetted volna a mondandót, hogy szalonna is van benne, akkor rosszul gondoltad. Ha nem így értetted, akkor nem :-).
Tartósítószer sajna valóban van benne, de ha nem lenne, lehet nem tudnánk a boltban megvenni :-(. Persz el lehet készíteni otthon vegyszermentesen :-).
A "tele van vegyszerekkel" esettől azért még messze van, bár igaz, ki hol huzza meg a határt. Beszéltem a gyártóval, "csak" egy mesteséges tartósítószert tesznek bele, mást nem. Nálam ez még elfogadható eset kompromisszumként, de nyílván én is jobban szeretem a menteseket.
Viszont ma belefutottam a tönkölysajtba is, részemről még ismeretlen volt. Nem votl rossz, csak baromi drága. de legalább hazai termék. Nyers Csaba receptje és technológiája szerint.
„ A kultúrember életét amúgy sem az elfogyasztott húsadagok tartják folyamatban.” /Bicsérdy Béla/ A böjti időszak alatt igyekszem még több húsmentes étel régi receptjét közölni. Ebben a huszadik század elején kiadott magyar vegetáriánus szakácskönyvek is[...] Bővebben!Tovább »
Köszönöm az indulási segítséget! Megnézem amit írtatok, majd étvágygerjesztőnek dobok fel pár képet a kész kajákról, meg amiket mostanában ettem a kajáldában! :)