A topicot az A Year Like None Other c. fanficet angolul olvasók nyitották, hogy az eseményeket és lelküket kiönthessék egymásnak, anélkül, hogy a regényt magyarul olvasók örömét elrontanák a "poénok" lelövésével.
Köszönöm a hosszú történet csodálatos fordítását. Kérem, folytassák, ne hagyják abba a fordítást. Várni fogunk annyit, amennyit kell, még akkor is, ha sokat kell várni. Sok szerencsét!
Nem csoda... de van egy ilyen (gondolom, láttátok), szóval, taláááán, lassan, hamarosan...
"Yep, it's official -- I'm working hard on Chapter 44. I'm 3,000 words in, with the first two scenes finished.
I got the full story to date loaded onto AO3 so I could post the new chapter both to there and skyehawke when it's finished. It's been a long time coming but hopefully worth the wait!
Ühm... Miközben nyüstölöm a 42-t felvetődött bennem egy teória két mondat kapcsán.
"Was she packing up her things, getting ready to move them down to the dungeons? Or did it mean something completely different?"
Itt Harry túl gyorsan jutott arra a következtetésre vagy túl élénk a fantáziája, hogy előrevetítse azt, amiről majd beszélni fognak a 43-ban, mármint, hogy Piton esetlegesen megkérje Maura kezét. Na, most itt Harry nem ezt gondolja pontosan, de nekem mind az összecuccolás, mind a házasság gyors lenne.
Innen jön a teória: Ki emlékszik a Dallasra? A "Pamela felébred" momentum megvan? Mi van akkor, ha azért tűnnek valószínűtlennek az események, mert Harry fel sem ébredt a kviddicsmeccs után? És mondjuk Voldi bá' tartja fogva az elméjét és mindez csak ott játszódik? Pitonék meg azért küzdenek, hogy kihozzák ebből a képzelgésből? A mumus furcsasága is gyanús egyébként, és érzem, hogy valahogy oka a furcsaságoknak, csak nem tudom hogyan.
Tudom, elrugaszkodott elképzelés, de mi van, ha így van? Mivel Aspennek eddig is célja volt mindennel az irrealitások utalhatnak ilyesmire is, nem?
Ettől mindig a falnak megyek, aztán napokig borogathatom a fejemet vizes ronggyal... Komolyra fordítva: A fordítónk belefáradt, abbahagyta, elment a kedve, nincs rá ideje, vagy ilyesmi... Én még nem vállalom be, mert inkább béta lennék, pedig a tempó akkora, hogy lenne időm rá. De kellene egy társ, mert egyedül nem megy.
Ha már a spekulációknál tartunk, akkor én továbbra is azt mondom, hogy (ha egyáltalán befejezi Aspen a történetet, mert már ezt kétlem őszintén szólva) a végén kiderül, hogy igazából Harry Maura és Piton elrabolt gyereke. :-P
Két és fél évvel korábban 1204_Arwen fordító spekulált egyet:
feketekavics 2012.03.23 Creative Commons License 4514 A világ egyik legjobb játéka a spekuláció... nemcsak a pénzügyi. Hatan-nyolcan megtippelik mi lesz a 39-40-41. fejezetben. Ezzel lehet kitölteni a várakozást. _FK
1204 2012.03.23 Creative Commons License 4515 Oké :) Pitont addig piszkálják (Draco azzal, hogy deee, Harry azzal, hogy neee), hogy összejön Maurával
Nekem kissé gyors ez a tempó. Na NEM ASPENÉ, arról inkább nem... Hanem Perselusé. Ha már huszonsok fejezeten át szüttyögtünk Harry amnéziájával kapcsolatban, akkor engedtessék már meg, hogy egy - látszólag - házasság felé sodródó kapcsolat kiforrja magát, és ne egy operalátogatásnyi és néhány együtt töltött éjszakányi idő után máris a lánykérésig jussunk! Ez kicsit sem hihető, még ha régi szerelemről van is szó. Pláne nem egy olyan személyiségtől, mint Piton.