megkeresném Ruzsa Jánost, akinek nagyon sok tapasztalata van a témában. A Canon eos javítás topikban megtalálod, akár a topikon keresztül, akár közvetlenül emailben.
Régi, első generációs Canon EF 2,8 300mm USM objektív vásárlásán gondolkodom, de az objektív kora felveti a kérdést számomra, hogy milyen élettartamú a bennük működő USM motor? Mi a meghibásodásuk valószínűsége ilyen idősen? Mennyire jellemző ez rájuk így 30-35 évesen? Azt tudom, hogy manuál fókuszban is dolgozik a motorjuk, azaz ha az meghibásodik, akkor a manuálsi fókuszálásnak is vége.... Hivatalosan ezeket a lencséket már nem javítják szervízben, az alkatrészkészletek már rég kifogytak, a másik kérdésem pedig ez lenne: lehet-e javítani/javíttatni őket, ha meghibásodnak?
Nyilván az ilyen objektívvel rendelkező fórumozók talán kicsivel többet tudnak erről a kérdésről.
A válaszokat, hozzászólásokat előre is köszönöm!
(Tudom, hogy többen valószínűleg az IS-es típusokat fogják majd ajánlani helyette, de nekem a lencse képminősége lenne inkább a fontos, az IS-t tudnám nélkülözni és a fő meghatározó tényező számomra az ár, mert a fiatalabb típusokhoz képest ezekhez olcsóbban hozzá lehetne jutni...)
Eladó Canon FD400 S.S.C fix objektív gyönyörű állapotban karc, por, gomba mentes lencsékkel tökéletes állapotban rekesz ill. a fókusz is szépen jár.Sony-Nex adapterrel első hátsó védősapkával adom. Ár.: 70000Ft Gyári szám.:13691 Tel.: Telekom9250426
Nagyon szépen köszönöm válaszod! Értem! Gondoltam, hogy súlyban nem egy "sétáló" objektív. Ahogy nézegettem az EF-s AF-os L-es testvére is 5 kg körül van. Ettől függetlenül érdekelnének a képek, leginkább az apsc... A legutolsó mondat is érdekelhet ( Nemsokára eladó lesz)! Azt viszont privátban, szerintem! Azt hiszem, hogy látható az e-mail címem!
Köszönöm szépen először is, hogy "jelentkeztél"! Igazából a személyes tapasztalatodra lennék kíváncsi az objektívvel kapcsolatban. Milyen képet ad, mennyire kezelhető? Azt tudom, hogy teljesen manuális ( ez nem riaszt el)! Esetleg privátban pár képet tudnál küldeni, amelyek általa készültek!? Publikus az e-mail címem... A képe esetlegesen mennyivel "marad el" a modernebb AF fókuszos testvére mellett, ha szabad ilyet feltételezni róla!?
Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek van -e, vannak -e felhasználói tapasztalatai, véleményei Canon FD 2,8/300 vagy 2,8/400-as objektívekkel kapcsolatban?
Add a touch of luxury to your home with the kitchen faucet from Nivito. This sleek and stylish faucet is perfect for any luxury home design. With its modern design and high-quality materials, this faucet is sure to make a statement in your kitchen. The brushed nickel finish is perfect for any contemporary kitchen design and will add a touch of elegance to your space. This faucet is also extremely easy to install and comes with all necessary hardware. Make your kitchen stand out from the rest with the kitchen faucet https://www.nivito.ch/
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést, ha már 300 mm felettről van szó! Szeretnék venni egy esővédőt a K70- Sigma 120-400 kombóhoz. Van tapasztalata valakinek hogy melyiket érdemes ,melyiket nem szabad megvenni. Néha fotózom Motocross versenyt is,a por védelem se ártana.
Nem vagyok szakértő, egy profi biztosan tud jó tanácsot adni. Ha jól értem, hogy "távoli pontokra, hegyekre ráközelítésekhez" kellene obi; akkor ezzel kapcsolatban én azt tapasztalom, hogy általában nem az objektív okozza leginkább a képminőség romlását, hanem e légtömeg a téma és a gép között. A felszálló pára, légáramlatok, szél miatt lesz a kép "zavaros".
Azt nem tudom, hogy ez a gyengébb képminőség összehasonlítva egy kompakt gépes zoom-os képpel mennyivel más, nyilván jobb lesz, ha tükrös géppel készül. Nem profi fotók az igényeim, de amiket leírtál, gyakorlati szempontok nálam fontosak, hisz legjobb lenne 1 v. 2 objektívvel megoldani egy-egy utazást és még így is sok helyet foglalnának. Inkább azt javasolnád, hogy bontsam ketté ezt az átfogási méretet és 2 obit vegyek? (400 mm-t elérni azért jó lenne)
Én fél éve használom a tamron 18-400-ast. Ha a képminőséggel vagy elégedetlen a másik gépnél, akkor ez nem lesz jó választás. Akkor válasszad, ha 18-ra és 400-ra is szükséged van, és nem viszel több vázat, vagy nincsen idő objektívet cserélni. Utcai fotózáshoz jó, itt a téma hol előtted van, hol 500 m-re, nincsen időd gépet vagy obit váltani, mert a téma nem vár meg. Egyébként inkább kettő vázat viszek egy 18-35-el és egy 24-105-el (táskában esetleg egy fix 200-assal).
Canon 700D gépem van, amelyet ritkán használok, kényelemből mindig inkább erős zoomos Canon SX50-et, de nem vagyok annyira elégedett a képminőséggel, így egy középkategóriájú (100-250e Ft között) teleobjektívet szeretnék venni a tükrös géphez minél nagyobb telével. Tájképekhez, távoli pontokra, hegyekre ráközelítésekhez használnám főleg. És erős kényelmi szempont, hogy ne kelljen állandóan cserélgetnem az objektívet, így minél nagyobb átfogást szeretnék, de most már rendszeresre át akarok térni a tükrös géppel fotózáshoz, hiába nagyobb és nehezebb cipelni.
Kinéztem 225 ezer forintért az alábbi objektívet, erről mi a véleményetek? Emellett később egy normál zoomobjektívet is tervezek majd venni kb. 20-120 mm közötti tartományban, de ezzel még ez az átfogás is megoldott lenne egyelőre.
Tamron18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD (Canon)
Esetleg ha ez nem túl jó, aki fenti szempontok alapján miket javasoltok? Köszi előre is a segítséget!
Baloldali 300 2.8 L IS + 2xII + 7d --------- jobb oldali 100-400 IS II + 7d mk II
ezen van egy ölyv közepen ami a 100-400 II képén gyakorlatilag nem is felismerhető
ez azert erdekes mert itt árban nagyon közel jár egymashoz a két páros, és a 10 éves 7d ezzel az obival meg mindig látvanyosan veri a 100-400 IS II est egy mark 2 es 7d vel is