Kis cserepeket vagy pl. tejfölöspoharakat tölts meg földdel, tedd a geotextíliára az indához ahol képződik rajta az új növény, majd egy darab U vagy V alakra meghajlított dróttal le kell fogatni a cserép földjéhez.
Még tudtam szedni.....Csokonaitól "A szamóca" c. versét olvastam az előbb. - Kedves szamóca! téged - Én, -én az isteneknek - S az istenasszonyoknak - Tennélek asztalára. - Sőt csak beszélni tudnál, - És csókot adni, mindjárt - Hasonlatos lehetnél - A Lilla ajjakához." -------/Nem tudom soronként írni, a gépem szétdobja a szöveget./
hugomek szomszedja ilyesmi foliat alkalmaz. ez nem viz- es legmentesen zarodo, hanem ilyen fonottszerusegnek nez ki. mondjuk alatta be van csovezve az ontozesek.
Érthető volt, köszönöm! Próbát mindenképpen megérne a kálium bevitel, és ezt gondolom öntözővízbe keverve lenne ideális bejuttatni, csak ugye az arányokkal nincsen tisztába az ember,gondolom nagyon nem mindegy az sem!
Az a nem sok mindenből lehet valami, ami befolyásolja a termést. Pl. a marhatrágya mennyisége, állaga, minősége. /érett- éretlen/ Melegben, feketével takarva lehet hogy a "termést rohasztja". a termés húsa puhább lesz, még akkor is, ha fogyasztható. Káliumhiány következtében is más a termés állaga. A fotók dús, erős lombozatot mutatnak, a marhatrágya megnyomta, látszólag használt, segítette a levelek fejlődését, "kövér lett" de a termésfejlődés nem kapott teljes támogatást, felborult az egyensúly, ezért lehet nyálkás, A kálium erősíti a termés sejtjeit, szöveteit, különösen az epernél. ...Elnézést, kissé hosszú lett.
köszönöm, igazából a termés mennyiségével nem is lenne bajom csak ,hogy már a fele ilyen "nyálkásabb" igaz ízre OK. szerintem a következő szezonra megszüntetem ezt a talajtakarást ,lehet próbálkozok szalmával,az azért légáteresztőbb... Sajnos mostanában nem volt túl sok időm foglalkozni szegényekkel, ezért is gondoltam anno a talajtakarást,hogy legalább a kapálás meg legyen spórolva :d
Verakavics, CBNora, 55judit Köszönöm a hozzászólásokat! Lesz benn valami egyébként,hogy valóban megfőhetnek! Tavaly ősszel "takartam" be őket, de addig semmi ilyen panaszom nem volt! Képem csak az őszi állapotról van. De holnapra csinálok közelebbi képeket, hátha kiderülhet más is.
Sziasztok! Kérlek titeket ha tudtok segíteni ne tartsátok magatokban, van egy kissebb eper ültetvényem amit megfigyeltem,némelyik palántán ilyen puhább ,"nyálkásabb" a termés legalábbis az eper külseje,ez mitől lehet? képet mellékelek, egyébként permetezve nincsen egyáltalán ,illetve agroszövetbe vannak ültetve..
Nekem korábbról az Oázisból volt, csak az volt ráírva, hogy balkoneper.
Következő évben vettem egy megbízható kertésztől, annak Eliana a neve, nagyon finom. Arról szaporítottam többet, meg a korábbi oázisosból, amelyik finom és folytonérő. Valószínűleg felhívom azt a kertészt, megkérdezem tőle, mit ajánl.
Pedig az eper virága nagyon érzékeny. Nem a töveket kell félteni, azok bírják, hanem a vírágok feketednek meg. Megfáznak, sérülnek, deformálódnak, még akkor is, ha nem szenvednek fagykárt. Még a termést is "kinevelheti", de töpörödött, torz vagy belül eres, íztelen lesz. .... Az epernél nincs fagytűrő virág. Mivel csak egy tavaszi terméshulláma van, így védem, szinte szemenként, tövenként nevelem.
Az enyémek csüngőcserépben lógnak kint már február közepe óta. Majdnem mindegyik virágzik és néhányon már kis eper van. Igaz, hogy 150 cm magasan kicsit melegebb van, mint a földön, de nem féltem őket. Néha télen a garázsban lógva sem volt melegebb.